Post Top Ad


Ando si Fiul contra Toma Necredinciosii

 Mi-a placut mult de tot aderarea lui Ando la Programul DDB. 

Solidifica increderea unor Toma Eterni Necredinciosii, care pe baza unei filozofii neaos-mioritice, mai bine se prefac ca dorm,  mai bine isi scriu testamentul, decat sa ia parul in mana si sa puna dusmanii pe alergatura. Sau...stau ca un spectator vorbaret de lux, platind bilete inspre a asculta si dezvolta teorii conspirative, in Poiana lui Iocan. Vazandu-se si mici "morometi", dar mai ales "Cocosila"- protagonistii alesi magistral de Marin Preda in romanul sau fabulos.


Nu am spus si nici nu voi spune vreodata, cum ca acest proiect este perfect, sau ca este imaculat moral- in special la varf. Insa, ca le place sau nu si celor mai spartani contestatari, este singura cale momentana de supravietuire, si de ce nu apoi, cu atragerea unui real investitor, poate fi o cale de viitor.

Nu dati cu pietre in el, pentru ca acolo sunt prezenti efectiv foarte multi dintre noi, dintre copiii nostri, multe dintre femeile, mamele si familiile pe care ni le iubim ca pe ochii din cap. 

Credeti ca avem vreun interes, noi? Credeti ca avem interese ascunse? Credeti ca ne jucam ca niste papusari de la teatru' scurt, emotiile si trairile interminabile? Credeti? Si, daca da, "pe ce baza?"


Filozofia si poezia sunt atat de frumoase. Dar, haideti sa nu filozofam la  hibele in cunostinte arhitecturale pe care le-a avut proiectantul unei case, pe cand aceasta sta se prabuseasca pe noi. Ci sa luam tot ce avem la indemana, pentru ca aceasta sa nu se prabuseasca, provocand victime si daune ireparabile vreodata-n vecii vecilor.


Deci, "Tomilor Necredinciosi", nu mai stati cu sufletul la gura asteptand ca minunea sa se intample, fiindca minunea o puteti infaptui doar voi, cu mainile si puterile voastre.

A venit si Ando. Si baiatul lui Ando- ambii intr-o imagine pusa aici, alaturi de celebrul "Mutu", care-si striga dragostea si atasamentul. Si ca Mutu, mai suntem inca vreo 14 mii de "muti", care propovaduim cu glas bariton, Salvarea. Au venit si foarte multe puncte cardinale ale istoriei lui Dinamo, in acest program. Ce sa mai asteptati? Sa se dea timpul inapoi cu 2021 de ani?


E important sa ne stim istoria. Dar cand "arde prezentul", trebuie sa actionam rapid si in consecinta. Altfel, s-ar putea sa nu mai avem despre ce sa vorbim...Articol scris de: Marius Andi Băjenaru

sursa foto: gsp.ro

Comentarii