Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






"Câinii” redevin fiare!










Dinamo a învins-o pe Gaz Metan, scor 2-0 (Mrzljak '21, Sorescu '73) și a ajuns pentru prima oară în acest sezon pe loc de play-off. Cum a fost posibilă metamorfoza roș-albilor, ajunși în primii șase după etape în șir în care ocupau locurile retrogradabile? 


1. Dusan Uhrin chiar e meserie! 
Tehnicianul venit în septembrie a reușit ce nu se așteptau nici cei mai pesimiști fani. 

Chiar și cu paste bolognese în meniu, cehul a revitalizat niște jucători fără repere, care pierdeau fără drept de apel meci după meci, transformându-i într-o trupă legată, care muncește și care are un scop clar: mulți kilometri și dedicație timp de 90 de minute, chiar dacă bagajul lor tehnic nu e cel mai ofertant. Ioan Filip, Mihai Popescu sau Moura s-au metamorfozat din gafeuri în jucători care chiar dau siguranță.  

2. Factorul Nistor: balamaua de la mijloc
Jucătorul care a prins doar câteva minute în remiza cu Norvegia continuă să rămână exponențial la Dinamo, fiind fără îndoială cel mai important jucător al echipei lui Uhrin. Prin încredere, travaliu, prin faptul că e o piesă centrală de netrecut, care leagă tot jocul lui Dinamo. 

Azi, căpitanul roș-albilor a reușit o nouă pasă de gol, servindu-l excelent pe Sorescu la golul secund al câinilor. Ajuns la 7 assist-uri în acest sezon, nu putem decât să ne întrebăm unde ar fi fost Dinamo cu Nistor în echipă în primele etape ale sezonului.  

3. Apărarea nu mai e de circ: Piscitelli și Puljic

Dinamo are în continuare golaveraj negativ, însă zestrea de goluri încase a fost căpătată în prima parte a sezonului, când echipa chiar părea o candidată la retrogradare.

Acum, defensiva roș-albilor arată mult mai mai compact, dirijată, ce-i drept, de un Ante Puljic care e incontestabilul punct de echilibru.  

La capitolul remarcați poate fi trecut și portarul Ricardo Piscitelli. Italianul nu a început sezonul ca titular, dar și-a câștigat pe parcurs locul în echipă: cele două penalty-uri apărate în acest campionat n-au fost doar întâmplare: acesta e extrem de sigur - dovadă și meciul FCSB - având și în meciul cu Gaz Metan câteva intervenții importante.



sursa: www.gsp.ro

Comentarii