Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Dinamo - FCSB 2-1. AsaSINul, efectul Lazar si spanzuratoarea











Un gol superb, Sin transformând impecabil, șut cu stângul la păianjen, o lovitură liberă de la 20 de metri”, zicea aseara domnul Ioanitoaia. Erau vreo 30 de metri pe putin nea' Ovidiu, da' nu mai conteaza, matale nu aveai ochelarii de distanta, in rest insa ai cam nimerit-o. Felicitari Andrei, felicitari Vali, ne-ati facut fericiti!



Mare pacat de banii cheltuiti pe la muntele Athos, acu' ca o sa trebuiasca sa se spanzure razboinicul, n-o sa mai aiba cum sa ajunga in rai. De Mimi nu mai stim nimic, aseara ce auzisem cantecelul cu el pe stadion, in rest, liniste si pace.

Ca sa povestim pe scurt ce am vazut. Am vazut un Dinamo renascut, un efect Lazar al prohodului cantat fara rusine pe toate posturile fecesebiste. Echipa a atacat si s-a aparat, au alergat toti, de la mic la mare, merita toti felicitati, nu doar cei doi marcatori.

Meciul a inceput in dominarea FCSB, doua suturi spre poarta, insa dupa primul sfert de ora ne-a fost clar care e echipa care va castiga. Blocarea degajarii lui Balgradean de catre Perovic e insasi esenta acestui meci, toti au alergat mult si bine, s-au jertfit, incepand cu Perovic ramas intins pe gazon dupa ce a primit un sut in figura. Ne-am speriat toti, dupa atatea episoade nefericite, insa se pare ca totul e spre bine, Perovic fiind in afara oricarui pericol. El a parasit terenul in minutul 49, in ambulanta, in aplauzele intregului stadion.

Mrzljac si Sorescu echilibreaza numarul ocaziilor, primul sut fiind prins de Balgradean, cel de-al doilea trecand putin pe langa poarta. Fl. Coman incearca sa-l surprinda pe Piscitelli din lovitura libera, insa acesta a facut unul din cele mai bune meciuri ale sale, iesind chiar din poarta in situatiile in care apararea era surprinsa, pentru a-si ajuta colegii.

In minutul 37 apare capodopera lui Sin, micutul asaSIN, o bomba trimisa din lovitura libera, de la peste 30 de metri, direct in plasa lui Pufi. Un jucator aparut de niciunde, eterna rezerva de fundas stanga a jucat exceptional tot meciul, pe langa golul inscris a pus umarul la victorie, dribland, centrand, arand terenul pe partea sa. 


Remarcatul acestui meci a fost arbitrul Horațiu Feșnic. A trebuit sa intre doua ambulante pe teren pentru a-i arata cartonasul rosu lui Cristea. Acest arbitru a prelungit 9 minute prima repriza, cu 3 minute peste prelungirile stabilite, suficient cat sa ofere un penalty discutabil pentru FCSB, din care Tanase a marcat, cu noroc, mingea lovind intai bara transversala. A dat cartonase aiurea - lui Mrzljak la o contra de joc cu Balgradean, lui Fabbrini la un duel corp la corp, lui Vali Lazar in minutul 59 cand de fapt el fusese cel faultat si oprit din incursiune. Inainte de cartonasul lui Vali Lazar, a mai gresit neacordand o lovitura libera la un fault in fata careului asupra lui Sorescu. A scos echipele de pe teren, ca sa taie elanul dinamovist (s-o fi gandit sa se ajunga la masa verde?), a oprit toate contraatacurile dinamoviste - ori fluierand aiurea, ori lasand jocul sa continue la faulturile repetate ale FCSB. Dupa golul lui Lazar, Tanase ii pune acestuia mana-n gat, fapta nesanctionata de Fesnic. Daca ar fi sa enumeram toate greselile flagrante ale arbitrajului, ar insemna sa umplem toata cronica doar cu acestea. Un arbitraj slab, partinitor, fara el probabil scorul ar fi fost undeva in jur de 3-0, din ce am vazut pe teren.
In concluzie, cu ajutorul arbitrului, undeva prin minutul 54 al primei reprize prelungita mult peste timpul indicat, FCSB egaleaza din penalty.
Dupa pauza Dinamo a dominat total meciul, pe teren n-a mai existat decat o echipa. Mai intai, in minutul 52, Fabbrini e faultat la marginea careului advers, iar Sorescu executa lovitura libera, tragand milimetric peste poarta. Apoi, in minutul 55, Popa intrat in locul lui Perovic, dupa o combinatie superba de pase, suteaza si el, mingea trecand foarte aproape de transversala lui Balgradean.
In minutul 61, Vali Lazar ne face un cadou dupa Valentine's Day. Proaspat introdus in locul lui Moldoveanu, dupa 3 minute inscrie din careu, din pasa lui Sorescu. Acesta din urma a primit o pasa exceptionala in adancime de la Filip, gafeurul din prima repriza de la penalty spalandu-si astfel pacatele. Lazar ne-a adus aminte in acest meci de meciurile sale exceptionale, fiind echivalentul lui Fabbrini pe partea dreapta din momentul intrarii sale in teren.
Trei minute mai tarziu, Sorescu e egoist la o faza, in locul unei pase in careu suteaza de doua ori din unghi, prima data in portar, iar a doua oara mingea fiind scoasa din drumul ei de un aparator.
Popa s-a miscat bine de tot, de cand a fost introdus. In minutul 69 trimite un sut violent din afara careului, prins insa de Balgradean.
Singurele ocazii notabile ale FCSB vin in minutele 79, cand Piscitelli prinde sutul lui Adi Popa, si in minutul 80, cand Gnohere rateaza interceptia in fata portii, a unei pase. Dusan Uhrin simte pericolul, si il inlocuieste pe Sin - care merge direct sa salute galeria - cu Răuță, incercand astfel sa inchida rezultatul.
In minutul 86 Fabbrini dribleaza niste jaloane si trimite un sut prins de Balgradean. Tot el declanseaza un contraatac in minutul 90, centrarea fiind greu prinsa de Balgradean, in spatele lui fiind Popa si Lazar.O alta faza definitorie pentru acest meci - minutul 92 il prinde pe fundasul Grigore incercand din rasputeri sa treaca printre toti adversarii cu mingea la picior, fiind oprit cu greu.
Asteptam ca patronul fecesebistilor sa-si onoreze promisiunea. Funia i-o facem noi cadou, facem cheta, din ce n-avem, ii strangem si dumnealui de o funie. Sapun gaseste pe la Mimi.
Jenanta prestatia fanilor care au aruncat cu petarde in teren, desi au fost avertizati ca amenzile vor fi platite din banii nostri.Insa probabil ca nu-i intereseaza, data fiind asistenta la meci de 30.000 de persoane, si doar 3500 membri cotizanti pana la ora actuala.Aruncam petarde, ca platesc altii.
Superba a fost PCH, dominand fondul sonor si vizual, in totala discordanta cu galeria fecesebista si obisnuitul ei cearceaf. Reprezentativ pentru aceasta era bannerul scris de fanii dinamovisti in tribuna: "Baa! nu arunca bonul, ca-l deconteaza patronul".Oare daca nu le dadea patronul bani, mai veneau la meci? Le-a platit tot cearceaful, sau doar o parte?Intrebari la care, probabil, n-o sa avem niciodata vreun raspuns, oricat ne-am stradui.
Acesta echipa mi-a adus aminte de echipa lui Andone, in primul sau mandat de 3 ani, la Dinamo, cand a luat titlul, a trecut de grupele Europene, si a fost oprita doar de golul antologic anulat pentru ca arbitrul fluierase cand mingea lui Chihaia era in aer, si s-a dus in plasa celor de la Marseille.De la Andone incoace, n-am mai avut asemenea organizare pe faza de atac, in care toata echipa joaca sa inscrie. 
Dusan Uhrin merita felicitat, adulat, el este artizanul acestei victorii. A facut 2 schimbari castigatoare, a organizat perfect o echipa cotata mult mai slab pe site-urile de transferuri decat rivala sa, si a atacat din primul pana in ultimul minut. Nu in ultimul rand merita amintit jocul defensiv, unde Piscitelli si Puljic au stralucit. Nu pot totusi sa nu ma gandesc cum ar fi fost ultimul meci, cu Medias, daca n-ar fi existat cartonasul rosu din meciul precedent. Probabil totusi ca Sin iar n-ar fi jucat meciul asta, si n-am fi admirat golul sau antologic.
Ce mi-a placut la acest meci? Tot. Chiar si neatentul Filip, cu pasa lui geniala de la al doilea gol contribuind la victorie. O victorie meritata, muncita, superba.
Felicitari, baieti! Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune!


Articol scris de Robert Muntean

Sursa foto: www.digisport.ro

Comentarii