Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






HANDBAL | Dinamo București intră în "săptămâna fierbinte”!













Dinamo București intră în cea mai fierbinte perioadă a primei jumătăți a sezonului. Trupa din Ștefan cel Mare dispută într-un interval de șapte zile două meciuri în Liga Campionilor, cu Wisla Plock (30 octombrie, ora 19:00) și Kadetten (6 noiembrie), ambele la București, care o pot califica în play-off. Miza este uriașă și pentru handbalul românesc. Numai cu Dinamo în fazele superioare ale competiției în acest sezon, România mai poate spera să aibă echipă în Liga Campionilor și în ediția următoare, când întrecerea se va reforma, iar numărul echipelor participante se va reduce la 16!


Campioana en-titre este lider în Liga Națională, dar jocurile din Europa au reprezentat principalul obiectiv în această perioadă. Pe plan intern, Dinamo a încercat să adune cât mai multe puncte fără a forța. În Liga Campionilor, băieții lui Constantin Ștefan s-au „transformat” și au jucat la cel mai înalt nivel. Astfel, după primele cinci meciuri au rămas neînvinși, asigurându-i echipei Dinamo cel mai bun start al unei formații din România, de când întrecerea a fost reformată în 1993.


Trupa din Ștefan cel Mare o așteaptă pe Wisla Plock din postura de lider, cu 8 puncte. Alb-roșii puteau foarte bine să obțină și maximum de puncte la jumătatea întrecerii în faza grupelor, au avut meciurile în mână în deplasările de Kadetten și Wisla, dar oricum zestrea de azi este una însemnată. Dinamo a devenit o candidată serioasă pentru calificarea în play-off, iar cu patru puncte în următoarele două jocuri, în compania celor două formații care în mod normal îi mai „contestă” poziția în Top 2 în Grupa D, rezolvă ecuația.


Situația în grupă înainte etapei a 6-a este următoarea: 1. Dinamo – 8 puncte, 2. GOG – 8p, 3. Wisla – 5p, 4. Kadetten – 4p, 5. Kristianstad – 3p, 6. Chekhovskie – 2p.
„Dacă bați Wisla Plock, ești calificat în proporție de 90%. Dacă bați bați și Kadetten, ești calificat 100%. În ultimele trei partide nu ar mai trebui decât să mai câștigi meciul de acasă cu Chekhovskie Medvedi”, a făcut calculele Daniel Georgescu, conducătorul echipei de handbal Dinamo.

Atmosfera în Ștefan cel Mare este foarte bună, dar campioana României a avut totuși o problemă înaintea returului cu formația poloneză. După rezultatul de 26-26 de la Plock, Dinamo a avut un singur antrenament în formulă completă pentru jocul cu Wisla de la București, cu o zi mai devreme. „Bannour și Missaoui au aterizat abia luni seara în România, Vujic luni la prânz, iar Shebib a venit luni dimineață. Asoltanei nu și-a revenit încă după accidentarea din Polonia, iar Kuduz a avut și el probleme medicale. De asemenea, Saeid Heidarirad s-a căsătorit, Lazăr a fost și el la naționala României, astfel că nu am avut portari în toată această perioadă. Ne-a rămas un antrenament în formulă completă și nici acesta la intensitate maximă. Toată lumea își dorește însă să câștige returul cu Wisla, sperăm să prindem o altă zi bună în Liga Campionilor”, a mai spus Daniel Georgescu.

Dinamo este imbatabilă în Ștefan cel Mare de șapte meciuri în faza grupelor Ligii Campionilor, reușind șapte victorii, inclusiv un 24-21 cu Wisla Plock în urmă cu un an, după un meci în care a avut și 8 goluri avans. Sprijinul fanilor a devenit un factor esențial la București. Galeria echipei Dinamo va fi prezentă și miercuri în sală, astfel că alb-roșii sunt gata să scrie o nouă pagină frumoasă în istoria handbalul românesc, la nivel de cluburi.






Comentarii