Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Lupescu: ”Federația nu i-a pregătit terenul lui Daum și a dat indirect în toți antrenorii din România”

[starttext]









Deși îi încearcă să-i găsească scuze lui Christoph Daum, cu toate că ”tricolorii” nu au mai marcat de patru meciuri, Ionuț Lupescu a sugerat la Euro Fotbal, ÎN DIRECT la Digi Sport, că antrenorul german are mici șanse să schimbe fața echipei naționale a României.


În primul rând, șeful Comisiei Tehnice de la UEFA susține că Daum a ajuns în România într-un context nefericit.

”Eu am spus că nu a fost pregătit cum trebuie contextul în care a venit Christoph în România. Eu am spus că a venit într-o perioadă în care fotbalul românesc nu era la cel mai înalt nivel, în special după Euro, când echipa era foarte mult criticată”, a zis Lupescu, la Digi Sport.

”Federația nu a reușit să pregătească terenul. Pentru prima dată, în istoria de peste 100 de ani, ai un antrenor străin. Asta înseamnă că automat, pe undeva, indirect, dai în toți antrenorii din România, în școala ta de antrenori. Este un caz destul de sensibil.

A venit Christoph, s-a trezit într-un mare scandal. Tot acest context cred că a fost nefavorabil. Christoph este un băiat bun, un antrenor bun, dar una e să fii selecționer și una este să fii antrenor la club. Aici trebuie să mai prindă experiență”, a adăugat fostul internațional, care a menționat că inclusiv marii antrenori susțin că între a pregăti o echipă de club și a fi selecționer este o mare diferență:

”I-am avut pe Capello, pe Lippi, aici la Youth League. Capello spune la fel, că sunt două lucruri diferite”, a menționat Lupescu, la Euro Fotbal.

Fostul jucător al lui Dinamo și al lui Bayer Leverkusen îi reproșează însă lui Daum faptul că nu a găsit încă formula de joc ideală pentru naționala României:

”Cu cât e echipa mai angrenată într-un anumit stil de joc, cu atât e mai bine pentru orice antrenor. Dar se pare că nu a găsit nicio formulă în aceste cinci meciuri.

Cu Danemarca, au fost două reprize diferite. Cred că, după meciul cu Polonia, a vrut foarte mult să nu ia gol. De aceea a jucat și cu trei fundași. Mie Săpunaru mi-a plăcut foarte mult, în poziția pe care a jucat-o”, a mai afirmat Lupescu.

În final, acesta a spus că, deși România are în continuare șanse matematice la calificare, jocul echipei lui Daum nu-i dă încredere că ”tricolorii” ar putea ajunge la turneul final din Rusia:

”Jocul nu-mi inspiră faptul că am putea să luăm punctele necesare în meciurile următoare.

E logic că rezultatele vorbesc pentru un antrenor. Matematic, pe tabelă, poți să te califici, dar corespunde realitatea cu tabela?”, a spus Lupescu.

”Poți să faci și un 0-0 acasă, să mai pierzi puncte, dar să domini și să poți spune că ai avut o zi proastă. Nu ai speranța că putem face acest lucru în Polonia, în Danemarca sau chiar în Muntenegru. Asta este problema, din punctul meu de vedere”, a mai adăugat Ionuț Lupescu, la Euro Fotbal, ÎN DIRECT la Digi Sport.



sursa : www.digisport.ro

[endtext]

Comentarii