Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Am uitat fotbalul după ce ne-am trezit în play-off?!

[starttext]







Momentul de reculegere în memoria celui care a fost Adrian Stoicov, la debutul meciului, ne-a dus cu gândul și la jucătorii noștri care au pierdut definitiv “meciul cu viața”.
Jocul pe scurt făcut de Dinamo: 54% posesie, 3 șuturi pe poartă, 11 șuturi la poartă, 9 cornere. Cele două echipe nu au reuşit să concretizeze fazele pe care le-au creat, centrările fiind fără efect, şuturile fiind trimise la mare distanţă de poartă. Aveam nevoie de victorie. După acest egal, ambele echipe au șanse destul de mici la câștigarea campionatului. Viitorul are deja 6 puncte peste Craiova şi 7 peste Dinamo! 
Cosmin Contra a fost conservator și a mizat pe 11-le care a luat un punct de la Ovidiu: Penedo Cano – Romera Navarro, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip – D. Nistor, Busuladzic, Palic (Rivaldinho 72)  – Hanca (Bawab 80), Nemec (Spătaru 80), Bumba. 
Prima repriză a fost echilibrată. Dinamo putea marca după 57 de secunde, însă şutul lui Palici a fost prea moale şi prost plasat. Oltenii au fost aproape să dea lovitura pe finalul primei reprize, dar am respirat ușurați la pauză, cu toate că partida părea un plus pentru Craiova, la toate capitolele.
 "Câinii" şi-au arătat colţii în a doua repriză. Cosmin Contra a vrut cu orice preţ să revitalizeze ofensiva şi a făcut ultimele schimbări, prea târziu zic eu, pentru doi atacanți. Ies Nemec şi Hanca, intră Spătaru şi Bawab. Iordanianul a avut nevoie de câteva zeci de secunde pentru a-şi procura prima ocazie, iar şutul său foarte bun a fost respins în corner de Calancea. Ultimul atac al meciului: Busuladzic îl încearcă pe Calancea, dar portarul oltenilor reţine fără pobleme.  
A trecut efectul injecţiilor de moral și a prelegerilor dinaintea antrenamentelor?! A lipsit construcţia fotbalistică: preluări defectuoase și greșeli elementare, la primirea mingii! Dinamo-Craiova încheiat cu 2-1, din 25 februarie a fost alt meci față de Dinamo-Craiova din 19 martie, încheiat cu 0-0, atât la propriu, cât și la figurat. Atitudinea ofensivă, a fost înlocuită cu un joc încâlcit, cu pase greşite şi îngrămădeală în careul advers. O echipă construită pe filosofia atacului, nu a atacat poarta la nivelul așteptărilor. În plus, Dinamo a fost deranjată şi de replica mai curajoasă a oltenilor.  Elevii lui Mulţescu nu au mai repetat greşelile din meciul pierdut cu 2-1.
Conform Digisport, Contra a fost la conferința de presă, ”câine rău”: “Eu cred că domnul Mulțescu vede alte meciuri. În primul meci, în care am câștigat, s-a plâns că noi am fost echipa agresivă, că noi am dat, că noi am făcut... Iar astăzi, cei care au dat, care au fost agresivi, care i-au tăiat mâna lui Nemec, îl avem pe Palic care are o lovitură în partea posterioară. Toate lucrurile astea... Au fost ei. Dacă dânsul nu-și aduce aminte, că a jucat acum nu știu câți ani, fotbalul este un sport bărbătesc”, i-a transmis Contra lui Gigi Mulțescu. 
”Ne-am bătut joc de toate fazele fixe, iar ăsta e un punct care pe mine mă preocupă. Am avut un penalty neacordat, însă nu pot fi supărat pe arbitru, e şi el om, poate greşi”, a spus Contra, despre meci.
Crainicul stadionului a anunțat: spectatori 13338! “Din care 4000 ai craiolguței”, citez pe cineva de lângă mine, din tribună. Asta arată că Dinamo nu și-a convins fanii să vină pe Arena Națională! Atunci pentru ce mai afișăm bannere cu “VREM STADION FĂRĂ PISTĂ”, dacă nu venim la meciuri?!
Fanii dinamovişti au cântat, dar nu au reușit să-şi poarte echipa spre o nouă victorie, mai era nevoie și de un joc adecvat! Câinii au mimat curajul injectat de Contra și au ratat să “muște” o victorie!
DOAR DINAMO BUCUREȘTI!



Articol scris de: Ranete Aurora

sursa photo : www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii