Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Reacțiile lui Cornel Dinu, Nicolae Badea, Florin Prunea și Claudiu Vaișcovici dupa moartea lui Nicu Galerie









Paginile de facebook ale suporterilor lui Dinamo anunță azi că fostul lider al galeriei din perioada 1990 - 2000, Nicolae Paraschiv, cunoscut ca „Nicu Galerie” a murit astăzi,  în jurul orei 5:00 dimineața, la vârsta de 58 de ani. El suferea de diabet și tocmai fusese externat după ce i-a fost scoasă fierea. Va fi înmormântat, sâmbătă, în municipiul Râmnicu Sărat.


„Drum lin spre ceruri, Nicu Galerie! Profund îndureraţi am aflat de moartea neaşteptată a lui Nicolae Paraschiv, cunoscut de noi toţi, ca "Nicu Galerie". S-a stins o viaţă de om, naţiunea dinamovistă a pierdut o fiinţă dragă, iar pierderea este imposibil de realizat. 

Ne este greu să găsim cuvinte potrivite acum când am aflat că Nicu al nostru, cel care a condus galeria dinamovistă o lungă perioadă de timp, a plecat la ceruri. De acum înainte nu-l vom mai vedea decât prin fereastra amintirilor. Doamne, odihneşte-l în pace!”, se arată pe una dintre paginile suporterilor dinamoviști. 

Într-unul dintre videoclipurile postate în urmă cu doi ani pe un cont de facebook care-i poartă numele, Nicu Galerie anunța că nu mai vine alături de echipă pentru că e bolnav.



A FOST UNUL DINTRE NOI
Despre Nicu Galerie a vorbit pentru GSP.ro și Ionel Dănciulescu, team managerul lui Dinamo. 

„Nicu Galerie a fost unul dintre cei mai vechi lideri de galerie din România și suntem cu toții îndurerați de pierderea lui. A fost unul dintre noi, câinii roșii, chiar dacă în ultimii ani nu mai era atât de activ în viața Peluzei. Condoleanțe familiei!”, a declarat Dănciulescu.  

Nicolae Badea, fost acționar la Dinamo, a comentat vestea: „Nicu a fost un mare sufletist care s-a bucurat și a suferit pentru Dinamo în egală măsură. Am știut tot timpul despre problemele lui de sănătate. Am vorbit cu el și zilele trecute, după ce s-a operat. După voce părea bine. Au fost multe probleme medicale adunate, pe care nu a reușit să le depășească, din păcate. Condoleanțe și regrete sincere!”.

AMINTIRILE LUI VAIȘCOVICI CU NICU GALERIE
Claudiu Vaișcovici, ex-atacant Dinamo, a povestit o întâmplare cu Nicu Galerie: "În ultima perioadă nu mai venea la stadion din cauza problemelor medicale. Până acum un an jumătate venea mai des ziua aici în Ștefan cel Mare, deși stătea prin Militari. Îl țin minte de când eram jucător. A venit odată, cred în iarna lui 1988, când am câștigat 7-0 la Constanța, a venit el cu Florin ”Pisică” și încă un băiat să ne roage să vină cu noi în autocar. 

Nea Mircea Lucescu nu prea accepta, dar l-am rugat noi. Până la urmă a acceptat și I-am pus în spatele autocarului. Și acum îmi mai zice Florin: «mai știți dom profesor cand ne-ați băgat în spate și ne-ați spus să nu zicem nimic din ce vedem și auzim în autocar?» Pe drumul spre București ne-am oprit la Hanul Privighetori să bem o bere că se terminase turul de campionat. Au coborât și ei, au stat cu noi. Era chiar banchetul Unirii Slobozia ca «B»-ul se terminase mai devreme. 

Pe urmă țin minte că era meciul cu Anderlecht, băi nene, a ieșit la sfârșitul meciului scandal in tribune și a luat Nicu două gradene d-alea pe spate de am zis că moare. Se bătuseră fanii din Câmpina cu cei din București, parcă. Am vazut cu ochii mei. A venit în vestiar la noi și era bătut, rupt. A fost trup și suflet alături de noi, de echipă. Îi mai căpăcea puțin p-ăștia prin deplasari, dar după le dădea de mâncare și de băut. Făcea și bune și rele, trebuia să facă rost de bani mereu, era genul ăsta. Acum spre finalul vieții lui se mai potolise. Îmi pare rau, a fost un câine adevărat, nu scăpa nicio deplasare sau meci, țipa, urla. Mare păcat!"

CORNEL DINU: „ERA DINAMOVIST PUR-SÂNGE”
Cornel Dinu a vorbit și el despre fostul lider dinamovist: „Era un privitor pașnic și un dinamovist cu adevărat pur-sânge. El se mulțumea și dacă îi dădeai de un spriț, nu ca ăștia din ziua de azi care cer de o afacere. Sigur, lumea a luat-o razna dacă ne gândim la cât costă astăzi galeria. Nicu era de bun simț, ceea ce s-a pierdut în ziua de astăzi, avea chiar frică de Dumnezeu. Urla și el din când în când, dar per total a pagubă. 

Singurul care a mai stricat prețurile a fost Ianul, el i-a obișnuit pe cei din galerie cu bani. Dar Nicu avea măsură și nu condiționa comportamentul de așa ceva.  El a fost primul care mi-a zis "Mareșalul" când eram și președinte și antrenor. Era parcă puțin agresiv în vorbă, dar avea frica lui Dumnezeu. 

A mai apărut în ultima perioadă la restaurantul ”Trafalgar” unde ne strângem, noi, dinamoviștii, sau cea a mai rămas din adevărata suflare dinamovistă. Statea foarte prost cu sănătatea și chiar a intrat de vreo două ori în gura mea că îl rugam să nu mai bea. Chiar niște prieteni de-ai mei l-au dus de câteva ori acasă și simțeam că în ceea ce-l privește, totul se ține într-un fir de ață, care din păcate s-a rupt. Îi păstrez o amintire mai mult de înțelegere și apreciez respectul care nu l-a părăsit niciodată. Ultima mea rugăciune a ”câinilor” sunt convins că el o va spune pe lumea cealaltă”.

„Am crescut cu Nicu Galerie, am multe povești cu el! A fost un suporter adevărat! Eu eram foarte apropiat de el. Acum o săptămână l-am văzut ultima dată, a venit la mine acasă. Eu l-am cunoscut înainte de revoluție. Noi am crescut practic împreună, el stătea în Drumul Taberei, iar eu jucam fotbal la școală pe acolo”
-Florin Prunea, manager general Dinamo

Până la această oră, Dinamo nu a emis vreun comunicat oficial legat de moartea lui Nicu Galerie. 





sursa: www.gsp.ro

Comentarii