Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Mister, ne-au inghetat co---ele!

[starttext]









Primul amical pierdut impotriva unei super-formatii croate (Osijek, locul 4) a aratat clar lipsurile din echipa. Daca era sa fie la rugby, am fi avut mai multe incercari transformate decat ei. 


Nemec a ramas acelasi cinic, a avut o faza si gol - o centrare Romera venita de la 40 m, a lobat peste portar, 1-1. Bawab a jucat binisor in repriza a doua, pare mai motivat ca in alte partide - as vrea sa-l vad mai des in locul lui Rivaldinho in atac - insa a si gafat la o preluare, provocand al doilea gol al croatilor. Scorul e mincinos, pana in minutul 75 a fost 1-1 - un meci echilibrat iar dupa aia croatii au avut doar contraatacuri rapide si un penalty. Pe benzile laterale pana in minutul 30 si capitanul Steliano si Romera erau inca in vacanta, au arat croatii pe benzile lor, primul gol al croatilor venind dupa ce spaniolul a fost facut jalon si pierdut pe drum. 

Maric a ramas acelasi jucator constant - nu gafeaza dar nici nu rupe gura targului, iar pe Nistor si Busuladzic nu i-am prea vazut pe teren decat foarte rar. Bumba mi s-a parut o solutie pentru rolul de play-maker, a venit, a luat mingii, a pasat si s-a zbatut - cred ca l-ar putea inlocui pe Palic. Maxi Oliva a alergat mult si a jucat bine in repriza a doua si ma gandesc - daca Hanca din fundas dreapta a ajuns cel mai bun mijlocas dreapta din tara, Maxi ar putea sa deveni Hanca 2 pe banda stanga. Ii trebuie jocuri legate, si jucat doar pe aceasta pozitie - el nu are loc in echipa de Steliano, si mi se pare o pierdere sa fie tinut pe bara. Lazar nu mai e, iar Nistor e mai bun in centru - atunci cand are chef de joc. Serban e in continuare modest, pare ca nu-si gaseste locul in echipa.

Despre juniorii adusi la echipa mare nu sunt prea multe de spus. Eram curios sa-i vad - niciunul nu este vreun Marica, Stefan Radu sau Rotariu. Copiii sunt talentati insa naivi, au nevoie de multe jocuri macar la nivel de liga a 2-a.

Mai intai in centrul defensivei - in lipsa cuplului Dielna-Nedelcearu, i-am vazut in prima repriza pe Maric - Alin Dudea. Alin - desi n-a rupt gura targului, a jucat binisor in centrul apararii. Cei care au intrat locul lor in repriza a doua au jucat mai slab - si Grigore, si M. Popescu - ultimul facand si un penalty la scorul de 2-1 si fiind visator la golul de 4-1 la o pasa peste toata apararea noastra. Stralucind la juniori, Grigore a facut cunostinta azi cu seniorii dar se vede lipsa lui de experienta - in fata unui Alibec sau Budescu n-are nicio sansa deocamdata. 

In a doua repriza Alin a fost mutat fundas dreapta, unde a jucat slab - l-am vazut pe Bumba asteptand secunde bune la o faza cu mingea la picior uitandu-se pe dreapta unde stia ca trebuie sa urce oamenii, oamenii au uitat sa mai urce iar Contra nu mai era pe banca sa le spuna ce sa faca. Arbitrul n-a tinut seama ca Gurita a jucat pe la Milan si Atletico si l-a trimis in tribune, iar Gurita a ramas confuz - terenul neavand tribune, nu stia unde sa se duca. Atentie Cosmin, trebuie lucrat un pic la automatisme, atunci cand un pasator cu mingea la picior se uita spre banda opusa, el trebuie sa vada jucatorii fugind in atac, cam cum faceati tu si cu taticul lui Patrick pe vremuri.

Liviu Gheorghe a incercat sa faca piruete si nu i-au prea iesit - a gafat in minutul 44 provocand un gol al croatilor care a fost anulat. Cand esti mijlocas defensiv si vrei sa faci piruete, trebuie sa ai fizicul unui N'Doye, sau Djakaridja Koné, sa stii sa ascunzi mingea de adversar si sa fii bine infipt in ghete. Portarul Iustin Popescu are tupeu, dar nu are experienta - iese din poarta, riscand mult. Ion Gheorghe a incercat, dar n-a reusit mai nimic, si singurul care este constant in evolutii bunicele e Tîrcoveanu insa nu el are cum sa il scoata din echipa pe Hanca la momentul actual.  

Concluzia - dupa cum se deduce din titlul articolului - la 35 de grade le-au inghetat copanele, n-au mai putut sa alerge si dupa minutul 75 - asa ca ne-au dat croatii 3 boabe in 15 minute - cum ne-a dat si Realul din Madrid in vremurile noastre de glorie.



Articol scris de: Robert Mihai Muntean

sursa photo: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii