Post Top Ad


Reacția clubului Dinamo după plecarea unui nou jucător de perspectivă din curtea proprie

 


O știre banală de acum 10 zile anunța parafarea transferului unui portar de doar 16 ani, venit de la Dinamo, Christian Gabriel Coman, la FC Voluntari. La două luni după ce împlinește 16 ani, orice jucător poate semna cu o altă echipă. FC Voluntari s-a mișcat rapid și l-a acontat pe puști, elev în clasa a 10-a la Liceul Teoretic C.A. Rosetti din București.

Iulian Matei, directorul Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, a reacționat după ce portarul Christian Gabriel Coman (16 ani) a ajuns la FC Voluntari.

Iulian Matei crede că a fost o opțiune a staff-ului tehnic de a nu-i oferi un contract de joc portarului la doar 16 ani.„A fost alegerea jucătorului să plece la Voluntari. Evaluarea staff-ului tehnic este aceea că sunt doi portari, Chioveanu si Stoian, superiori în acest moment.Asta nu înseannă că acest copil nu va ajunge un bun portar, dar noi așa am hotărât. Fotbalistul nu a fost pierdut, am știut fiecare pas.


Poate copilul n-a avut rabdarea necesară, poate-i venea și lui rândul să aibă contract. Nu putem face contract tuturor jucătorilor de 16 ani. Sunt doar cinci fotbaliști la 2005 care se află sub angajament.Însă repet, ca să înțeleagă lumea, fotbalistul nu a fost pierdut”, a declarat pentru ProSport Iulian Matei, directorul Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo.


„Noi suntem dinamoviști în familie, dar nu ne-a contactat nimeni de la Dinamo să ne propună ceva. Nu ne-a căutat nimeni! Așa că a trebuit să luăm o decizie”, a declarat pentru ProSport tatăl fotbalistului Cristea Marian Coman.

Comentarii