Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Steaua, "partener de antrenament" pentru Dinamo! De 14 ani nu am asistat la o asemenea umilinţă în "Eternul Derby"

[starttext]








Steaua a devenit partener de antrenament pentru Dinamo, "câinii" reuşind, prin victoria de azi, din turul semifinalelor Cupei Ligii, scor 4-1, să îşi extindă recordul clubului în istoria confruntărilor cu Steaua. Echipa din Ştefan cel Mare a ajuns la nouă meciuri la rând fără înfrângere cu marea rivală.


Vicecampioana spera să spele ruşinea ultimelor luni, în care a arătat în foarte puţine momente fotbal adevărat, însă şi de această dată Dinamo s-a dovedit a fi o nucă prea tare. În urma succesului de azi, Palic&Co au dus cea mai lungă serie pozitivă a "câinilor" în istoria duelurilor directe cu roş-albaştrii la 9 meciuri.

Începutul acestei serii a fost meciul meciul disputat pe 9 august 2015, în Liga 1, când cele două mari rivale au încheiat la egalitate, scor 0-0. De atunci, s-au mai disputat alte şapte jocuri, în care s-au înregistrat două victorii dinamoviste şi alte cinci remize. Ultimul succes al Stelei în derby a fost cel cu 3-1, din 3 mai 2015, când Costel Gâlcă încă se afla pe banca vicecampioanei.

Precedentul record de invincibilitate al lui Dinamo în faţa Stelei era cel stabilit în perioada mai 2008-aprilie 2011, când alb-roşiii au avut şapte partide în care nu au pierdut - cinci victorii şi două remize.

Borna setată de dinamovişti este însă departe de cea a Stelei, care, între aprilie 1992 şi aprilie 2000 a avut nu mai puţin de 19 meciuri fără înfrângere împotriva marii rivale, în toate competiţiile. De asemenea, roş-albaştrii au reuşit şi cea mai lungă serie de meciuri fără eşec în derby în campionat - 16.

Totodată, graţie ultimului succes de pe Arena Naţională, elevii lui Ioan Andone au obţinut a 57-a victorie dinamovistă în derby şi au egalat-o astfel pe Steaua la numărul de meciuri câştigate în istoria confruntărilor directe în toate competiţiile.

Rezultatele ultimelor 9 meciuri dintre Dinamo şi Steaua

9 august 2015, Liga 1 (sezon regulat): Steaua - Dinamo 0-0

22 noiembrie 2015, Liga 1 (sezon regulat): Dinamo - Steaua 3-1

3 martie 2016, Cupa României (semifinale, tur): Dinamo - Steaua 0-0

6 martie 2016, Liga 1 (play-off): Dinamo - Steaua 1-1

10 aprilie 2016, Liga 1 (play-off): Steaua - Dinamo 1-1

20 aprilie 2016, Cupa României (semifinale, retur): Steaua - Dinamo 2-2

20 august 2016, Liga 1 (sezon regulat): Steaua - Dinamo 1-1

30 noiembrie 2016, Liga 1 (sezon regulat): Dinamo - Steaua 3-1

22 noiembrie 2016, Cupa Ligii (semifinale, tur): Dinamo - Steaua 4-1

Cea mai drastică înfrângere din ultimii 14 ani

Ultima oară când Dinamo a înscris patru goluri contra Stelei se întâmpla în Ghencea, în aprilie 2007, când cuplul N&D i-a stricat Paştele rivalei, învingând-o cu 4-2.

În partida din această seară, elevii lui Andone nu doar că au marcat acelaşi număr de goluri ca atunci, însă au reuşit cea mai categorică victorie din ultimii 14 ani, în toate competiţiile. În 2002, în Cotroceni, într-o dispută din optimile Cupei, Dinamo se impunea cu 3-0 în faţa roş-albaştrilor. Golurile "câinilor" au fost marcate atunci de Florentin Petre, Stoican şi Vlăduţ Munteanu.



sursa : www.digisport.ro


[endtext]

Comentarii