Ultima Postare

Planul ingenios al lui Dinamo pentru a genera venituri: Cum să transformi piatra în aur

  Foto: Sport Pictures La vârsta de 55 de ani, Ionuț Lupescu, figura emblemată în Clubul Sportiv Dinamo, a discutat despre posibilele denumiri ale viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”. Potrivit fostului mijlocaș, reprezentanții Ministerului de Interne, par să își îndrepte atenția către obținerea unei sponsorizări pentru această structură. Un exemplu relevant este echipa rivală din Giulești, Rapid, care a semnat un acord de sponsorizare cu o companie de pariere pentru arena de lângă podul Grant. Pe data de 21 martie 2024, suporterii dinamoviști au primit vestea mult așteptată: prin Hotărârea de Guvern adoptată în acea zi, autoritățile au eliminat toate blocajele în calea construcției noii arene din ”Groapă”. ”Indicii” despre numele noului stadion al lui Dinamo: ”Așa se întâmplă în lume!” Astfel, durata totală a proiectului nu va depăși 45 de luni și va fi gestionată de Compania Națională de Investiții. Ionuț Lupescu, în calitate de președinte de onoare al CS Dinamo, a expri

Post Top Ad






Gabi Răduță, șeful Academiei Dinamo, ar fi fost concediat de Ionuț Negoiță





Gabriel Răduță (52 de ani), șeful Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, a fost dat afară de către Bogdan Bălănescu și a reacționat la adresa președintelui din „Ștefan cel Mare”.

Gabriel Răduță s-a arătat deranjat de faptul că munca nu i-a fost apreciată de către conducerea lui Dinamo, deși a reușit numeroase performanțe ca șef al academiei „câinilor”.
Gabi Răduță, atac la Bogdan Bălănescu: „Nu știe fotbal”
„M-au dat afară ca pe toți ceilalți, ca pe toate gloriile din fotbal. Nu le convin oamenii cu personalitate, nu le convin oamenii care spun adevărul. Dacă nu te complaci în cloaca respectivă, e normal să nu empatizeze cu tine. S-au supărat din cauza unor declarații date de mine în presă, în condițiile în care noi suntem cu toate grupele de juniori calificate în play-off, avem 16 finale jucate în 7 ani, 9 trofee câștigate, peste 30 de jucători promovați la Liga 1 și Liga 2, adică ne-am depășit condiția demult.

Mie nu mi-a zis mare lucru, doar că nu mai prelungim contractul, mulțumesc, o zi bună, la revedere. M-a întrebat de ce am vorbit în presă, că el a făcut lucruri extraordinare la Dinamo, dar cum le-a făcut cu toată lumea, adică tuturor le-a dat în cap! În România, din păcate, nu funcționează criteriul de performanță, ci relațional. Asta e la Dinamo și uite unde am ajuns că Bălănescu conduce de doi ani clubul și am ajuns în cea mai neagră perioadă din istoria clubului. Un minut am vorbit cu el, m-am ridicat și am plecat, pentru că nu puteam să vorbesc pe teme de fotbal cu el, când el provine din alt mediu și nu a jucat fotbal în viața lui. Nu aveam ce să îi argumentez, pentru că în primul rând nu se pricepe. De-aia am și ajuns unde am ajuns, pentru că l-a pus pe el să conducă.


Nu m-am supărat, nu l-am jignit, la revedere și gata. Viața merge mai departe. Am trei oferte foarte bune din România, tot ca șef de academie. Îmi pare rău de copiii ăștia pe care îi las aici și în al doilea rând mă deranjează răutatea în contextul în care ne-am calificat la U19 în semifinala pe țară și nici măcar nu mi-a mai prelungit o lună contractul să pot să îmi duc munca până la capăt. Mi-a promis că îmi prelungește și nu a mai vrut”, a spus Gabriel Răduță.

Conflictul cu Bogdan Bălănescu nu este ceva nou pentru Gabi Răduță. Acesta a dezvăluit cum profită președintele clubului de părinții juniorilor din cadrul academiei din „Ștefan cel Mare”.

„Eu am mai avut cu el de-a lungul timpului niște contre, fiindcă la noi centrul de copii și juniori s-a împărțit în două, de acum trei ani. De atunci, eu nu m-am mai ocupat de centru și nu am mai semnat pentru niciun cantonament, pentru niciun turneu. El semna fără voia mea toate deplasările și cantonamentele de la minifotbal. Așa ceva nu există. Cam ăsta a fost scopul: să fie el băgat peste tot. I-a dus în cantonamente pe unde a vrut el, în sistem relațional. La mine nu se făceau cantonamente la minifotbal, pentru că asta e o prosteală să își bată joc de părinți, să le ia banii. Nu există cantonamente decât de la vârsta de 15 ani. Când eu sunt printre ei și fac lucrurile corect, normal că nu le convine”, a mai spus Gabi Răduță.

Gabi Răduță pleacă definitiv de la Dinamo!
Întrebat dacă există cale de întoarcere, Gabi Răduță a spus că va reveni la Dinamo doar sub comanda unei alte conduceri. Acesta susține că șefii din „Ștefan cel Mare” i-au umilit pe antrenorii de la grupele de copii și juniori, cu salarii „mai mici decât la hypermarket”.

„Nu există cale de împăcare, sub nicio formă! Eu am plecat definitiv. Mâine e ultima zi de contract, nu îmi doresc să mai colaborez niciodată cu el. A dat toate fostele glorii ale lui Dinamo afară. A vorbit și vorbește foarte urât de ei, că știu eu lucrul ăsta. Până la urmă, m-a băgat și pe mine în aceeași categorie, numai că eu chiar am făcut ceva la clubul ăsta. Dacă ar veni altă conducere, aș continua cu siguranță. Cu el, niciodată!

Îmi doresc să merg undeva unde să fiu respectat. La ce contracte le-a făcut antrenorilor de copii și juniori… i-a umilit, exact cum pleacă oamenii ăia în Germania la muncă de stau câte 20 într-o cameră. Antrenorii ăștia muncesc pe 2.500-3.000 lei ca muncitorii de la hypermarket-uri. Chiar am niște cunoștințe care au salariul mai mare decât mine la hypermarket. Păi, atunci ce îmi mai trebuie, mă, să stau să mă enervez, să îmi explodeze capul?”, a mai spus fostul șef al centrului de copii și juniori de la Dinamo.



sursa: prosport.ro
sursa foto: gsp.ro

Comentarii