Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Interviu cu Jordan Mustoe, pariul lui Rednic pentru acest sezon: „Sunt un fotbalist complet! Nu am slăbiciuni”












Mircea Rednic a betonat în sfârșit flancul stâng al apărării, acolo unde Dinamo nu a mai avut un fundaș stânga de profesie de când Steliano Filip a plecat la Hajduk. "Puriul" i-a adus pe acest post pe Nasser Aliji și pe Jordan Mustoe. Provocat de Gazetă, Mustoe, care împlinește 28 de ani chiar astăzi, a fost de acord să își povestească viața și cariera.




- Jordan, ești de două săptămâni la Dinamo. Cum te simți, te-ai acomodat?
- Mă simt excelent aici. Jucătorii și oamenii din staff au fost alături de mine încă de la început, m-au făcut să mă simt parte din grup. M-am simțit bine atât la antrenamente, cât și la amicalele din Antalya. Până acum a fost totul bine. De când am ajuns, antrenorul s-a purtat ireproșabil cu mine. Sunt onorat să fiu la dispoziția lui.

- Cum ți se pare echipa în acest moment?
- Suntem multe fețe noi și lucrăm din greu să "sudăm" echipa cât mai repede. Eu deja simt o chimie bună cu restul colegilor.

- Ce v-a cerut Mircea Rednic?
- Să fim răbdători, să avem cât mai mult timp posesie și să facem multe combinații de pase cât mai sus posibil în terenul advers. Astfel, ne vom crea multe ocazii de a marca. Vrea ca atunci când nu avem mingea să alegem corect timpii în care facem presing și să ne dozăm efortul pentru a fi proaspeți pe tot parcursul meciului. Din câte am simțit eu, lui Mircea Rednic îi plac fotbaliștii cu inimă, care își dau sufletul. Deja ne-am îmbunătățit jocul și creștem de la meci la meci. Simt că vor urma lucruri mărețe pentru Dinamo dacă ne vom dedica sută la sută antrenamentelor și partidelor oficiale.

"NU MĂ SPERIE ALIJI!"
- În primul amical, 0-2 cu Hajduk Split, croații au deschis scorul după o acțiune venită de pe partea ta.
- E adevărat, dar a fost primul nostru meci împreună, nu ne cunoșteam. Ne-a interesat să ne intrăm în formă și să ne cunoaștem, nu rezultatul. După aceea am câștigat al doilea joc, dar repet, nu rezultatele au relevanță în perioada de pregătire. Important este să creștem calitativ.

- Care sunt principalele tale calități?
- Cred că sunt un fotbalist complet, nu am multe slăbiciuni. Sunt solid fizic, am forță și o viteză bună. Când sunt față în față cu un mijlocaș de bandă îmi doresc să mă provoace, să încerce să mă depășească. Îmi place provocarea! Cred că este evident că stilul britanic clasic de fotbal îmi place cel mai mult. Cu mult contact fizic. Asta nu înseamnă că nu pot juca și altfel.

- Cum altfel?
- Am evoluat în primele ligi din Belgia și Finlanda și a trebuit să mă adaptez stilurilor de acolo. Asta m-a făcut să evoluez ca stil. Este și acesta un plus. Posesia prelungită mă avantajează pentru că de la 19 ani la 23 de ani m-am pregătit foarte mult pe ideea de posesie și câștigarea balonului într-un tempo foarte ridicat în jumătatea adversă.

- Ești în luptă directă pentru titularizare cu Nasser Aliji, care s-a descurcat destul de bine în cantonamentul din Antalya.
- Foarte bine! Nu mă sperie competiția, o consider sănătoasă. Tot ce pot să fac eu este să dau tot ce am mai bun la fiecare antrenament. Cred că o competiție puternică este benefică pentru un fotbalist profesionist. Când simți presiunea, scoți tot ce e mai bun din tine. Cel puțin eu așa reacționez.

"EU ȚIN CU LIVERPOOL, TATA CU EVERTON"
- Ai în CV o Cupă a Angliei, cu Wigan, în 2013.
- Așa este, a fost o perioadă foarte frumoasă, echipa a reușit un sezon foarte bun atunci. Eu am jucat în primele runde ale competiției, apoi am fost împrumutat spre final. Dacă nu plecam, aș fi avut o șansă bună să joc în finală. Deși am acest trofeu în CV, mi-ar fi plăcut să particip mai mult la câștigarea lui. Să joc și finala, nu doar două meciuri. Sper să câștig trofee cu Dinamo. De asta am venit aici, acesta este obiectivul meu personal. Sunt la un club al României care e imens și care are zeci de trofee.

- Care au fost primii tăi pași în fotbal?
- De la 7 la 16 ani am jucat fotbal la Liverpool, în academia lor. Așa am crescut și m-am îndrăgostit de această echipă. Nu sunt un fanatic, dar întotdeauna Liverpool va fi pentru mine pe primul loc.

- E tradiție în familie?
- Nu! Tatăl meu ține cu rivalii de la Everton, deși, ca și mine, nici el nu este un fanatic. Probabil a contat și faptul că timp de 9 ani m-a dus la antrenamentele lui Liverpool.

"TATA A FOST RECUNOSCUT PENTRU VITEZĂ"
- Rivalitatea este intensă în oraș?
- Oh, da! Prietenii mei sunt nebuni cu această rivalitate. Lucrurile sunt extrem de serioase. În oraș există doar două variante: ori ești roșu, ori albastru! Se fac ironii de ambele părți zilnic. Asta este viața în Merseyside!

- Mai ai rude care joacă fotbal?
- Toți din familia mea joacă fotbal de plăcere și sunt chiar buni! Tata era recunoscut în toată țara pentru viteza lui. Fratele meu este un jucător foarte agresiv, cu o constituție similară cu a mea. Toți cei din familia mea trăiesc pentru fotbal.

- Unde a jucat tatăl tău?
- Nu a jucat la nivel profesionist, doar în weekenduri pentru o formație locală bună. Când a primit o ofertă de la Blackpool, la 30 de ani, a considerat că este deja prea târziu și nu i-a mai dat curs.
jordan mustoe morecambe
Mustoe (stânga) pe când evolua la Morecambe

"FANII NOȘTRI SCAPĂ DE SUB CONTROL"
- Ce înseamnă pentru tine, ca englez, fotbalul? Mergi la meciuri?
- Când joacă naționala Angliei sunt foarte emoționat! Visez ca Anglia să câștige un Campionat European sau Mondial, cât timp sunt în viață. M-ar face să mă simt foarte mândru. Când eram la Academia lui Liverpool mergeam des la meciuri, aveam bilete din partea clubului. După ce am trecut la profesioniști și am început să joc în meciurile echipelor mele, am mers mai rar pentru că nu am mai avut atât de mult timp la dispoziție.

- Ce spui despre huliganii britanici care au devenit celebri la nivel mondial?
- Este adevărat că fanii noștri nu au cea mai bună reputație. Mulți dintre ei se îmbată și scapă de sub control. Totuși, fotbalul înseamnă enorm pentru nația noastră și suntem cu toții extrem de mândri că suntem englezi.

- Descrie Anglia în fix cinci cuvinte.
- Patriotism, umor, genialitate, familie, cămin.

"ÎMI PLACE GOLFUL"
- Ce îți place să faci în timpul liber?
- Tot sport. Merg la sala de forță chiar dacă nu fac neapărat antrenamente. Fac niște stretching, piscină, saună, jacuzzi și alte lucruri de acest gen.

- Îți plac și alte sporturi în afară de fotbal?
- Da, îmi place golful, însă nu știu cât de mult voi reuși să joc în România.

- Alte metode de a te relaxa?
- Mă uit la filme și seriale des și mă joc din când în când pe Playstation. Petrec destul timp și prin video call cu prietenii și familia pentru că prin natura meseriei de fotbalist sunt totul timpul departe de casă.

"AM ÎNCEPUT SĂ TREMUR DIN TOATE ÎNCHEIETURILE"
- Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai din fotbal?
- Debutul meu în Cupa Angliei pentru Wigan.

- De ce?
- Când am auzit că o să fac parte din lotul pentru acele jocuri am fost foarte fericit. Nu mă așteptam să joc, dar chiar și așa m-am bucurat. Când antrenorul Roberto Martinez a întors pe față foaia cu titularii și am văzut că numele meu este inclus în primul "11", am început să tremur de fericire din toate încheieturile. Am pierdut șocant acel joc cu 2-1.

- Cum poate să fie o înfrângere cea mai frumoasă amintire?
- Am făcut un joc foarte bun! Imediat după meci, Martinez a declarat că eu și prietenul meu Callum Mcmanaman am fost singurii băieți din echipă care au performat bine, banda noastră stângă fiind foarte bună. În acel moment au început practic împrumuturile mele. Managerul lui Barnet a fost la acel joc, i-a plăcut de mine și s-a interesat imediat de împrumutul meu. Așa că am mers acolo până la finalul sezonului.

RETROGRADARE ȘI MECIURI TRUCATE
- Cel mai greu moment din carieră care a fost?
- O amintire foarte urâtă este retrogradarea cu Westerlo din prima ligă belgiană. Deși ne-am descurcat bine în precedentele două sezoane, această retrogradare a fost greu de suportat. Cu două meciuri înainte de final aveam un avans de 4 puncte peste linie. Am pierdut ultimele două jocuri, iar echipa de sub noi le-a câștigat.

- A ieșit scandal?
- A existat multă controversă. Au existat zvonuri că partidele au fost trucate, dar din punctul meu de vedere vina a fost a noastră. Pur și simplu trebuia să adunăm mai multe puncte în timpul sezonului, nu să depindem de ultimele meciuri.

"Oricine e pasionat de fotbal a auzit de Dinamo. Când s-a ivit această variantă de transfer, mi-am dorit să semnez cât mai repede posibil! Nu am stat deloc pe gânduri" 
Jordan Mustoe

"Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost că Dinamo are aceleași culori ca Liverpool" 
Jordan Mustoe

"Simt că devin mai puternic cu fiecare antrenament pe care îl fac cu Dinamo" 
Jordan Mustoe

23 de meciuri
a jucat Mustoe pentru SJK Seinajoki în 2018

61 de meciuri
a bifat Mustoe în League One și League Two din Anglia








sursa: www.gsp.ro

Comentarii