Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Știre crucială: Dinamo primeste o raza de speranta!

 

Foto: Profimedia



Andrei Nicolescu, în calitate de administrator special și acționar minoritar al echipei Dinamo, a salutat

 gestul șefului CCA de a clarifica unele dintre deciziile arbitrale contestate recent și îi cere lui Kyros Vassaras să continue să acționeze în acest mod în fiecare etapă.

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, s-a exprimat public și a analizat trei

 momente de arbitraj controversate din ultimele două runde ale Superligii. El a evidențiat o greșeală de

 arbitraj în meciul Universitatea Craiova - FC Voluntari 2-1, mai precis acordarea unui penalty în

 favoarea echipei ilfovene, și una în partida Dinamo - Hermannstadt 1-0, atunci când oaspeții au fost

 sancționați pentru ofsaid într-o fază în care mingea a fost respinsă de pe linia porții de către Velkovski. În urma intervenției lui Vassaras, Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului Dinamo, i-a cerut președintelui CCA să realizeze o astfel de analiză după fiecare etapă, într-un interval de "cel mult 48 de ore" de la luarea unei decizii controversate.

„Domnul Kyros Vassaras și-a exprimat public opinia în legătură cu două faze controversate din această etapă. Un gest normal, care ar fi indicat să se repete în fiecare etapă. Propun Comisiei Centrale a Arbitrilor să instituie regula ca fiecare fază controversată, decisă de VAR, cu implicații directe asupra scorului final, să fie motivată public și oficial în cel mult 48 de ore.

Ar fi o abordare în beneficiul fotbalului românesc. O responsabilizare a arbitrilor. O posibilitate de a

 consolida reputația CCA. Un semn de foarte necesar respect pentru suporteri, pentru jucători, pentru

 cluburi și pentru toți cei implicați în acest fenomen”, a scris Nicolescu pe contul lui de Facebook.

Referitor la incidentul din meciul Dinamo - Hermannstadt, Vassaras a constatat că arbitrii din sala VAR

 au luat o decizie corectă prin nerecunoașterea golului pentru echipa din Sibiu. Acest lucru a fost

 justificat deoarece reluările nu au furnizat claritate cu privire la faptul dacă mingea a traversat linia porții în întregime.

În momentul în care mingea este jucată, doi jucători de atac se află în poziție de ofsaid, fără să

 influențeze adversarul. Apărătorul, având controlul mingii, o degajează din interiorul propriei suprafețe

 de pedeapsă. Mingea, după ce lovește corpul unui coechipier al apărătorului, ajunge la un atacant aflat

 în poziție de ofsaid, atacant ce are o ocazie de a marca. Atacantul nu trebuie sancționat pentru poziția sa. Mingea trimisă de atacant către poartă este oprită de un alt apărător aflat pe linia porții.

Arbitrii video verifică situația de gol, analizând dacă mingea a depășit în întregime linia porții. Nu avem tehnologia Goal-line, dar imaginile disponibile de la camerele de pe stadion demonstrează că nu există o dovadă clară a golului. Decizia corectă este ca jocul să continue, așa cum este specificat pe GSP.ro

v

Mâine, pe 1 martie, Dinamo va face deplasarea la Iași pentru a întâlni echipa lui Poli. Meciul va începe la ora 20:00

 Într-o conferință de presă premergătoare, antrenorul Zeljko Kopic a abordat situația echipei. Amzăr și

 Politic rămân accidentați, dar Iglesias, Homawoo și Milanov se întorc în lot după absența din meciul

 anterior. Înfrângând-o pe Hermannstadt cu scorul de 1-0 în etapa anterioară, Dinamo a obținut trei

 puncte importante, lipsind însă jucători cheie din cauza accidentărilor. Înaintea confruntării cu Poli Iași, Kopic a clarificat starea medicală a echipei și a anunțat că trei dintre jucători sunt apti pentru următorul meci.

”Despre jucătorii accidentați, încă nu putem conta pe Amzăr și Politic. Dani Iglesias, Josue Homawoo

 și Georgi Milanov vor fi în lot pentru acest meci, deci avem și câteva vești bune. Amzăr și Politic se

 simt mai bine, dar nu vrem să ne asumăm niciun risc”, a declarat Zeljko Kopic la conferința de presă, după cum se menționează pe digisport.ro

Întrebându-l despre diferențele între perioada sub conducerea lui Kopic și cea sub Burcă, Patriche a oferit o perspectivă comparativă asupra situației actuale a echipei față de perioada în care fostul antrenor a condus echipa, reușind să o readucă în primul eșalon al fotbalului românesc. Zeljko Kopic a fost numit la conducerea echipei Dinamo după ce Ovidiu Burcă și-a prezentat demisia, la scurt timp după înfrângerea cu FCSB, scor 0-1.

”Jucători cu mai multă experiență, cu mai multă calitate, s-a format un grup unit, tragem toți în aceeași direcție, cum a fost și azi, am muncit pentru fiecare minge, ne-am luptat și asta se vede la sfârșit”, a afirmat Răzvan Patriche.

Comentarii