Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Ultima oră: Dinamo, pe lista de dorințe a magnatului cu avere de peste jumătate de miliard de euro

 

sursa foto: sport.ro



În prezent, "Red & White 2022 Management" își încearcă șansa de a aduce o schimbare semnificativă la Dinamo, prin posibila implicare a omului de afaceri Gruia Stoica în acționariat.

Ca deja bine se cunoaște, această firmă controlează aproximativ 80% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA, entitatea care gestionează echipa de fotbal aflată acum în Superliga.

În februarie 2023, "Red & White" a obținut aproximativ 72% din acțiunile de la Dorin Șerdean, iar

 ulterior a achiziționat încă 8%, transferate de către Asociația Peluza Cătălin Hîldan, fondatoarea

 Programului Doar Dinamo București, cea care deține în continuare circa 10% din acțiuni. Restul

 procentelor sunt distribuite între Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, deținută de Nicolae

 Badea (7%), și oamenii de afaceri Andrei Cionca și Sorin Preda, care au achiziționat recent un număr mic de acțiuni de la suporterii din "Dinamo Socios" (și aceștia fiind acționari).

Referitor la "Red & White 2022 Management", acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, această

 companie are în componența sa mai mulți acționari, majoritari fiind Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, ultimul ocupând și funcția de administrator special la echipa din Superliga.

Omul de afaceri a fost anterior menționat ca posibil investitor la clubul din "Ștefan cel Mare".

De la începutul implicării lor la Dinamo, cei doi investitori au exprimat dorința de a atrage mai mulți

 oameni de afaceri în proiectul lor, cu condiția ca aceștia să achiziționeze acțiuni în "Red & White", nu direct în SC Dinamo 1948 SA.

Aceasta s-a concretizat în mai multe rânduri în ultimele luni, atrăgând în proiect personalități precum Claudiu Florică sau Bogdan Pavel, precum și compania Renovatio.

Conform informațiilor furnizate de ProSport, acționarii majoritari din "Red & White" doresc să

 continue acest trend și își propun să îl coopteze în acționariatul firmei și pe Gruia Stoica, un om de

 afaceri în vârstă de 55 de ani originar din județul Galați, cunoscut în România pentru activitatea sa în transportul feroviar de marfă.

Gruia Stoica a fost asociat în trecut cu fotbalul românesc, fiind inițial vehiculat ca posibil investitor la Rapid acum aproximativ 10 ani și mai recent, la Dinamo.

După finalul sezonului 2021-2022, când "câinii" au retrogradat pentru prima dată în istorie, Stoica a

 anunțat public că era dispus să acorde o primă jucătorilor în cazul evitării acestei situații. Cu toate acestea, circumstanțele nu au impus această intervenție.

Înainte ca "Red & White" să preia pachetul majoritar de acțiuni de la Dorin Șerdean în cadrul SC

 Dinamo 1948 SA, a existat o discuție între Gruia Stoica, evaluat la 500 de milioane de euro în 2022 de

 Forbes România, și Elyass Bucurică, liderul Peluzei Cătălin Hîldan și președintele APCH, care încerca să îl convingă pe omul de afaceri să investească în clubul din "Ștefan cel Mare", după cum se menționează pe Prosport.ro

Comentarii