Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Lupu va “muşca” în continuare: “Dacă m-am întors la Dinamo, nu înseamnă că nu-i mai critic pe jucători”

[starttext]










Dănuţ Lupu recunoaşte că Ionuţ Negoiţă i-a întins o mână, după ce a primit un post în echipa de scouting a lui Dinamo. Chiar şi cu un asemenea sprijin, fostul fotbalist le transmite “câinilor” că nu îi va menaja ori de câte ori vor greşi.

Dănuț Lupu a agățat ghetele-n cui în 2001, iar în cariera sa a evoluat pentru formațiile Dinamo Bucureşti, Panathinaikos (Grecia), Korinthos (Grecia), OFI Creta (Grecia), Rapid Bucureşti, Brescia (Italia) şi Tzafririm Holon (Israel), câştigând cinci trofee. A îmbrăcat de 14 ori tricoul naționalei României între 1989 şi 1998 și s-a regăsit printre „tricolorii” care au participat la Campionatul Mondial din Italia (1990). “Trebuie să recunosc că mi-a fost tare dor. Mi-am dorit enorm să revin în fenomen. Pe undeva, cu ajutorul lui Negoiţă, m-am întors la Dinamo. Dacă am venit, nu înseamnă că nu îi critic. Dacă voi avea posibilitatea, o să îi critic. Eu i-am criticat constructiv. Chiar am avut o discuţie cu Negoiţă în care i-am spus că e de patru ani la Dinamo, a scăpat echipa de insolvenţă, însă n-a scos niciun fotbalist. Iar asta e o problemă. Nu e neapărat dânsul de vină, dar în patru ani să nu scoţi un jucător, e o problemă mare. Am încercat să îi explic că Dinamo, până în 2003-2004 a supravieţiut doar datorită jucătorilor crescuţi de club. Din 2004, Dinamo n-a mai scos niciun fotbalist şi asta e o problemă foarte mare”.

“E greu să practici fotbal când tatăl îţi ia maşină”
Fostul fotbalist spune că s-a apucat de treabă, şi deşi vede perspectivă în mulţi dintre tineri, nu îi înţelege de ce renunţă timpuriu la fenomen. “Am o lună de când am început treaba. Sunt foarte mulţi copii şi chiar campioni. Problema e că la 17 sau 18 ani se lasă. E o problemă pe care nu pot înţelege. Îşi doresc mai mult părinţii lor şi la 18 ani îi ia tata o maşina... e greu fotbalul”, a punctat Lupu.

Contra regulii U21
Dănuţ Lupu nu agreează ideea Regulii U21. Spune că această modificare nu vine în ajutorul lui Dinamo sau al altor cluburi. Părerea fostului fotbalist e că fiecare club ar trebui să aibă un Centru de copii şi juniori, aşa cum se procedează la echipa din Ştefan cel Mare. “Eu nu sunt de acord. Pe timpul meu, dacă nu apucai să joci undeva la 19 ani, te lăsai. Erau alte vremuri, mai mulţi fotbalişti ca în ziua de azi. Înainte era Metal, Electroputere, aveau jucători în Divizia B, care azi îţi câştigau campionatul la pas. Noi nu aveam telefoane, aveam maidan. Copiii, ca să facă un sport trebuie să se duca la Steaua, Dinamo, Rapid, pentru că nu mai sunt maidanele. Fotbalul e un sport scump în ziua de azi şi Dinamo încearcă să aducă şi copii amărâţi, majoritatea fotbaliştilor mari nu aveau posibilităţi financiare. Cel mai rău a făcut la cluburile care nu au Centre de copii. Puţine au Centre de copii, toate celelalte trebuie să împrumute şi să joace cu ei, pentru că ei nu au copii, trebuie să ia de la Dinamo, de la Academia Gheorghe Hagi şi să îi bage. Doar că nu sunt ai lor. Îi cresc şi nu le convine. Echipa aia vrea să crească ea copiii, dar nu pe cei pe care îi dăm noi sau Academia lui Hagi”, a spus fostul fotbalist. Dinamo a ales să meargă pe exeperiența fostilor săi jucători, iar pe lângă Dănuț Lupu se mai numără Florin Bratu (antrenor la echipa U19), Cătălin Munteanu (director sportiv la Dinamo II), Emilian Dolha (antrenor cu portarii la echipa U19) sau Andrei Mărăgăritescu (scouter în zona Argeș).

“Dacă găsesc ceva, îi spun lui Andone”
Noul scouter nu a apucat să-i propună lui Ioan Andone vreun fotbalist. Doar doi dintr-un număr de 30 erau de luat în calcul, dar că n-au vrut să facă pasul. “Urmăresc Centrul de copii şi juniori. Toate grupele de copii, echipa a doua, dacă voi găsi ceva, îi spun lui Andone care e bun de propus la echipa mare. Lui Ando nu i-am făcut momentan propuneri. Eu am venit târziu, aveau deja un lot de 20-30 jucători. Într-o lună am văzut 30 de fotbalişti. Eu spun că doi erau pentru Dinamo, dar nu au vrut şi vină. Atacanţi? Da, doi atacanţi, dar nu au vrut să vină”, a mai spus Lupu.


sursa : www.digisport.ro
[endtext]

Comentarii