Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Ipon şi gol Marius Niculae

[starttext]








Marius Niculae, căpitan şi emblemă a clubului Dinamo, are un secret ascuns de a-şi face loc printre cei mai redutabili fundaşi. În copilărie, pînă să practice jocul cu mingea, atacantul de 28 de ani a trecut întîi prin sala de judo a clubului din Ştefan cel Mare. Tatăl său, Constantin Niculae, campion european în 1981 la judo, şi antrenor emerit, s-a gîndit că o să-i calce pe urme. Aşa că, la vîrsta de 5 ani, "Săgeată" făcea primii paşi pe tatami. Îmbrăcat în kimono şI pregătit de tatăl său, Marius a reuşit să cucerească prima centură neagră la juniori, dar brusc, de pe parchet, micuţului a început să-i placă gazonul Şi mingea. "A fost mai bine pentru el fiindcă din judo nu ştiu cît de bine ar fi cîştigat. La fotbal, Marius a avut multe satisfacţii şi noi, familia, pe lîngă el! A jucat în campionate tari din Europa şi a făcut performanţă la Dinamo", spunea Constantin Niculae.


Primul la testele fizice
Secretul de pe triunghiul verde constă în tacticile de luptă cu fundaşii adverşi. Aproape mereu, "Săgeată" cîştigă duelurile fizice şi cade în picioare. "Faptul că am practicat acest sport în copilărie m-a ajutat să mă dezvolt, atît mintal, cît şi fizic. Cred că am scăpat de multe accidentări doar pentru faptul că am învăţat cum să cad fără să-mi periclitez sănătatea", explică Marius. Mereu primul la testele fizice, atacantul este lăudat de antrenori. "Marius este o forţă a naturii, ştie să-şi folosească forţa şi corpul în faţa porţii. Uitaţi-vă cîte goluri a dat în acest stil de luptă, plus că are un stîng năprasnic!", spune Cornel Ţălnar.

80 de goluri a marcat Marius Niculae pentru Dinamo în Liga I, plus alte 13 reuşite la echipa naţională


Data naşterii: 16.05.1981
Debut în Liga I: 22.11.1996, Dinamo - Farul 5-2
A jucat la: Dinamo (1996-2001, 2008-prezent), Sporting Lisabona (2001-2005), Standard Liege (2005-2006), Mainz (2006-2007), Inverness (2007-2008)
Meciuri/goluri în Liga I: 136-58
Debut la echipa naţională: 02.02.2000, România - Letonia 2-0
Meciuri/goluri la echipa naţională: 38-13
Palmares:
- un titlu de campion al României cu Dinamo ('99-'00)
- două Cupe ale României cu Dinamo ('99-'00, '00-'01)
- un titlu de campion al Portugaliei cu Sporting ('01-'02)
- o Cupă a Portugaliei cu Sporting ('01-'02)
- o Supercupă a Portugaliei cu Sporting (2002)
- finalist al Cupei UEFA cu Sporting (2005)
- a participat cu echipa naţională la CE 2008


sursa : 11delegenda.gsp.ro

[endtext]

Comentarii