Ultima Postare

Surpriză totală: Dinamo în discuții cu un jucător de la EURO! Comentează!

  sursa foto: GSP.ro v Florin Niță, portarul echipei naționale a României la EURO, ar putea ajunge la Dinamo București  datorită unor circumstanțe favorabile. Conform surselor ProSport , portarul este interesat să revină în  România, deși are o ofertă de a rămâne în Turcia, deoarece familia sa dorește să se întoarcă în țară și  pentru că relația sa cu Gaziantep nu a fost ideală, în ciuda impresiei publice pozitive menținute de ambele părți. Din informațiile noastre, agenții care îl reprezintă pe jucător au început discuții cu oficialii de la Dinamo București. Niță ar fi dispus să se întoarcă în România pentru un salariu de 20.000 de euro pe lună. Acest lucru l-ar face pe Niță cel mai bine plătit jucător al echipei Dinamo, dar ar reprezenta și o lovitură  de imagine considerabilă pentru Nicolescu și Voicu: un titular de la EURO, un jucător cu vastă  experiență, un lider în vestiar și un fost membru al marii rivale! Discuțiile sunt încă la început și, dacă  acționari

Post Top Ad


Surpriză pentru fanii Dinamo: O veste care vă va uimi cu siguranță!

 

foto: colaj FanatikDupă ce Guvernul României a dat undă verde prin Hotărâre de Guvern, ProSport vă aduce informații

 proaspete despre planurile de demolare a vechiului stadion din „Ștefan cel Mare” și construirea Arenei

 Multifuncționale Dinamo. Se preconizează că utilajele vor începe lucrările în zona respectivă începând cu anul viitor. În prezent, se află în desfășurare procesul de elaborare a caietului de sarcini pentru organizarea licitațiilor privind demolarea și construcția. Recent, clubul sportiv a reușit să obțină prelungirea certificatului de urbanism, care urma să expire în luna mai.

Pe data de 21 martie, entuziasmul oficialilor și al fanilor dinamoviști a fost alimentat de o veste istorică. Guvernul României a pus semnătura pe Hotărârea de Guvern ce a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția Arenei Multifuncționale Dinamo, noul stadion ce urmează să se ridice în locul celui vechi din „Ștefan cel Mare”. Noua arenă va avea o capacitate de 25.041 locuri și va găzdui multiple săli pentru diverse sporturi de echipă și nu numai. Investiția, evaluată la 172 de milioane de euro și cu un termen de execuție de 25 de luni, promite să schimbe peisajul sportiv al capitalei.

etapele ce trebuie parcurse până când lucrările vor începe în perimetrul unde va fi construită Arena Multifuncțională Dinamo.

/p>

În prezent, terenul este în proprietatea CNI, care se ocupă de elaborarea caietului de sarcini pentru

 licitația de demolare. A câștiga contractul de demolare reprezintă o miză crucială pentru orice firmă

 constructor, deoarece câștigătorul va fi cel însărcinat și cu construcția noului stadion din inima Capitalei.

În luna următoare se estimează că vor fi depuse ofertele pentru licitație, urmând ca acestea să fieevaluate în termen de 60 de zile. În paralel, Clubul Sportiv Dinamo a realizat o mișcare strategică esențială prin prelungirea certificatului de urbanism, care urma să expire în luna mai a acestui an, cu încă doi ani. Recent, a avut loc o întâlnire crucială între echipele de proiectare ale arenei și reprezentanții Primăriei Capitalei, discutându-se despre necesitatea devierii conductei de termoficare în cadrul proiectului de modernizare al orașului. Este esențială sincronizarea acestor lucrări cu cele ale municipalității, în special închiderea conductei - s-a propus o soluție cu un canal subteran în zona Calea Floreasca - înainte de demararea construcției stadionului.

Revenind la licitație și la demararea efectivă a demolării, după finalizarea procesului de licitație și, cu

 atât mai important, după atribuirea contractului - etapă care poate fi întârziată de contestații -, urmează obținerea autorizațiilor necesare.

Înființarea șantierului și începerea procesului de demolare - concomitent cu construcția - este

 programată să aibă loc, cel mai probabil, în 2025. Există o variantă plină de optimism care vizează

 lansarea în toamnă, însă surse autorizate estimează că buldozerele vor fi aduse pe teren mai degrabă în anul următor. Ionel Dănciulescu, manager în cadrul Clubului Sportiv Dinamo, a oferit detalii despre planurile de ridicare a noului stadion din „Ștefan cel Mare”.

Din ce știu eu, totul este la CNI (n.t. Compania Națională de Investiții). Din ce m-am mai interesat și eu

 și ce mai știu, acum urmează o licitație, să vedem cine va câștiga licitația de demolare a stadionului. Și să sperăm, din tot sufletul, că nu vor fi contestații, ceea ce s-a întâmplat la Pitești sau Constanța. Așteptăm această licitație care, practic, aduce primul buldozer, prima macara”, a transmis oficialul CS Dinamo.

Comentarii