Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






HANDBAL | Daniel Georgescu, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal şi creatorul actualei echipe de handbal Dinamo, a anunţat că se retrage din handbal după evenimentele din weekend











Daniel Georgescu, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal şi creatorul actualei echipe de handbal Dinamo, a anunţat că se retrage din handbal după evenimentele din weekend, petrecute la turneul Final Four al Cupei României. „Am anunţat şi la echipă că nu mă vor mai vedea în sală”, a declarat oficialul.

Daniel Georgescu a concluzionat tot ce s-a întâmplat la Focşani ca fiind „O cupă mincinoasă”, susţinând că la mijloc ar fi fost vorba şi despre o premeditare! „Cum de Dinamo a avut doar 100 de bilete, iar Steaua, 250?”. Redăm mai jos în totalitate mărturia fostului vicepreşedinte al FRH:



„Pe teren, Cupa României a fost câştigată meritat de Poli. Personal, i-am pe felicitat pe oficialii de la Timişoara pentru obţinerea trofeului. Există însă un mare dar. Ai un mare avantaj într-o finală când ai câteva ore în plus de odihnă fizică şi multe ore de odihnă psihică. Gândiţi-vă, câte s-au acumulat la cei de la Steaua după semifinala încheiată la ora 21:00. Credeţi că jucătorii Stelei au putut să se odihnească normal după lupta şi stresul din semifinală? Sunt convins că le-a trecut prin minte firul evenimentelor întreaga noapte.

Am fost acolo cu familia. O astfel de organizare defectuoasă, nu mi-a dat să văd! Dacă analizaţi în profunzime, veţi vedea că odată cu stabilirea sălii din Focşani, s-a stabilit şi lupta! Cei de la Steaua au galerie doar la meciurile cu Dinamo. Poate la o semifinală cu CSM Bucureşti a mai fost galeria. În rest, sala din Chiajna e cam goală şi asta spune multe. În Sala Dinamo, galeria noastră este prezentă aprope la fiecare meci, a însoţit echipa şi la Berna, la Lisabona, au făcut un adevărat spectacol. Dar la Berna a fost pusă într-o peluză. La Lisabona, de asemenea. Ştiţi câte forţe de ordine i-au supravegheat pe suporteri? 3 poliţişti şi 6-10 stewarzi la 100-150 de oameni, nu au fost incidente. Între Dinamo şi galerie au existat nenumărate întâlniri, fanilor li s-a explicat că în primul rând echipei i se face rău dacă ei nu se comportă civilizat. Ca dovadă, la Focşani au venit organizaţi în autocare însoţite de jandarmi, nu haotic cu trenul, cu semnale de alarmă trase şi oprit trenul, cu reţinerea unora până la Focşani, cum a fost galeria Stelei. Şi asta spune multe despre diferenţa implicării echipelor. Gândiţi-vă, au pierdut în sală cu Lisabona, supărarea a fost mare, dar suporterii noştri au ştiut să îşi aplaude adversarii. La rândul lor, au fost aplaudaţi de jucătorii lui Sporting. Luaţi reacţiile echipelor Champions League care au trecut prin Sala Dinamo în ultimii ani şi să vedeţi ce frumos vorbesc.

Să vă spun eu din interiorul acestei semifinale... Steaua a făcut rost de 250 de bilete, pentru un sector întreg. Cum? Doar ei ştiu! Cei de la Dinamo au avut 100 de bilete din partea federaţiei, 50 gratis, 50 pe bani într-un sector treisferturi umplut de localnici civilizaţi, veniţi la un spectacol. Şi dacă nu erau incidente, cum puteau urmări aceştia meciul, cu 100 de oameni în faţa lor stând în picioare? Când dai 100 de bilete la cele două echipe rivale de-o viaţă, la ce te aştepţi? Tu, federaţie, i-ai invitat, nu? I-aţi atunci măsuri! Când cei de la Dinamo au văzut că sunt mai puţini, au decis să suplimenteze numărul celor care vin, chiar dacă nu aveau acces în sală. Să nu fie copleşiţi numeric. Şi asta spune multe...

Despre partea sportivă, Steaua a fost echipa care a trecut mai uşor peste evenimente, au jucători care au mai trăit asemenea incidente. La Dinamo, trei tunisieni, doi iranieni, un croat şi alţi câţiva români nu au simţit pe propria piele asemenea trăiri. Mai mult, după incidentele respective, sala a fost evacuată parţial. Galeria Stelei a rămas în arenă încă o oră, timp în care a cântat şi şi-a motivat jucătorii pozitiv. Cum credeţi că s-au simţit cei de la Dinamo? O competiţie neutră... Dovada, Steaua a avut şi şase goluri la început, ecart care pe parcurs s-a recuperat, la final diferenţa fiind de un gol. Asta nu ştirbeşte cu nimic meritul Stelei, l-a felicitat personal pe Coco (n.r. antrenorul Mihăilă). I-am spus că în condiţiile date au meritat victoria.

Dar a fost o Cupă a României mincinoasă, din cauza federaţiei şi a superficialităţii ei. Iar lumea trebuie să înţeleagă, handbalul în România trăieşte datorită echipelor de club, atât la fete, cât şi la băieţi, datorită investiţiilor făcute de cluburi! Să ni se spună şi nouă de ce la o competiţie cu un sponsor – Cupa României -, cu toate cheltuielile suportate de terţi, nu se alocă toată suma încasată sau 90% din ea echipelor participante? De ce din drepturile de televizare, echipele încasează mai puţin de 50% din ele?

Şi eu am fost înjurat, apostrofat, scuipat în diverse săli adverse şi nu m-am plâns. Când intri într-o sală rivală, ţi-o asumi, chiar dacă într-adevăr nu este normal să se întâmple asta. În Sala Dinamo, stelişti precum Goran, Birtalan, etc vin aproape meci de meci şi nu cred că au păţit ceva.

Mă doare să văd că nici după ce s-a întâmplat, federaţia nu are o poziţie. Evenimentele din weekend vor lăsa urme adânci asupra fenomenului handbal, un sport atât de iubit în ţara noastră, dar de care ne cam batem joc de el!”.

CE A MAI DECLARAT DANIEL GEORGESCU

„Am ieşit definitiv din fenomen, după ce s-a întâmplat în weekend, Nu rezultatul m-a deranjat, ci modul în care a fost totul organziat. O ţară întreagă îţi spune că nu ai cum să faci cu evenimentul acolo, când vezi câte premediatre este. Cum este posibil, intră aia primii, ăştia nu. Pe ăştia îi evacuezi, pe ăia nu. Ce să înţeleagă jucătorii?”
”CSM Bucureşti a reuşit, Dinamo, Steaua, Constanţa, toate au reuşit! Federaţia ce a reuşit? Nimic! Ştie doar să sugă, atât, nu face nimic altceva!”
”Era greu ca un meci să se joace la Focşani iar Steaua – Dinamo la Buzău, apoi finala tot la Focşani? Că sunt o grămadă de competiţii organizate de două ţări în acelaşi timp, de cinci oraşe, etc”
„Sunt scârbit, este o cupă mincinoasă şi sunt convins că şi campionatul trebuie dat în altă parte. Nu se joacă doar pe teren”
Proiectul lui Daniel Georgescu a adus trei titluri la Dinamo în ultimii 3 ani, dar şi o calificare în play-off--ul Ligii Campionilor.









sursa: www.prosport.ro

Comentarii