Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






'telică şi lupu'... Dănuț Lupu

[starttext]







Pe " purtătorul de legitimație " din prima fotografie, am incercat de foarte multe ori să-l ințeleg ce sport practică.
Pe FOTBALISTUL din cea de-a doua, l-am adulat.

Ştiu, alăturarea celor două imagini, poate sfidează un pic limita bunului gust, sau a bunului simț, dar dacă mă veți urmări pană la capăt, o să ințelegeți.
Teoretic, sunt doi fotbalişti, dar practic nu prea...in cazul primului.Ceea ce ii aseamănă insă, este viața extrasportivă.Ambii au avut ieşiri din decor in această privință, cu siguranță că, mult mai multe a avut Lupu.

Pariaza online fara risc cu cei 250 RON oferiti de aceasta agentie. Daca ai pierdut primul bilet,
primesti banii inapoi. Daca ai castigat, poti retrage fara rulaj necesar - CLICK AICI


Insă, haideți să inchidem ochii, să pronunțăm numele celor doi, şi cred că, sunteți de acord cu mine, că atunci cand pronunțăm Lupu, ni-l amintim pe marele, genialul fotbalist, iar in cazul celuilalt, mă abțin să mă pronunț, şi vă las pe dumneavoastră.
Aşa cum vă spuneam, pe primul l-am adulat, decupam din ziarul " Sportul " reportaje, imagini, declarații, ştiam că mai intai a practicat hochey-ul, ştiam numele soției-Mihaela, ştiam că-i de religie catolică, aflasem cum l-a adus " nea Mircea " la " Luceafărul ", ce mai, mă fascina !
Era " un pictor al fotbalului ", bătea lovituri libere impecabile, 11 m de pe loc, dădea pase de peste 40 de m, direct pe pieptul sau capul coechipierului, parcă văd şi acum, o preluare " pe sub picior ",in tuşa careului advers, in meciul cu URSS, era aproape imposibil de deposedat, datorită fizicului impresionant.
Pe Danuț Lupu şi Steliano Filip, ii unesc două lucruri doar : ambii au imbrăcat tricoul lui Dinamo, şi viața extrasportivă.
Ceea ce ii deosebeşte insă izbitor: VALOAREA, geniul( in cazul lui Lupu, cred că se poate folosi acest cuvant ).
Pentru că, de ce să nu recunoaştem, pe noi, iubitorii de fotbal, prea puțin ne interesează ceea ce face fotbalistul atunci cand nu e pe teren, ba mai mult, parcă avem aşa, o slăbiciune pentru fitbaliştii mai " golănaşi ", căci par mai umani.
" S-a dat mult " in Filip in ultimul timp, căci pană la urmă trăim zilele in care lumea e fascinată de senzațional, de cancan.E uşor să loveşti un om căzut la pămant.
Dar şi pentru tine dragă Steliano, ar fi trebuit să fie uşor să loveşti mingea corect, să faci o preluare ca lumea, să dai o centrare cu o finalitate logică-ci nu cele pe care le dai tu, care " bagă in ceață " şi cel mai revoluționar GPS, plus că in anumite momente, mingile trimise de tine, periclitează viața spectatorilor din tribune.
Ar fi fost mai uşor dragă 'telică, dacă aveai o minimă decență, şi nu-ți apostrofai proprii suporteri, ei care vor să te susțină, dar tu nu le dai niciun motiv ca să mai facă asta de foarte mult timp.
Ei işi fac treaba, vin la stadion, cantă, fac sacrificii pentru a merge intr-o deplasare, pe cand tu ? Tu...
Mulți spun, că valoarea lui Lupu, a fost datorată şi de pedagogia de antrenor pe care a avut-o Mircea Lucescu cu el.Aşa e, dar avea şi cui să se raporteze-unui fotbalist capricios intr-adevăr, dar UNUI FOTBALIST, nu unui purtător de legitimație, aflat in facultate, dar cu " un bagaj de cunoştințe " de clase primare, un fotbalist caruia trebuie să-i predai " abecedarul fotbalului " ,scoarță cu scoarță.
Mirajul occidentului l-a privat pe Dănuț Lupu, de o carieră care se preconiza a fi una fabuloasă, datorită calităților extraordinare ale acestuia.Plecat dintr-o țară fost comunistă, l-a " furat peisajul ", a ajuns in mijlocul unor anturaje proaste, şi nu a dat fotbalului absolut tot ceea ce putea.
Nu a dat ABSOLUT tot, pe cand tu, dragă Filip, nu dai nici măcar MINIMUL necesar.
Lupu, va rămane in conştiința noastră a microbiştilor, ca fiind un genial jucător, şi pe alocuri un " lupu' cel rău " !
Tu, vei rămane insă( pentru scurt timp ) o " simplă Scufiță Roşie, care accidental, a bătut mingea- la propriu, la un club aşa de iubit de noi.
Puteai aceste " derapaje ", atunci cand aveai şi un pic de talent, de ambiție, de atitudine, iar lumea ți-ar fi iertat din aceste păcate, dacă pe teren demonstrai că eşti conştient unde joci-
la Dinamo !
Zilele trecute, am postat pe un grup de dinamovişti, un fel de sondaj, in care suporterii erau intrebați care a fost cel mai " tare " număr 10 ( nu neapărat ca nr. in sine, ma refeream ca mijlocaş ).
Am văzut nume ca: Nunweiller, Varga, Mateuț, Lupu.
Mulți veți spune că te-am pus in antiteză cu un mare, mare fotbalist, plus că tu eşti fundaş, iar el mijlocaş.Ok, zilele următoare, vă voi intreba dragi dinamovişti, care a fost cel mai slab fundaş al lui Dinamo( pană la tine ).

Dragă Filip, pun pariu că nici măcar de vreunul dintre ei nu ai auzit.
Pentru ca eşti primul in clasament, şi dacă te uiți in jos-TE IA AMEȚEALA...

Articol scris de: Caine Rosu
Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare! 

[endtext]

Comentarii

  1. Pana la Filip nu cred ca Dinamo a avut un fundas mai slab ca el. Si pe deasupra mai este suparat si frustat ca nu-si gaseste echipa afara..pai la valoarea asta cine sa-l doreasca ???? E doar o intrebare.... In schimb ne incordam si ne falim ca "cine mai e ca mine..capitan la Dinamo (cand era)"....Falestete frate...dar cand o sa ai cu ce....Caci deocamdata nu ai...Si nici in viitorul apropiat, pentru ca se cunoaste...STOFA TA DE FOTBALIST...Una de foarte proasta calitate...Atat am avut de spus !!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu