Post Top Ad


Mulţescu a acceptat prelungirea contractului cu Dinamo, dar vrea sa antreneze din vara

 Gheorghe Mulţescu a acceptat prelungirea contractului cu Dinamo Bucureşti, a anunţat recent DDB. Totuşi, Mulţescu a dezvăluit că vrea să revină la antrenorat din vară. În prezent, fostul antrenor al ‘câinilor roşii’ ocupă o funcţia în departamentul de scouting al clubului.


Gigi Mulţescu (69 de ani) a fost antrenor principal la Dinamo în finalul ediţiei trecute a Ligii 1, când echipa a fost aproape de retrogradare, dar şi în alte trei mandate: 1990-1991, 2008, 2013.


“Mi s-a propus o formulă şi am acceptat-o pentru că e spre binele lui Dinamo şi DDB-ul să îşi atingă şi ei obiectivul. Am făcut şi eu ce am putut. Mi-am prelungit contractul până în vară. Am stat şase luni fără salariu! Ce poate să mă mai suprindă? Astea sunt întâmplări unice, nu te întâlneşti cu situaţii de genul la orice colţ de stradă. Mai ales într-o situaţie de asta cum e pandemia.


Mai vreau să antrenez! Au mai fost mai multe oferte: intern şi extern. A fost o ofertă bună din Turcia, de la Universitatea Cluj. Liga a doua din Turcia e cel puţin la acelaşi nivel cu campionatul nostru. Au mare forţă financiară. Îmi doresc un ultim contract şi apoi să mă retrag! Ca un contract aşa de adio!


Nu mulţi ştiu că am antrenat pentru prima oară în 1984 pe Jiul Petroşani, când eram antrenor-jucător. Am promovat atunci Jiul în prima ligă. Apoi am fost antrenor la Dinamo în 1990. Deci mai bine de 30 de ani de carieră! Mi-am dat seama prima oară că voi face carieră în antrenorat după meciul cu Hamburg, în 1983, chiar mai devreme! Mi s-a propus să fiu antrenor secund la Dinamo cu Cornel Dinu principal. Atunci m-am verificat! Am promovat în Liga şi am antrenat încă un sezon.


Am fost antrenorul lui Dinamo în poate cea mai dificilă perioadă din istoria clubului, când echipa era la retrogradare. Apoi au venit spaniolii şi a fost un moment şi mai greu. Toate au venit una după alta! La vârsta mea să iau în piept două evenimente atât de puternice. Să salvezi echipa de la retrogradare şi apoi să stau fără salariu şase luni de zile? Astea sunt lucruri care ţi se întâmplă o dată în viaţă! Şi după toate astea am continuat la Dinamo, căutător de talente şi să ajut în continuare cu tot ce pot, chiar dacă am avut alte oferte. Ce să fac mai mult de atât? Nu pot să mai joc”, a spus Gigi Mulţescu pentru Fanatik.

23 de echipe a antrenat Gheorghe Mulţescu, dar nu a câştigat niciun trofeu.sursa: looksport.ro


Comentarii