Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






“Îl aștept pe Contra cu plăcere, dar nu mă întorc la națională!”

[starttext]





Permalink to “Îl aștept pe Contra cu plăcere, dar nu mă întorc la națională!”



Ștefan Radu îl avertizează pe selecționer că va bate degeaba drumul până la Roma

Permalink to “Îl aștept pe Contra cu plăcere, dar nu mă întorc la națională!”






vineri, 29 septembrie 2017, 9:12
E greu să vorbești cu Ștefan Radu, nu doar pentru că nu-i plac ziariștii și interviurile. Fundașul lui Lazio are treabă de dimineața până seara, e foarte prins cu copiii, o fată și un băiat, gemeni născuți pe 1 mai 2013, dar mai ales cu antrenamentele. Cum nu știu să mai aibă celular de România, l-am sunat zile în șir pe cel de Italia. Niciun răspuns. I-am trimis un mesaj, unul și încă unul. Zadarnic. După aproape o săptămână de încercări, când aproape pierdusem orice speranță, am citit pe ecranul telefonului „St Radu Ita” și am început o convorbire pe care o întrerupsesem parcă în urmă cu un ceas ori două! Am calculat însă că nu vorbiserăm niciodată în 2017.

Liderul fără banderolă



Pariaza online fara risc cu cei 250 RON oferiti de aceasta agentie. Daca ai pierdut primul bilet,
primesti banii inapoi. Daca ai castigat, poti retrage fara rulaj necesar - CLICK AICI





– Cum îți merge, Fane, ești OK?
– Mulțumesc lui Dumnezeu, nu mă plâng. În familie, totul e în regulă, copiii au crescut și merg la grădiniță, iar la echipă, la fel. Lazio e pe 4 în Serie A și ne descurcăm în Europa League. În ciuda programului teribil, n-am mai suferit nicio accidentare serioasă în ultima vreme, ceea ce e important la bătrânețea mea.
– Care bătrânețe, te alinți?!
– Deloc, voi împlini 31 de ani, pe 22 octombrie. Lăsând gluma, mă simt fizic ca la 20 de ani. Asta și pentru că managerul ne mai rotește. Ne bagă un meci și ne odihnește altul.
– Apropo, cum te împaci cu Simone Inzaghi?
– Excelent, cum altfel?, doar am ocupat aceeași cameră pe când Simone (n. a. 41 de ani) mai juca. S-a retras în 2010 de la Lazio, iar eu sosisem de la Dinamo în 2008.
– Bănuiești de ce te-am întrebat…
– Nu, habar n-am.
– Pentru că în sezonul trecut te-ai numărat printre căpitanii echipei, iar acum nu mai ești! Ai retrogradat?!
– Da’ de unde, Simone i-a mai promovat și pe alții, dar despre mine a zis că tot eu rămân liderul vestiarului și fără banderolă. „Șeful echipei”, a scris Gazzetta dello Sport.

„Ce-am decis rămâne bătut în cuie!”

– Ai auzit ce a declarat Cosmin Contra îndată după numirea ca selecționer?
– Nea Ovidiu, a declarat multe, la ce te referi? Fotbalist mare și sufletist, băiat corect. Am jucat împreună la „națională” de 5-6 ori, el fundaș dreapta, eu stânga. Dar ce-a zis?
– Abia ales, a spus că se va duce repede la Roma, să te convingă să revii asupra retragerii.
– Să vină, îl aștept cu plăcere la o cafea, însă la lot nu mă întorc! Credeam că lucrurile sunt definitiv lămurite!
– În ce sens?
– Nu există varianta să mai joc vreodată la echipa națională. Ce-am decis rămâne bătut în cuie, nu dau înapoi. E categoric, e ferm. Într-o discuție avută chiar cu dumneata, purtată prin 2012, am explicat pe larg de ce. Are rost să repet?
– Opinia mea e că da.
– Ei bine, am simțit încă de atunci, când mă sâcâiau accidentările, că nu pot face față cu succes pe două fronturi, la Lazio și la „națională”. Atât și nimic mai mult. N-am vrut să mă păcălesc pe mine, nici să-i înșel pe suporteri. Așa am simțit atunci, așa simt și azi.

„E o invenție c-aș fi avut ceva de împărțit cu Pițurcă!”

– Totuși…
– Am citit undeva cum a justificat domnul Mircea Lucescu refuzul de a antrena România. Mi-a plăcut. A afirmat că, la o adică, preferă să fie înjurat de străini, nu de ai lui. La fel gândesc și eu.
– Totuși…
– Restul, nea Ovidiu, sunt speculații. Fiecare își dă cu părerea, toți se pricep la fotbal!
– Am auzit că ai fugit de cantonamentele lungi ale „tricolorilor”. Corect?
– Fals, cum să mă deranjeze cantonamentele când m-am obișnuit cu ele?! Cu siguranță că am petrecut mai mult timp prin cantonamente decât acasă!
– Adevărat că ai avut unele neînțelegeri cu Pițurcă?
– Altă bazaconie. E o invenție c-aș fi avut ceva de împărțit cu Pițurcă. În ciuda durității lui, l-am apreciat și l-am respectat. În plus, n-a fost și nu e stilul meu să mă iau în gură cu antrenorii. Eu îmi văd de treabă.
– Fane, ca să încheiem, ce mesaj ai pentru selecționerul Contra?
– Îl aștept la Roma, ușa mea e larg deschisă. Îl anunț însă că bate drumul degeaba dacă își imaginează că mă va determina să revin. Ce-am zis rămâne zis.
– Altceva?
– Salutare celor din țară, dinamoviștilor și tuturor românilor. Să fie sănătoși și să le meargă cât mai bine!
6 meciuri au jucat împreună Contra și Șt. Radu în echipa reprezentativă, 3 în 2007 (Moldova, Olanda, Luxemburg) și 3 în 2008 (Israel, Muntenegru, Lituania)

13 e numărul selecțiilor lui Șt. Radu, ultima datează din 22 martie 2013, de la partida Ungaria-România, 2-2, disputată cu porțile închise la Budapesta

sursa: blogsport.gsp.ro/ioanitoaia
[endtext]


Comentarii