Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Știre de top: Dinamo și suporterii lor primesc o veste bombă!

 

sursa foto: GSP.ro

În ziua de miercuri, 17 aprilie 2024, Dinamo a primit decizia finală din partea Comisiei de Disciplină și

 Etică în legătură cu sancțiunea impusă în cazul incidentelor de la partida cu UTA Arad. Recent, în urma

 respingerii apelului la Comisia de Recurs din cadrul LPF, echipa a făcut o nouă cerere către autoritățile fotbalistice din România, în speranța de a obține o sancțiune mai ușoară. În mod specific, Dinamo a solicitat permisiunea de a permite suporterilor săi să fie prezenți la meciurile de acasă cu FC Voluntari și UTA, ultimele partide programate pe teren propriu în acest sezon.

O veste deosebit de bună pentru Dinamo: suporterii revin pe stadion! Comisia de Disciplină și Etică a

 FRF a emis un răspuns favorabil pentru "câini". Dinamo a fost sancționată cu o suspendare de 4 etape

 de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma incidentelor regretabile petrecute la meciul cu UTA Arad din 8 martie, ultima etapă a sezonului regulat. Nemulțumiți de decizia FRF, membrii echipei au făcut apel și au sperat că vor primi o sancțiune mai indulgentă, care să le permită să joace cu susținerea fanilor în restul stagiunii. Cu toate acestea, la data de 9 aprilie, Comisia de Recurs a LPF a respins apelul, menținând suspendarea de 4 etape.

Dinamo a executat două etape de suspendare, la meciurile cu Petrolul (1-1) și Poli Iași (1-0), și mai are

 de jucat doar două meciuri acasă în acest sezon: pe 26 aprilie, cu FC Voluntari, și pe 11 mai, cu UTA Arad, în ultima etapă a play-out-ului.

Conducerea lui Dinamo a descoperit o ultimă oportunitate pentru a evita o suspendare severă. Mai exact, echipa managerială s-a adresat din nou autorităților competente, bazându-se pe articolul 37 din regulamentul care precizează că după executarea a jumătate din sancțiune, cluburile sancționate au dreptul să solicite o suspendare parțială a executării restului sancțiunii, dacă îndeplinesc alte două condiții:


Clubul în cauză nu a fost sancționat pentru astfel de abateri în ultimul an.

Organele disciplinare consideră că scopul sancțiunii poate fi realizat și fără a executa integral restul sancțiunii.

Miercuri, 17 aprilie, Dinamo a primit verdictul final din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF,

 care a fost în favoarea lor. Conform informațiilor obținute de ProSport, apelul echipei a fost acceptat,

 iar sancțiunea a fost redusă la doar două etape de suspendare. Astfel, Dinamo va putea disputa meciurile cu FC Voluntari și UTA Arad având suporteri în tribune.

Dinamo a reușit să-și îmbunătățească poziția în clasamentul play-out-ului pentru finalul sezonului 2023 - 2024. Cu o victorie de 1-0 în runda anterioară împotriva echipei Poli Iași, "câinii" au urcat pe locul 7, primul loc deasupra zonei de retrogradare. În prezent, ocupă o poziție care le asigură participarea la barajul pentru a evita retrogradarea, însă sunt la doar două puncte distanță față de FC Voluntari, echipa de pe locul 6, care este primul loc care asigură siguranța în ligă.






Comentarii