Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Derby-ul copiilor FCSB - Dinamo


[starttext]










FCSB și Dinamo joacă duminică, de la ora 21:00, în derby-ul Ligii 1. Meciul este în direct pe TV Digisport, TV Telekom Sport și LookTV.




Cel mai tare duel fotbalistic din România nu mai conține un afiș cu vedete, a devenit un duel între fotbaliști tineri. Regula U21 a FRF, bugetele mai mici decât în anii trecuți și nevoia de a vinde jucători au schimbat echipele.

Lăcătuș-Andone, Hagi-Mateuț. Acum, Moruțan-Sorescu! Derby-ul poate să fie promovat cu o rivalitate dintre doi puști aflați la prima experiență de acest gen. Moruțan abia a venit de la Botoșani și are 19 ani. Sorescu, adus de la Politehnica ASU Timișoara, e mai în vârstă cu un an. Nici el n-a mai bifat vreun Derby de România.

Amândoi s-au trezit vedete peste noapte. Becali îl vede pe Moruțan înlocuitorul perfect pentru Budescu ca "10", fotbalistul din spatele vârfului. Pe bănățeanul achiziționat de "câini" în vara asta până și Borcea îl consideră omul decisiv din Derby, chiar dacă acționarul nu-l știa pe Deian în urmă cu două luni. N-ar fi avut de unde să-l cunoască pe un jucător din divizia secundă!

Ei doi nu sunt excepții în acest meci, duelul chiar a devenit unul al copiilor. Puștii le-au luat locurile vedetelor care populau de obicei terenul la duelul dintre cele mai populare formații românești. La FCSB e un fel de "crescătorie" de fotbaliști, sunt mulți copii în lot și Dică va miza pe câțiva jucători sub 23 de ani ca titulari duminică seară: Ovidiu Popescu, Qaka, Man, Tănase, Moruțan.

La Dinamo va fi Sorescu din start pe teren. Plus oameni de 24-25 de ani: Mihai Popescu, Corbu, Sergiu Popovici, Daniel Popa. "Câinii" au un singur fotbalist "bătrân", pe portarul Penedo, de 37 de ani.

Dică are doi veterani, pe Pintilii și pe Teixeira, însă niciunul nu va evolua din primul minut pe Arena Națională. Închizătorul român, 33 de ani, e suspendat, creatorul portughez a evoluat de la începutul partidei cu Rudar Velenje, 2-0 în Slovenia, și nu rezistă în ritmul campionat-Europa League-campionat, trebuie odihnit. Filipe ar putea apărea pe parcursul jocului.

1.000.000 €
aa costat Moruțan, cumpărat de FCSB de la Botoșani. Sorescu a ajuns la Dinamo gratis, "câinii" s-au obligat doar să achite procente dintr-o vânzare a jucătorului

"Ce emoții să am pentru meciul cu Dinamo? Dinamo e ca Rudar, nu e nicio diferență. Hai, că nu mai râd de ei, să nu mai fac păcate!" Gigi Becali, patron FCSB

"Becali se va convinge duminică seară că Dinamo nu poate fi comparată cu echipa din Slovenia. Probabil a fost influențat de euforia victoriei cu Rudar când a făcut comparația asta" Ionel Dănciulescu, la TV DigiSport

S-A ÎNDEPLINIT VISUL FRF
Întinerirea accelerată a echipelor îi face pe plac Federației. Burleanu și oamenii lui au reușit să impună regula conform căreia fiecare echipă din Liga 1 trebuie să aibă în permanență pe teren un fotbalist sub 21 de ani, împotriva dorinței cluburilor. Echipele au protestat la început, acum au acceptat criteriul și toate s-au adaptat. FCSB, un contestatar vehement al regulii, a atras mulți tineri, pentru că Becali îi consideră pe românii sub 23 de ani mai ușor de vândut decât sunt străinii. Dinamo, cu Sorescu, cu Robert Moldoveanu și cu Ricardo Grigore, speră să dea și ea lovitura, să vândă un tânăr evidențiat și să completeze așa bugetul de criză al lui Negoiță.

sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii