Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Liga 1, la un pas de schimbarea sistemului competițional



Liga 1, la un pas de schimbarea sistemului competițional




Liga 1 ar putea să găzduiască 16 echipe din sezonul viitor, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că este de acord cu această variantă.


Răzvan Burleanu a vorbit despre avantajele sistemului competițional cu 16 echipe: "FRF a propus de acum doi ani acest sistem cu 16 echipe. Noi vom fi de acord. Mâine este această Adunare Generală a LPF, iar pe 3 august avem Comitetul Executiv.


Răzvan Burleanu: "Vrem să introducem o punte de legătură între play-off și play-out"


Să vă spun avantajele unui sistem cu 16 echipe. Când am făcut analiza, s-au luat în considerare numărul de spectatori, audiența TV, miza echipelor. S-ar păstra același sistem, play-off / play-out. Vrem ca fotbalul să devină o caracteristică relevantă a societății, iar de aici setăm și sistemul. Acest sistem play-off / play-out este un sistem bun (n.r cu 14 echipe), dar are anumite dezavantaje.
Dacă vom avea trecerea la 16 echipe, vei avea o mult mai bună utilizare a datelor competiționale. Vrem să introducem o punte de legătură între play-off și play-out. Un alt avanataj al sistemului cu 16 echipe este o mai bună folosire a infrastructurii sportive și existența mai multor oportunități pentru jucători și antrenori. Există și dezavantaje, banii din drepturile TV vor fi împărțiți la 16 echipe", a spus Răzvan Burleanu, la ProX.


Propunere: nu retrogradeaza nimeni din Liga 1, iar numărul echipelor creşte la 16. Dar două echipe nu iau bani din drepturi TV


Situaţia neclară din Liga 1, în principal în play-out, îşi va găsi o rezolvare joi, la Adunarea Generală a LPF.
Se vor lua în discuţie scenariile posibile în cazul suspendării campionatului fără disputarea tuturor meciurilor, dar se prefigurează o anumită variantă: 16 echipe în Liga 1! Doar că echipele care ar trebui să retrogradeze vor avea probleme cu banii!


Normal că principala variantă care va fi discutată este cea cu disputarea tututor meciurilor. Dar este utopică pentru totul trebuie finalizat până pe 5 august, iar Dinamo mai are 7 meciuri de jucat!


Cele mai mari şanse de aprobare le are varianta cu 16 echipe în Liga 1 sezonul viitor, în care nu ar retrograda nimeni. Pentru completarea numărului de echipe ar promova locurile 1 şi 2 din Liga a 2-a, iar locul 3 ar trebui să dispute un baraj, iar aici varianta este ca adversara să fie ultima clasată!
Numai că echipele care vor fi păstrate în Liga 1 care s-ar afla pe loc retrogradabil vor avea o sarcină foarte grea sezonul viitor. Majoritatea echipelor nu sunt de acord că banii dintre drepturile TV să se împartă la 16 în loc de 14.


Asta înseamnă că două echipe vor sta în Liga 1, dar fără banii de la TV. În condiţiile în care pentru multe dintre echipe aceste sume reprezintă între 60 şi 80 la sută din buget, este evident că le va fi foarte greu să-şi facă un lot competitiv pentru sezonul viitor fără să aibă noi surse de finanţare.




sursa: digisport.ro

Comentarii