Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Rednic confirmă oficial negocierile cu un investitor misterios din Belgia pentru vânzarea lui Dinamo








Pini Zahavi (stânga), Rednic (în centru) și Fali Ramadani (dreapta)




În ultima lună, în interiorul clubului Dinamo au loc discuții legate de o posibilă investiție străină. Cel care a declanșat aceste discuții este chiar noul antrenor, Mircea Rednic.




“Rednic susține că are oameni dispuși să bage bani în Dinamo. Se laudă cu numele lui Pini Zahavi și Fali Ramadani (n.red. - doi agenți de jucători extrem de controversați). Problema este că impresarii au mai nou probleme cu justiția în Belgia, nu le arde lor de Dinamo”, susține o sursă apropiată clubului.

Israelianul Zahavi și macedoneanul Ramadani sunt impresarii care - în ciuda regulamentelor FIFA - au preluat în 2015 clubul belgian de primă ligă Mouscron, folosind firme paravan din Malta. De altfel, doi nepoți de-ai lui Zahavi au și fost numiți la un moment dat în Consiliul de Administrație al clubului.

Sub patronatul celor doi, Mircea Rednic a fost numit antrenor la Mouscron în decembrie 2016 și a rezistat până în februarie 2018.

ANCHETAȚI ÎN BELGIA PENTRU SPĂLARE DE BANI
În urma scandalului declanșat în Belgia de investiția neregulamentară a lui Zahavi și Ramadani și a protestelor altor cluburi, Mouscron a fost vândut în mai 2018 unui om de afaceri thailandez, Pairoj Piempongsant, însă în realitate este controlat în continuare de grupul lui Zahavi.

Piempongsant este un apropiat de-ai lui Zahavi care, la 5 luni după preluarea lui Mouscron, în octombrie 2018, a finalizat negocierile pentru cumpărarea a 50 la sută dintre acțiunile clubului grec Panathinaikos. Thailandezul reprezintă un fond de investiții numit Pan Asia.


Piempongsant (stânga), la negocierile cu oficialii lui Panathinaikos

În noiembrie 2018, însă, autoritățile belgiene au declanșat o investigație privind neregulile de la Mouscron. Zahavi și Ramadani sunt suspectați de spălare de bani, “printr-o finanțare ilicită de milioane de euro prin companii off-shore" (detalii aici). 

Potrivit unui comunicat al Parchetului belgian, "există suspiciuni de fals, uz de fals și fraudă. Societăți din străinătate au permis camuflarea controlului asupra clubului Mouscron de către un agent de jucători, numit P.Z., iar în Belgia regulamentele interzic unui agent de jucători să dețină un club”.

NEGOIȚĂ VREA 6,6 MILIOANE DE DOLARI
Scandalul din Belgia a influențat afacerea Panathinaikos care, în acest moment, este blocată.

De asemenea, susțin sursele Gazetei, acțiunea procurorilor a avut impact și asupra negocierilor lui Rednic privind aducerea investitorilor la Dinamo, discuțiile fiind înghețate momentan.

Contactat de reporterii GSP, Rednic a negat informația privind implicarea lui Zahavi și Ramadani, dar a admis negocierile legate de o investiție străină la Dinamo:

“Nu e vorba de cei doi. E vorba de altcineva care a cumpărat un club din Belgia. Încă nu avem toate datele, mai trebuie să iasă niște acte. Dar, da, discuțiile privind cumpărarea clubului sunt în picioare! Domnul Negoiță vrea să vândă”.

Întrebat dacă omul despre care vorbește este Piempongsant, apropiatul lui Zahavi, Rednic a spus: “Nu pot să vă spun. Știți cum e, spui ceva și se înțelege altceva. E un prieten de-al meu care mi-a fost patron”.

În urma declarației lui Rednic, președintele lui Dinamo, Alexandru David, a declarat pentru Gazetă:

“Nu știam de discuțiile domnului Rednic. E un lucru foarte bun dacă aduce cumpărători. Prețul în momentul ăsta e promoțional. Sunt 410.000 de acțiuni care costă 100 de lei fiecare, adică 10 milioane de dolari. Cumpărătorul care vrea controlul clubului trebuie să plătească 6,6 milioane de dolari”.

CINE ESTE PINI ZAHAVI
În vârstă de 75 de ani, Pini Zahavi este primul “superagent” din istoria fotbalului mondial. Fost jurnalist sportiv în Israel, el s-a împrietenit cu legendele lui Liverpool, Kenny Dalglish și Graeme Souness, în perioada în care clubul englez domina Europa la începutul anilor 80. Zahavi îi primea pe cei doi în vacanțele de vară în Israel și trimitea săptămânal lăzi cu portocale proaspete în cantonamentul lui Liverpool de la Melwood.



Mai recent, Zahavi (foto) a realizat transferul lui Rio Ferdinand, apoi a intermediat preluarea clubului Chelsea de către Roman Abramovici, în 2003. În prezent, este impresarul lui Neymar, obținând cu comision de 12 milioane de euro din transferul jucătorului la PSG. Numele său este asociat cu multe afaceri dubioase, printre care transferul lui Cristi Manea de la Viitorul la Apollon Limassol, club pe care israelianul îl finanțează printr-o firmă din Caraibe. Prin intermediul agentului italian Pietro Chiodi, Zahavi are sub control toți jucătorii importanți de la Academia Hagi.

CINE ESTE ABDILGAFAR RAMADANI
Un macedonean de origine albaneză, Abdilgafar Ramadani a intrat în impresariat la finele anilor 90, după ce a deținut mai multe restaurante în Berlin. Localurile erau frecventate de toți oficialii și antrenorii importanți de la cluburile din oraș. A fost impresarul lui Laurențiu Reghecampf la începutul anilor 2000. Numele lui Fali Ramadani a fost asociat în două afaceri dubioase cu frații albanezi Osmani, considerați de serviciile secrete germane cei mai importanți capi ai lumii interlope din nordul Germaniei. În ultimii ani, Ramadani (foto, dreapta, alături de avocatul lui Zahavi) a devenit partenerul lui Zahavi.



Israelianul îl numește “my guy”, “băiatul meu”. Cei doi au finanțat sau încă finanțează cluburile Mouscron și Apollon și au un control asupra deciziilor privind transferurile la alte echipe din Europa cum ar fi Eintracht Frankfurt sau Partizan Belgrad. Firma sa, Lian Sports, îl impresariază pe Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi.






sursa: www.gsp.ro

Comentarii