Ultima Postare

Șoc la Sala de Judecată: Verdictul surprinzător în procesul echipei Dinamo

  În ciuda estimărilor pesimiste ale suporterilor dinamoviști și în pofida grevei magistraților, dosarul privind reorganizarea "câinilor" a ajuns astăzi pe masa Tribunalului București. Verdictul judecătorului prezent a fost pronunțat în doar un minut petrecut în sala de judecată: amânare până pe 13 iulie 2023! Tribunalul București a fost plin de agitație în această dimineață, într-o zi așteptată cu nerăbdare de întreaga comunitate de suporteri ai lui Dinamo. Dimineața a debutat cu o surpriză: se zvonea că "dosarul Dinamo" va fi singurul programat pentru astăzi, ceea ce a atras mulțimea de oameni din club pentru a-și susține fervent cauza "câinilor". Dinamo a sperat în zadar! Un nou amânare în dosarul de reorganizare. Claudiu Balog, avocatul companiei lui Răzvan Zăvăleanu, a fost primul care a ajuns, urmat de avocata de la APCH. Ulterior,  avocata reprezentând pe chirografarul Diego Fabbrini și-a făcut apariția. După aceea, la Tribunal a ajuns și acți

Post Top Ad


De unde vine poreclă dinamoviștilor de câinii roşii

 
Dinamo va juca împotriva moldovenilor de la Zimbru Chișinău un meci amical sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare. 

Nemulțumit de pregătirea fizică precară a elevilor săi, antrenorul ceh i-a anunțat pe jucători că în pauza competițională vor urma zile în care vor fi supuși la câte două antrenamente, potrivit GSP. Pe bilete.ro se găsesc tichetele pentru testul Dinamo - Zimbru Chișinău, 15 lei - intrarea generală.


Povestea copilului care se agăţa de tramvai pentru a ajunge la antrenamente

Nelu Nunweiller a murit, la 79 de ani. El şi fratele său, Lică, au format un redutabil cuplu de fundaşi centrali la Dinamo, din agresivitatea lor născându-se actuala poreclă a alb-roşilor: câinii roşii.

Nelu îşi amintea, într-un articol publicat de “Adevărul” în 2011, cum s-a născut actuala poreclă a dinamoviştilor : “Eu şi fratele meu, Lică, evoluam fundaşi centrali şi eram răi în joc şi curajoşi. Noi, fiind copii de saşi, eram roşcaţi şi, când alergam ne înroşeam foarte tare. Odată, într-un meci cu Rapid, atacanţii lor, Dumitriu II şi Ionescu, care ne ştiau de frică şi nu-şi permiteau să ne dribleze, ne-au întrebat: . Apoi, suporterii lor au dus vorba mai departe şi aşa ne-a rămas porecla”.

După o periodă, tot fratele mai mare, care ajunsese contabil la Ministerul de Interne, ne-a adus la Dinamo”. La antrenamente, agăţat de tramvai Insistenţa părintelui de “a avea o meserie”, i-a obligat pe copii să alerge dintr-un colţ în altul al Bucureştiului. “Dimineaţa eram la strung, la mecanică, să facem o meserie, cum spunea tata, după -amiaza la antrenamente, unde mergeam agăţaţi de tramvai că n-aveam bani de bilet şi ne suiam pe tambur de ne frigeau mâinile când se încingea tabla, apoi mergeam la şcoală, eram la seral la şi ajungeam noaptea acasă. Toate astea numai ca să jucăm fotbal", potrivit adevarul.ro

Dudu Georgescu

Născut pe 1 septembrie 1950, Dudu Georgescu este un fost fotbalist român, care a evoluat pe poziţia de atacant. El a fost renumit pentru uşurinţa cu care reuşea să înscrie goluri.

Dudu Georgescu s-a consacrat însă la Dinamo, club pentru care a evoluat timp de zece sezoane  şi la care a jucat mai mult de 300 de meciuri în Divizia A. Arma letală a lui Dudu Georgescu era fulgerătoarea lovitură de cap. Fostul vârf este considerat unul dintre cei mai buni atacanţi din istoria

 fotbalului românesc. Georgescu deţine şi acum recordul celui mai bun marcator din istoria echipei din Ştefan cel Mare, cu 207 reuşite, dar şi recordul celor mai multe goluri marcate în istoria primei ligi din românia, 252.

În cei zece ani petrecuţi în Ştefan cel Mare, Dudu Georegescu a câştigat patru titluri de campion, în 1975, 1977, 1982 şi 1983, dar şi o Cupă a României, în 1982. 

Apogeul carierei lui Dudu Georgescu a fost câştigarea „Ghetei de Aur”, trofeu decernat celui mai bun marcator din Europa. Fostul atacant a reuşit de două ori această performanţă. Mai întâi în 1975, atunci

 când a înscris 33 de goluri şi apoi în 1977, atunci când a punctat de nu mai puţin de 47 de ori, potrivit 

Comentarii