Ultima Postare

Avertizare: Dinamo lovită de o absență importantă la Sibiu pe ultima sută de metri

  Foto: Sport Pictures Dinamo se confruntă cu o absență importantă în debutul play-out-ului. Eddy Gnahore lipsește din lotul  echipei pentru partida de la Sibiu, unde „Câinii” au ajuns vineri seara. Motivul? O răceală puternică  care l-a împiedicat pe francez să facă deplasarea. Se pare că Gnahore este printre fotbaliștii afectați de  virusul care a afectat vestiarul echipei după meciul cu UTA, după cum se menționează pe Prosport.ro   Antrenorul Zeljko Kopic a confirmat dificultatea pe care o reprezintă această absență, menționând și faptul că Dennis Politic nu este nici el în condiții de joc. Gnahore a jucat 8 meciuri pentru Dinamo, reușind să înscrie un gol în acest interval. Au fost ceva probleme cu răceli, unii au avut un virus, febră, au fost probleme de sănătate, o să vedem  ce jucători vor fi pregătiți. Nu am analizat programul altor echipe, trebuie să ne adaptăm, suntem pe antepenultimul loc, o să dăm totul, indiferent unde jucăm”, Zeljko Kopic – antrenor Dina

Post Top Ad






De unde vine poreclă dinamoviștilor de câinii roşii

 




Dinamo va juca împotriva moldovenilor de la Zimbru Chișinău un meci amical sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare. 

Nemulțumit de pregătirea fizică precară a elevilor săi, antrenorul ceh i-a anunțat pe jucători că în pauza competițională vor urma zile în care vor fi supuși la câte două antrenamente, potrivit GSP. Pe bilete.ro se găsesc tichetele pentru testul Dinamo - Zimbru Chișinău, 15 lei - intrarea generală.


Povestea copilului care se agăţa de tramvai pentru a ajunge la antrenamente

Nelu Nunweiller a murit, la 79 de ani. El şi fratele său, Lică, au format un redutabil cuplu de fundaşi centrali la Dinamo, din agresivitatea lor născându-se actuala poreclă a alb-roşilor: câinii roşii.

Nelu îşi amintea, într-un articol publicat de “Adevărul” în 2011, cum s-a născut actuala poreclă a dinamoviştilor : “Eu şi fratele meu, Lică, evoluam fundaşi centrali şi eram răi în joc şi curajoşi. Noi, fiind copii de saşi, eram roşcaţi şi, când alergam ne înroşeam foarte tare. Odată, într-un meci cu Rapid, atacanţii lor, Dumitriu II şi Ionescu, care ne ştiau de frică şi nu-şi permiteau să ne dribleze, ne-au întrebat: . Apoi, suporterii lor au dus vorba mai departe şi aşa ne-a rămas porecla”.

După o periodă, tot fratele mai mare, care ajunsese contabil la Ministerul de Interne, ne-a adus la Dinamo”. La antrenamente, agăţat de tramvai Insistenţa părintelui de “a avea o meserie”, i-a obligat pe copii să alerge dintr-un colţ în altul al Bucureştiului. “Dimineaţa eram la strung, la mecanică, să facem o meserie, cum spunea tata, după -amiaza la antrenamente, unde mergeam agăţaţi de tramvai că n-aveam bani de bilet şi ne suiam pe tambur de ne frigeau mâinile când se încingea tabla, apoi mergeam la şcoală, eram la seral la şi ajungeam noaptea acasă. Toate astea numai ca să jucăm fotbal", potrivit adevarul.ro

Dudu Georgescu

Născut pe 1 septembrie 1950, Dudu Georgescu este un fost fotbalist român, care a evoluat pe poziţia de atacant. El a fost renumit pentru uşurinţa cu care reuşea să înscrie goluri.

Dudu Georgescu s-a consacrat însă la Dinamo, club pentru care a evoluat timp de zece sezoane  şi la care a jucat mai mult de 300 de meciuri în Divizia A. Arma letală a lui Dudu Georgescu era fulgerătoarea lovitură de cap. Fostul vârf este considerat unul dintre cei mai buni atacanţi din istoria

 fotbalului românesc. Georgescu deţine şi acum recordul celui mai bun marcator din istoria echipei din Ştefan cel Mare, cu 207 reuşite, dar şi recordul celor mai multe goluri marcate în istoria primei ligi din românia, 252.

În cei zece ani petrecuţi în Ştefan cel Mare, Dudu Georegescu a câştigat patru titluri de campion, în 1975, 1977, 1982 şi 1983, dar şi o Cupă a României, în 1982. 

Apogeul carierei lui Dudu Georgescu a fost câştigarea „Ghetei de Aur”, trofeu decernat celui mai bun marcator din Europa. Fostul atacant a reuşit de două ori această performanţă. Mai întâi în 1975, atunci

 când a înscris 33 de goluri şi apoi în 1977, atunci când a punctat de nu mai puţin de 47 de ori, potrivit 

Comentarii