Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Negocierile Mutu-FRF s-au împotmolit: "Vochin nu mă vrea"

[starttext]




foto: Alex Nicodim, GSP





Burleanu nu ar fi de acord să-l aducă pe "Briliant" pe postul pe care l-a ocupat ultima oară Daniel Prodan. Adi bănuiește că nu e dorit de Vochin, consilierul președintelui.






Tratativele dintre Mutu și Burleanu i-au amintit șefului FRF că poziția pe care o dorește Adrian nu e ușor de reinventat. Din primele discuții pe care le-au purtat fostul internațional și șeful Federației, Adi ar fi trebuit să devină director sportiv.
Numai că postul acesta a fost ocupat ultima dată de Daniel Prodan, fostul fundaș al "Generației de Aur" decedat în noiembrie 2016. Prodan fusese adus în FRF de Mircea Sandu și a plecat de acolo din cauza unui conflict violent cu Burleanu și cu oamenii lui.

Pariaza online fara risc cu cei 250 RON oferiti de aceasta agentie. Daca ai pierdut primul bilet,
primesti banii inapoi. Daca ai castigat, poti retrage fara rulaj necesar - CLICK AICI

Răzvan i-a explicat lui Mutu că n-ar suna bine reinventarea acelei poziții în acest moment, când mai e un pic și se împlinește un an de la moartea lui Prodan. Nimeni n-a mai lucrat pe funcția lui Didi de la plecarea lui din Federație.

Negocierile Mutu-Burleanu rămân valabile, numai că nu s-a realizat un progres semnificativ, așa cum spera Adi. El și Răzvan au discutat întâi atunci când boss-ul de la "Casa Fotbalului" i-a abordat pe dinamoviști ca să-l obțină din Ștefan cel Mare pe Cosmin Contra, persoana pe care o indicase Comisia Tehnică pentru postul de selecționer.

5.000 E PE LUNĂ

Fostul atacant a solicitat un salariu de 5.000 de euro lunar la Federație. Și rămăsese ca Burleanu să-i "inventeze" un post nou în organigramă, unul din care Mutu să aibă o activitate de manager al primei reprezentative, indiferent de denumirea jobului.

Tratativele nu au progresat prea mult de atunci, deși cu Adi a mai vorbit și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din FRF. Apropiați ai fostului fotbalist povestesc că Adrian are o versiune proprie în privința cursului dificil pe care-l au negocierile: "El crede că nu e dorit de Andrei Vochin, consilierul lui Burleanu".

Vochin a avut o influență importantă în reforma pe care a încercat-o Federația din 2014 până acum: recrutarea lui Daum, regula cu jucătorul U21 pe teren permanent în Liga 1, deschiderea centrelor de tineret.

"NICI N-A FOST ÎNTREBAT!"

Conform acelorași surse apropiate de Mutu, el ar avea date despre existența unui conflict în Federație. Sau a unei concurențe între Vochin și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct. Acesta ar căuta să obțină o putere mai mare în instituție în dauna lui Andrei. Cum Bodescu susține aducerea lui Adi, "Briliantul" face legătura cu o posibilă opoziție din partea lui Vochin.

Surse din Federație pretind că fostul jurnalist nici nu ar fi fost întrebat până în prezent despre "achiziționarea" lui Mutu. Andrei ar fi și el un partizan al aducerii unui manager sportiv responsabil de naționala mare. Nu neapărat pro Adrian, dar în favoarea ideii ocupării acestui post. "Burleanu încă nu a apelat la Vochin pentru vreo opinie pe acest subiect", susțin persoanele din instituție.

E DORIT ȘI DE AMICUL CONTRA

Pentru Burleanu, angajarea lui Mutu ar constitui o lovitură și în perspectiva alegerilor de anul viitor. Într-o campanie în care opoziția e constituită din foști fotbaliști importanți ca Prunea, Panduru, Popescu și, probabil, Lupescu, Răzvan și-ar completa un portofoliu propriu cu jucători importanți. După Contra, l-ar trece pe lista lui și pe Mutu. Nume care pot să conteze în campania electorală la capătul căreia Burleanu speră să câștige al doilea mandat. Federalii l-au întrebat și pe Contra despre utilitatea completării staff-ului cu Mutu. Cosmin a argumentat de ce ar fi bun Adi, dar nu a condiționat preluarea postului de selecționer de aducerea prietenului său.

NEGOIȚĂ L-A IGNORAT

Mutu n-ar avea în Federație un post foarte important, cu putere de decizie. Președintele, secretarul general și șeful Comisiei Tehnice au în acest moment influență reală legată de subiectele care contează în fotbal. De ce s-ar duce la "Casa Fotbalului", în condițiile astea? Fiindcă nici la Dinamo nu mai e un tip foarte influent. El a colaborat cu Contra la câteva transferuri operate în vară, însă au fost jucători pe care antrenorul i-a indicat, nu Adrian. După plecarea lui Cosmin la FRF, Mutu a riscat cu o opinie exprimată public, când s-a pus problema înlocuitorului: "Claudiu Niculescu ar fi cel mai potrivit, între el și Miriuță". Negoiță a procedat invers, l-a angajat pe Miriuță. Iar Adi e obligat, pentru moment, să colaboreze cu Vasile, pe care-l subestima acum câteva zile!

"NU L-A CONDAMNAT NIMENI"

Purtătorul de cuvânt al lui Dinamo, Dorin Irimia, despre situația lui Mutu în Ștefan cel Mare: "Nu s-a pus niciodată problema ca domnul Negoiță să-l îndepărteze pe Adi de la echipă. Au o relație foarte normală și comunică permanent. În plus, Mutu n-a avut nicio legătură cu transferul ratat al lui Albin. Nimeni nu i-a condamnat pe Mutu și Contra pentru că a eșuat Albin. Se mai întâmplă!".

"ALBIN N-A ÎNCASAT NICIUN BAN!"

Precizări de la Fernando Neira, unul dintre agenții lui Albin: "Juan nu a încasat nicio primă de instalare la Dinamo și a renunțat la salariul pe o lună, 14.000 euro, pe care ar fi trebuit să-l primească. Clubul a acceptat să plătească pentru impresari un comision mai mare, de 40.000 de euro, fiindcă nu a dorit să achitele biletele de transport ale reprezentanților jucătorului. Le-am achitat noi din această sumă". 

foto: Alex Nicodim
sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii