Ultima Postare

Știre de top: Dinamo și suporterii lor primesc o veste bombă!

  sursa foto: GSP.ro În ziua de miercuri, 17 aprilie 2024, Dinamo a primit decizia finală din partea Comisiei de Disciplină și  Etică în legătură cu sancțiunea impusă în cazul incidentelor de la partida cu UTA Arad. Recent, în urma  respingerii apelului la Comisia de Recurs din cadrul LPF, echipa a făcut o nouă cerere către autoritățile fotbalistice din România, în speranța de a obține o sancțiune mai ușoară. În mod specific, Dinamo a solicitat permisiunea de a permite suporterilor săi să fie prezenți la meciurile de acasă cu FC Voluntari și UTA, ultimele partide programate pe teren propriu în acest sezon. O veste deosebit de bună pentru Dinamo: suporterii revin pe stadion! Comisia de Disciplină și Etică a  FRF a emis un răspuns favorabil pentru "câini". Dinamo a fost sancționată cu o suspendare de 4 etape  de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma incidentelor regretabile petrecute la meciul cu UTA Arad din 8 martie, ultima etapă a sezonului regulat. Ne

Post Top Ad






Dragoste și ...NO MERCY!


[starttext]








Anii '84. România e "pe culmile dezvoltării socialiste."
Un copil tot aude prin casă un cuvânt - DINAMO. Crește la bunici pentru că mama a trebuit să se întoarcă la serviciu la foarte scurt timp după ce l- a născut.
Atunci când părinții vin să îl vadă - la fiecare sfârșit de săptămână, observă că se întâmplă ceva "spectaculos" atunci când tatăl și bunicul lui tot pronunță obsedant de des același cuvânt -DINAMO. Îi place cum sună și repetă și el trisilabic DI- NA- MO! Și mai aude două cuvinte- "fara milă!" Oare ce o însemna alăturarea asta?! 
Copilul crește, și până să plece la oraș, să înceapă școala, bunicul îl ia cu el într- o seară ca "să vedem meciul cu Dinamo."
Anii '84... Meciul e pe bulgari, se vede cu "purici" pe un televizor "Diamant"...
Același cuvânt e pronunțat obsesiv- DINAMO.
La fel de des aude și Bordeaux, dar pronunțat cu un altfel de timbru vocal, așa mai... câinesc...
E fascinat. Se întreabă în căpșorul lui- ce dracu' o fi DINAMO ăsta de provoacă atâta "gălăgie"?! 
Pleacă la oraș, începe școala...Taică-său lipsește de- acasă duminicile, aproape toate duminicile. Maică- sa pare împăcată, chestie care- l intrigă și mai tare. După câtva timp află de la tata răspunsul- "am fost să văd pe Dinamo!"
Iar DINAMO?

Doi ani mai tarziu taică-său îl duce pe "Ștefan cel Mare". Venise Balaci- Minunea Blondă. În sufletul lui se- nfiripă ceva... e începutul dragostei. Tribunele "fierb". 
"Coup de foudre"... Aaaaa, deci asta înseamnă Dinamo?! 

Acum înțelege tot... își iubește tatăl infinit mai mult, și mai iubește pe cineva, "îl iubește pe... acest DINAMO.
Timpul trece, Dinamo crește! Dragostea e mai intensă.
Anii '88-'89. Vede DINAMO- Sampdoria Genoa... Rezultatul e favorabil câinilor- Vaiscovici bate 11m, înscrieeee!Dar înscrie și Gianluca Vialli 😰...Totul se năruie. Dar nu și dragostea. Gata, e "vaccinat cu dragoste" pentru Dinamo... e câine, și nici un alt microb nu îl mai poate infecta niciodată.
După meci, plânge două ore în hohote. La școală se bate cu oricare îi spune că Steaua e mai bună ca Dinamo. Fără mila! (are acest îndemn în cap). 

Peste ceva timp cumpără un fular (prima apariție Nuova Guardia) cu singurii bănuți pe care îi avea, că așa e cu  dragostea- faci sacrificii. Vinde fier vechi si își cumpără un ciobănesc german. Îi pune numele DAOS (lup în ebraică). Urmează cea mai frumoasă prietenie dintre un Câine și un lup.
Îi pune la gât fularul cu Dinamo, și ii spune cățelului să poarte cu ONOARE aceste însemne.( cățelul pare că înțelege). Îl dresează, iar atunci când acesta aude Steaua- turbează... FĂRĂ MILĂ!
Într- o perioadă ulterioară, într- o situație mai mult decât precară financiar, din niște bani câștigați la pariuri alege să își cumpere un tricou în loc de pâine. Dar e tricoul oficial al marii lui DRAGOSTE- DINAMO.

Îl îmbracă și îl poartă mândru printr- un oraș plin de găzari. Băieții îl știu, merge cu ei la meciurile Petrolului... dar îl întreabă: frate ești dilău? N- am cum să nu- l port- e marea mea dragoste - vine răspunsul.
Peste ani decide să plece din țară. Pleacă în UK. Lasă în urmă două feluri de "dragoste": familia și... Dinamo.

Are inima sfâșiată. Merge în țara lui "You'll never walk alone", dar el are în cap doar- oriunde voi pleca cu  mine voi purta numele Dinamo. Aici... condiții mizerabile, e tentat să se întoarcă... dar are în cap cuvintele lui Hîldan: "hai să le arătăm la ăștia cine e Dinamo!"
Și "pune osu", reușește ... E Câine ce dracu' - deci NO MERCY. 
SFÂRȘIT! 
CÂINILOOOOR, asta vrem de la voi- DRAGOSTE ȘI... NO MERCY!
Povestea de mai sus este ABSOLUT ADEVĂRATĂ!




Articol scris de: Caine Rosu

sursa photo : www.digisport.ro
[endtext]

Comentarii