Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Zi decisivă pentru stadionul lui Dinamo! Acum, întâlnire Badea - Monica Iagăr

[starttext]









Astăzi, de la ora 12:00, Monica Iagăr, şefa CS Dinamo, are o întâlnire cu Nicolae Badea. Mai mulți suporteri și-au anunțat și ei prezența la locul de întâlnire.

UPDATE 13:15

Discuțiile au început în jurul ore 12:00, iar Badea și Iagăr discută în continuare, de mai bine de o oră.

UPDATE 12:05

Reporterul GSP.ro informează că Nicolae Badea și Monica Iagăr au ajuns la sediul uneia dintre firmele fostului acționar de la Dinamo, pentru a avea întâlnirea decisivă. 

Știrea inițială:

Cele două părți vor discuta despre situația stadionului Dinamo, care ar trebui să fie modernizată pentru Euro 2020. Arena este concesionată societății lui Nicolae Badea, FC Dinamo, și nu poate fi modernizată atât timp cât contractul dintre cele două părți este în vigoare.

Pe 15 martie, FC Dinamo și CS Dinamo au avut o întâlnire preliminară și au vorbit despre rafacerea stadionului, dar reprezentanții lui Badea și Iagăr nu au ajuns la acord.

Suporterii pun presiune pe cele două părți să se înțeleagă și, în plus, solicită arenă nouă fără pistă de atletism, dorință care însă nu e pe placul Clubului Sportiv. 

Federația a recunoscut recent că în acest moment discuțiile sunt blocate, iar oficialii dinamovişti mai au timp până la 31 martie să ajungă la un consens. În caz contrar, stadionul va ieși de pe lista pentru Euro 2020.

Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, doar că există riscul de a fi exclus din listă, întrucât sunt probleme între CS Dinamo (n.r. al Ministerului de Interne).

CUM S-A AJUNS AICI

În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo.

În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat. Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart.

În 2012 s-ar fi întocmit un act adiţional între CS Dinamo şi CS FC Dinamo în care se preciza că acel contract din 2002 putea fi anulat în următoarele situaţii:

dacă societatea lui Badea intră în faliment
dacă societatea lui Badea nu desfăşoară timp de un an activităţi care să aducă profit, CS Dinamo având cotă parte din acesta, dar nu mai mai puţin de 7.000 de euro pe lună, deşi în contractul iniţial se stipulau doar 2.000 de euro pe lună.
dacă societatea lui Badea înregistrează restanţe mai mari de 3 luni la plata utilităţilor



sursa : www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii