Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Dinamo riscă falimentul!











Ionuț Negoiță rămâne patronul lui Dinamo după ce negocierile pe care le-a purtat cu grupul de investitori conduși de Claudiu Florică au picat oficial, lucru pe care ProSport îl anunța încă din urmă cu exact o lună. Ieri, omul de afaceri implicat în dosarul „Microsoft” a ieșit public și a confirmat știrea, iar motivele pentru care s-a ajuns la acest deznodământ reprezintă o sperietoare pentru orice entitate dispusă să preia conducerea clubului alb-roșu.


„În momentul acesta, pentru noi, Dinamo este un business mult prea riscant”, a fost declarația pe care Claudiu Florică a oferit-o pentru Gsp. Acest „mult prea riscant” se leagă însă de mai multe motive care, în cele din urmă, pot provoca unui eventual investitor o „gaură” financiară mai mare decât investiția pe care ar face-o ca să preia pachetul majoritar de acțiuni. ProSport le-a aflat și vi le prezintă în continuare.


1. Dinamo riscă falimentul!
Principalul impediment în calea perfectării oricărei tranzacții ce are ca obiect pachetul majoritar de acțiuni al lui Dinamo este dosarul de bancrută frauduloasă în care este implicat Ionuț Negoiță. În urmă cu doi ani, actualul patron al „câinilor” a fost trimis în judecată pentru că, în cadrul procesului de ieșire din insolvență a societății Dinamo 1948 SA, ar fi ascuns mai multe active ale societății. Alături de omul de la RIN, în acest dosar mai sunt inculpați Valentin Gheorghiță, avocatul clubului, dar și Elena Cosma, cea care a întocmit planul de reorganizare, și Cătălin Dascăl, administratorul judiciar care a girat toată această acțiune. Valoarea totală a prejudiciului se ridică la peste 20 de milioane de lei, ceea ce reprezintă peste 4 milioane de euro, adică mai mult decât solicită Negoiță în schimbul întregului pachet de acțiuni pe care le deține la Dinamo.


În cazul în care cei patru vor fi declarați vinovați, soarta societății care deține locul din Liga 1 va rămâne la latitudinea judecătorilor. În această situație, există două variante. Prima este cea mai cruntă: falimentul! În acest caz, lucrurile sunt clare, iar Dinamo ar avea soarta Rapidului, echipă care a fost nevoită să înceapă urcușul spre elita fotbalului românesc tocmai din Liga I.

A doua variantă în cazul în care procesul de bancrută frauduloasă va fi pierdut de inculpați este una mai blândă. Dacă până la finalizarea judecării cazului pachetul majoritar va fi preluat de alți investitori, instanța va analiza dacă aceștia sunt de bună-credință, adică nu sunt interpuși ai lui Negoiță. În cazul în care vor constata nevinovăția noii conduceri, judecătorii pot să scoată din ecuația pedepselor societatea Dinamo 1948 SA.

2. Palmaresul, sigla și numele pot ajunge la licitație
O a doua problemă majoră care l-a făcut pe Florică și grupul de investitori pe care îl are este situația societății ACS FC Dinamo, controlată de Nicolae Badea. Entitatea în cauză este cea care deține palmaresul, culorile, sigla și marca Dinamo, care sunt doar cesionate doar cu drept de folosință actualei echipe din Liga 1. În același timp, ACS FC Dinamo este în insolvență de foarte mulți ani, iar situația societății este încă incertă. Într-atât încât Claudiu Florică s-a temut că aceasta ar putea intra în faliment. Asta ar însemna că, ulterior, toate activele entității, adică inclusiv palmaresul, culorile, sigla și marca Dinamo vor fi scoase la licitație și vor putea fi achiziționate de absolut oricine e dispus să ofere mai mulți bani în schimbul lor.

Practic, asta ar însemna că Ionuț Negoiță sau cel care va fi patron în momentul posibilului faliment al ACS FC Dinamo poate rămâne doar cu un loc în Liga 1 și atât, exact același lucru care s-a întâmplat și în cazul FCSB.

3. Negoiță nu-și asumă datoriile
Un alt punct important asupra cărora s-au purtat discuții serioase îl reprezintă datoriile care pot apărea ulterior parafării actelor. În momentul în care Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu au acceptat să îi cedeze actualului patron al lui Dinamo acțiunile, aceștia au semnat un acord conform căruia erau de acord să plătească orice datorie istorică ar apărea după finalizarea tratativelor. În timpul negocierilor cu Florică, Negoiță a refuzat să facă acest lucru. „Dacă eu vând echipa, o vând! Nu mai vreau să am nicio legătură apoi”, le-a spus omul de afaceri apropiaților.

Principala problemă este transferul lui Dorin Rotariu, cel care a fost vândut la FC Bruges fără să se plătească societății Politehnica Timișoara SA procentul de 50% din transfer. Actele de transfer ale atacantului erau clare: Dinamo trebuia să achite jumătate din suma în schimbul căruia Rotariu va pleca, dar nu mai puțin de 270.000 de euro. Acum, „câinii” se judecă pentru această sumă, dar există date clare ce indică un deznodământ negativ pentru clubul lui Negoiță. În plus, Dinamo a fost reclamată la FIFA de mai mulți foști jucători, litigii care pot „umfla” nota de plată pentru noul proprietar cu alte câteva sute de mii de euro.



sursa foto: www.trolosport.ro
sursa: www.prosport.ro

Comentarii