Ultima Postare

Planul ingenios al lui Dinamo pentru a genera venituri: Cum să transformi piatra în aur

  Foto: Sport Pictures La vârsta de 55 de ani, Ionuț Lupescu, figura emblemată în Clubul Sportiv Dinamo, a discutat despre posibilele denumiri ale viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”. Potrivit fostului mijlocaș, reprezentanții Ministerului de Interne, par să își îndrepte atenția către obținerea unei sponsorizări pentru această structură. Un exemplu relevant este echipa rivală din Giulești, Rapid, care a semnat un acord de sponsorizare cu o companie de pariere pentru arena de lângă podul Grant. Pe data de 21 martie 2024, suporterii dinamoviști au primit vestea mult așteptată: prin Hotărârea de Guvern adoptată în acea zi, autoritățile au eliminat toate blocajele în calea construcției noii arene din ”Groapă”. ”Indicii” despre numele noului stadion al lui Dinamo: ”Așa se întâmplă în lume!” Astfel, durata totală a proiectului nu va depăși 45 de luni și va fi gestionată de Compania Națională de Investiții. Ionuț Lupescu, în calitate de președinte de onoare al CS Dinamo, a expri

Post Top Ad






Gheorghe Mulțescu, cel întâi chemat

 

Gheorghe Mulțescu, cel întâi chemat


Cu acea blândețe pătrunzătoare de câine, Mulţescu a ,,driblat portarul din priviri" așa cum avea să spună uriașul jurnalist Ionuț Chirilă. Era în turului 2 al  Cupei  Campionilor Europeni între Dinamo și Hamburger SV, pe 23 August,  în fața a 80 000 de oameni, când Mulţescu a rupt plasa portarului Holger Stein cu un șut de la aproape 40 de metri. Acuş se fac 40 de ani de la acel trasor care ne-a apropiat de o semifinală CCE și de un vis chiar mai măreț, iar recent același om a oprit o torpilă care ne ar fi trimis cu inimile de sânge către coșmarul ligii secunde.


 Talentul său managerial, cum ar spune britanicii, cel de a vedea jucătorul prin echipa sa,  se vedea încă din declarația de după acele meciuri cu nemții: ,,Forța de grup a contribuit foarte mult . De la agonie la extaz și invers, nu a fost decât un pas. L-am văzut pe portar cam ieșit din poartă și am prins un șut plin, nemții nu se gândeau că trag de la o așa distanță și nu aveam marcaj strâns pe mine" (G.Mulţescu).


 I se spune "SMURDUL", toată lumea știe asta, tocmai  pentru această capacitate a sa de a reridica mortul în picioare. Mie însă nu mi se pare chiar potrivită această etichetare. 


A jucat la Jiul  Petroșani sosit fiind de la juniorii Stelei (cel puțin de clișeul cu dinamovist de mic am scăpat), acolo unde a jucat 239 de meciuri, marcând 74 de goluri. Chestiunea e că atunci când joci 8 ani cu câteva zeci de mii de mineri în ceafă, adică cu niște oameni care transmit instant poftă de viață și chef de muncă prin aplombul lor și pentru care un gol e ca lumina soarelui din gura şutului, te molipseşti, devii dependent de munca ta și vrei să asuzi. Ideea cheie e că dacă îi dai un târnacop și o salopetă lui Nea Gigi el va deveni instant cel mai veridic miner, dacă îi pui o tocă pe cap el va fi automat licențiat, capabil să predea, iar  dacă îl îmbraci în tricoul alb roșu va juca de câte ori e nevoie și a fost nevoie de 132 de ori și va da atâtea goluri cate poate da  și a dat 29. 


Mai mult decât atât, va veni la 68 de ani, riscând să faca  o realitate din versul imnului , fiind alături până la moarte și dincolo de ea și va apăra cei doi câini roșii de pe  tricourile de dinamovist la apariția cărora a contribuit și el. În meciul retur din acel fain '83 el și cu Ţânţarul au contribuit cu câte o boabă în poarta nemților austriacului Ernest Happel, la fel cum în aceeași formulă au sărit în ajutorul echipei Dinamo. 


 Gheorghe Mulţescu este celebru și prin numărul echipelor antrenate, semnând în cariera de până acum  un numar de  de 35 de angajamente ca antrenor  principal , pregătind în patru rânduri și Dinamo București.


 Până și cele 5 echipe turcești antrenate vorbesc despre vocația sa, știți vorba aia " cum e turcul și pistolul",  or' cine îi înțelege pe ăștia,  înțelege orice și pe oricine pentru că e meseriaș, altfel cum s-ar putea explica rapiditatea cu care deschide ochi, limpezește minți și dezleagă piedici la picioare, întorcând cât ai zice pește orice echipă cu fața la poarta adversă, iar asta , cred eu , se numește chirurgie pedagogică, in totală opoziție cu acel  gen de ,,coach" care doar transformă cuvintele în vorbe, ci cel care transformă faptele în fapte. Începând cu anul care vine putem spune fără exagerare anul 2021 după Mulţescu, nu că ar fi făcut un miracol, ci pentru că e singurul care a sărit să salveze.

 Mulți ca Mulţescu am avut, dar din Mulţimea lor, doar Mulţescu ne-a Mulțumit! DDB!



Articol scris de: Constantin Vlădeanu 
sursa foto: antenasport.ro



Comentarii