Ultima Postare

Știre de top: Dinamo și suporterii lor primesc o veste bombă!

  sursa foto: GSP.ro În ziua de miercuri, 17 aprilie 2024, Dinamo a primit decizia finală din partea Comisiei de Disciplină și  Etică în legătură cu sancțiunea impusă în cazul incidentelor de la partida cu UTA Arad. Recent, în urma  respingerii apelului la Comisia de Recurs din cadrul LPF, echipa a făcut o nouă cerere către autoritățile fotbalistice din România, în speranța de a obține o sancțiune mai ușoară. În mod specific, Dinamo a solicitat permisiunea de a permite suporterilor săi să fie prezenți la meciurile de acasă cu FC Voluntari și UTA, ultimele partide programate pe teren propriu în acest sezon. O veste deosebit de bună pentru Dinamo: suporterii revin pe stadion! Comisia de Disciplină și Etică a  FRF a emis un răspuns favorabil pentru "câini". Dinamo a fost sancționată cu o suspendare de 4 etape  de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma incidentelor regretabile petrecute la meciul cu UTA Arad din 8 martie, ultima etapă a sezonului regulat. Ne

Post Top Ad






Intre amatorism si alcoolism.

[starttext]




Fotografia postată de Robert Mihai Muntean.





Bat spre 40 de ani, daca alerg 500m cad lesinat si am cam 100kg. Il rog pe dl. Miriuta sa ma ia si pe mine la Dinamo, cred ca sunt mai bun ca Bokila. Cu siguranta dau mai multe goluri ca el.




Am mai vorbit si in alte randuri despre proasta gestionare a banilor in clubul Dinamo. Banii - dupa ce ca sunt putini sunt gestionati prost de catre conducere. Lipsa banilor atrage in club compromisuri in privinta calitatii jucatorilor, pe langa greselile comise in perioada de transferuri. Rednic a creat o echipa din nimic, din jucatori liberi de contract, si a fost indepartat pentru niste ifose de RIN. Andone a venit, a incercat sa duca mai departe o echipa care incepuse sa se destrame, si s-a lovit de ifose de manager general lipsit de experienta si plin de tupeu. Contra a reusit un miracol ajutat fiind si de rezultatele contracandidatelor, ducand echipa in playoff - trebuie sa-i recunoastem meritele in aceasta privinta - si apoi a distrus tot ce construise timp de cateva luni, indepartand de la echipa multi jucatori carora singurul lucru ce li s-a imputat era faptul ca isi doreau sa joace.

Pariaza online fara risc cu cei 250 RON oferiti de aceasta agentie. Daca ai pierdut primul bilet,
primesti banii inapoi. Daca ai castigat, poti retrage fara rulaj necesar - CLICK AICI


Unde apare amatorismul? in negocierea contractelor si in atitudinea conducatorilor. Cine a negociat contractele trebuie sa dea explicatii pentru situatia in care se afla Dinamo - pentru al doilea an la rand. Nu se fac contracte pe un an, cu clauza de reziliere - cand are chef jucatorul. Contractele trebuie facute pe minim 3 ani - preferabil 4 sau 5, cu clauze care sa convina clubului. A fost prins un jucator la pacanele? asta e, e in timpul sau liber, poate sa faca ce vrea., daca nu e stipulat in contract altceva.  A fost prins un grup de jucator beti in timpul noptii inaintea unui meci? vedem ce scrie in contract si aplicam. Atat, nu trebuie indepartati de la echipa, nu trebuie amenintati ca vor fi dati afara, nu trebuie alte manifestari. In privinta tinerilor jucatori, ei trebuie sa aiba contracte bune, pe perioade lungi, sa le stea mintea la fotbal, nu la petreceri si comparatii cu Bokila.

In general la Dinamo se aplica principiul formei fara fond - nu conteaza cat de gaunos e marul, daca suprafata e neteda si lucioasa. Patronul nedumerit de supararea suporterilor ar face bine sa se uite in curtile celorlalte cluburi care au succes la ora actuala, si sa ia notite. De departe singurele cluburi bine conduse sunt Viitorul si FCSB. Sa aplice strategia FCSB - aceea de a cumpara cei mai buni jucatori in permanenta, destabilizandu-si adversarele si asigurandu-si automat loc de Champions League - de unde vin banii - e clar ca nu se poate, din lipsa de bani. Si aici e de discutat, dupa cum s-au facut investigatii si calcule de catre suporteri, nu se stie unde dispar banii din drepturi TV, din sponsori, din transferuri etc.. La exemplul doi avem Viitorul, o echipa fara suporteri, fara stadion, fara nimic, conceputa de Hagi in cativa ani, si transformata in campioana. Academia lui produce an de an talente, il doare fix undeva cand vinde 3-4 jucatori pentru ca stie ca are de unde sa-i puna la loc in cateva luni. Este ceea ce domnul patron a ignorat total - pepiniera proprie a lui Dinamo, care in decursul anilor a produs multe nume mari si care acum merge din inertie, de multi ani. Nu mai discutam de banii de la CFR sau managementul Craiovei.

Dinamo din era Borcea - Badea - Turcu avea pepiniera, avea echipe satelit care ii produceau jucatori, si avea, sa recunoastem si bani. Nu avea stabilitate, singurul lucru care ii lipsea, deoarece mereu era sacrificat antrenorul la primul rezultat mai slab. Despre datoriile/falimentul echipei si alte supozitii n-are rost sa discutam, nu s-a intamplat, nu stie nimeni ce ar fi fost in viitor. Cand a preluat clubul, dl. Negoita a promis stadion, a promis echipa de top, si n-a facut decat sa vanda cu disperare tot ce a putut vinde la preturi ridicole. De adus inapoi n-a adus nimic notabil decat jucatori iesiti din forma sau slabi (cu exceptia perioadei Rednic in care meritele ii apartin in totalitate acestuia).

Ce e de facut? reconstructia din temelii a tot ce inseamna juniori si scouting si stabilitatea la nivel de antrenor. Miriuta nu-i antrenor rau, dar are un lot slab pregatit fizic - dovada cat de larga a fost echipa lui in comparatie cu cea a lui Hagi. Hilare au fost primele doua goluri, pe bulevardul Romera cel cazut in cur. Sanctionezi greselile dar nu le pedepsesti prin excludere din lot - in fond fotbalistii nu trebuie sa faca decat sa alerge mult si sincronizat, si uneori sa bage mingea-n poarta, si pentru asta nu trebuie sa fii geniu al matematicii sau doctor in filosofie. Sa-l indeparteze pe Miriuta ar fi inca o greseala - una in plus ce mai conteaza? - pentru ca orice antrenor ar veni, cu actuala conducere rezultatele vor fi mereu zero.

Stabilitate, tinere talente, contracte pe termen lung si salarii echilibrate, domnule patron. Si vanzarea a maxim doi jucatori pe sezon. De asta sunt suparati suporterii. Si mai e si treaba aia, cu promisiunile neonorate.
Salvarea lui Dinamo o putea face si femeia de serviciu de la Rin, bagand-o in insolventa. Aia nu e salvare, e bataie de joc la adresa unui club cu cel mai mare palmares din Liga 1.

Articol scris de: Robert Mihai Muntean
[endtext]


Comentarii