Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Mușcați din ei! Dinamoviștii sunt în fața unui rezultat istoric în Liga Campionilor la handbal: ''Suntem pregătiți”













”Câinii roșii” sunt în fața unui rezultat istoric. Dinamo poate fi prima echipă din România care ajunge în „optimile” noului format al Ligii Campionilor, alături de superputerile handbalului continental.




Dinamo - Sporting e joi, de la 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport și TV Digi Sport.
Dinamo București are de recuperat un singur gol diferență în manșa retur din play-off-ul optimilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal contra portughezilor de la Sporting Lisabona. În meciul tur, "alb-roșiii" au pierdut la limită, 31-32, ultimul gol al partidei fiind înscris de Edmilson Araujo cu două secunde înainte de final.

"Suntem pregătiți pentru cel mai important meci al sezonului. Toată lumea așteaptă de la noi o calificare istorică. Ne vom bate să o obținem", spune Nicușor Negru, extrema lui Dinamo.

"Vom avea în spate suporterii. Cred că Dinamo e greu de învins acasă, cu acești fani alături. Suntem gata de o mare sărbătoare, dar înainte va fi o bătălie grea", crede și pivotul iranian Alireza Musavi.

"Apărarea și poarta pot aduce calificarea!"
Antrenorul Constantin Ștefan a pregătit în amănunt fiecare detaliu. Vrea ca echipa sa să nu mai aibă oscilațiile din tur, atunci când Dinamo a condus cu trei golui, a egalat, a fost la 5 lungimi în spatele lusitanilor și iar a egalat.

"Aceste oscilații vin pe fondul oboselii, diferența poate fi făcută de eliminările de două minute. Fluctuații au fost în toate meciurile și nu numai la noi, și la echipele adverse. Sper să avem însă o prestație bună, constantă, care să ne aducă la final calificarea", spune tehnicianul "câinilor".

Atuurile lui Dinamo pot fi apărarea și fanii. "Nu am pierdut niciun meci pe teren propriu pentru că avem și suporterii alături. Pun o presiune imensă pe adversari și asta ne ajută. Eu sper ca apărarea noastră agresivă, cu întâmpinarea din timp a jucătorilor portughezi de la linia de 9 metri, să le creeze probleme. Portarii sunt, de asemenea, foarte importanți. Cu mingi apărate și scoase de ei am putea pleca pe contraatac și faza a doua, să marcăm goluri ușoare", a subliniat Constantin Ștefan.

Un gram de noroc
Antrenorul lui Dinamo e convins că această calificare se va juca până la cel mai mic detaliu.

"Nu aș putea spune despre Sporting că sunt cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o. Și Elverum, Wisla Plock, Ademar Leon, au avut particularități diferite. Important e ca noi să fim concentrați pe tot parcursul jocului și să nu le dăm posibilitatea să-și pună în valoare calitățile".

Constantin Ștefan speră ca echipa sa să aibă și puțin noroc. "În acest sezon european am pierdut la un gol la Plock, la Elverum, la Lisabona. Cu un dram de noroc, ar fi putut fi altul rezultatul. Ne-ar surâde ca Zeița Fortuna să fie acum cu noi", zâmbește antrenorul "câinilor".

"O să muncim, o să alergăm, o să facem tot ce depinde de noi ca să ne calificăm. Ar fi cel mai frumos moment petrecut în ultimii mulți ani de Dinamo. Și pentru asta merită orice sacrificiu", a încheiat Constantin Ștefan.

"O să ne luăm măsuri la oamnii lor cheie. Unul dintre ei este sârbul Ninkovici. Ne-a marcat în tur 11 goluri, multe din 7 metri. Apoi Ruesga Pasarin, centru lor, e foarte important. Ei trebuie anihilați"

"Potențialul lui Dinamo e mare. Sunt convins că putem juca mai bine decât la Lisabona. Să avem un joc mai consistent și să ținem mereu adversarul sub presiune. Așa vom putea trăi o calificare istorică"
Constantin Ștefan, antrenor Dinamo

"În deplasare jucăm fără presiune!"
Fost jucător al lui Dinamo între 2005 și 2007, Vali Ghionea îmbracă în acest sezon tricoul celor de la Sporting Lisabona. Românul crede că șansele de calificare sunt egale în acest moment.

"În ziua de azi, în handbalul de azi, un gol normal că nu înseamnă nimic. Dar pentru o victorie Dinamo trebuie să muncească mult împotriva lui Sporting. Şi noi ne dorim calificarea şi nu cred că o să dezarmăm niciun moment", a declarat Ghionea.

Extrema dreapta a naționalei României spune că Sporting evoluează mult mai bine în meciurile din deplasare. "Poate că în deplasare avem mai puţină presiune. Jucăm fără presiune, de aceea ne iese jocul mai bine. În Liga Campionilor şi chiar şi în campionat anul acesta, am făcut meciuri bune în deplasare". E familiarizat cu atmosfera din Sala Dinamo.

"Ne place să jucăm cu sala plină. Și în campionatul Portugaliei fanii fac atmosferă, gândiți-vă că sunt partide Sporting-Porto, Sporting-Benfica", a încheiat Ghionea.

5 victorii
din tot atâtea meciuri au obținut în acest sezon în Liga Campionilor dinamoviștii. Sporting are și ea 4 succese în deplasare în 5 partide disputate

324 de goluri
a marcat Dinamo în cele 11 partide disputate în Ligă, în acest sezon, medie de 29,4 goluri pe meci. Sporting a marcat mai mult, 336, cu o medie de 30,5 goluri

2 participări
în Liga Campionilor are Sporting Lisabona. Dinamo e la a 4-a








sursa: www.gsp.ro

Comentarii