Ultima Postare

Planul ingenios al lui Dinamo pentru a genera venituri: Cum să transformi piatra în aur

  Foto: Sport Pictures La vârsta de 55 de ani, Ionuț Lupescu, figura emblemată în Clubul Sportiv Dinamo, a discutat despre posibilele denumiri ale viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”. Potrivit fostului mijlocaș, reprezentanții Ministerului de Interne, par să își îndrepte atenția către obținerea unei sponsorizări pentru această structură. Un exemplu relevant este echipa rivală din Giulești, Rapid, care a semnat un acord de sponsorizare cu o companie de pariere pentru arena de lângă podul Grant. Pe data de 21 martie 2024, suporterii dinamoviști au primit vestea mult așteptată: prin Hotărârea de Guvern adoptată în acea zi, autoritățile au eliminat toate blocajele în calea construcției noii arene din ”Groapă”. ”Indicii” despre numele noului stadion al lui Dinamo: ”Așa se întâmplă în lume!” Astfel, durata totală a proiectului nu va depăși 45 de luni și va fi gestionată de Compania Națională de Investiții. Ionuț Lupescu, în calitate de președinte de onoare al CS Dinamo, a expri

Post Top Ad






În sfârșit New Dinamo! 7 schimbări aduse de Florin Bratu la Dinamo: de la caracter la forță fizică

[starttext]




FOTO: Cristi Preda



Florin Bratu, 38 de ani, a schimbat look-ul lui Dinamo, iar echipa arată că poate să redevină o forță a campionatului.




Florin Bratu a adus un aer fresh în Ștefan cel Mare. Până și rivalii îl laudă. Antrenorul de 38 de ani a trecut cu bine și de primul Derby din carieră. Suporterii visează din nou la supremație, jucătorii vor să alunge amintirile play-out-ului. Gazeta Sporturilor îți prezintă ce a câștigat Dinamo în jumătate de an de când "Mitraliera" a preluat echipa și cum se prezintă în startul sezonului.

1. TRADUCEREA CARACTERULUI
Antrenorul a vorbit de caracter, de atitudine, de forța echipei. Dinamo a revenit de trei ori în Derby de România și a obținut o remiză spectaculoasă, la o săptămână după ce întorsese scorul și cu Voluntari (2-1). Florin a explicat ieri pentru GSP: "Eu am vrut încă de la sosirea mea să readuc spiritul de luptă al lui Dinamo. Spiritul acela de «câine roșu". Vreau ca orice joacă împotriva noastră să se teamă. Nu mai vreau să aud: «Domn'e, mergem să jucăm cu Dinamo, lasă că acolo e o pâine de mâncat!». Gata, vreau să-i formez pe jucători să aducă ei panică în rândul adversarilor, ceilalți să se teamă de jocul lui Dinamo".

2. A REBRANDUIT FOTBALIȘTI
A crezut în Daniel Popa, în primăvară, și l-a făcut golgeterul echipei. L-a readus acum pe Mircea Axente de la Botoșani, a dat gol în Derby. I-a dat încredere lui Mihai Popescu, a marcat și el contra FCSB-ului. Pe Nistor l-a făcut liderul vestiarului, după ce Dan a fost minge de ping-pong între Dinamo și CFR. "Lumea mă critica: «De ce l-ai adus pe Axente?». Uite de ce l-am adus! Și n-ați văzut tot. Pe lângă metodele mele de antrenament și exercițiile, eu am discursurile mele cu grupul, apoi cu jucătorii individual. Și se vede apoi pe teren", a comentat tehnicianul.

3. ECHIPA E STANDARD
"Câinii" au ajuns să aibă nucleul neschimbat. Nu se mai modifică radical formula de start de la o etapă la alta. Doar două modificări, normale, față de meciul cu Voluntari: Sorescu, gol cu ilfovenii, în locul lui Moldoveanu șters, Axente, bară cu ilfovenii, titular în locul lui Popa. "Eu n-am mamă, n-am tată când vine vorba de selecție. La mine joacă numai cei care sunt în forma fizică și sportivă optimă înaintea meciului, indiferent cu cine ne confruntăm. Da, nimeni nu e perfect, știu că toți vor să joace, dar eu decid", a spus Bratone.

4. DUR, DAR NU RANCHIUNOS
Florin a readus disciplina în lot. E iute la mânie, însă are puterea să ierte. Cu toate că nu acceptă ca vreunul dintre jucători să miște în front. Pesici l-a înjurat în sârbește, a ajuns în tribune, apoi a fost readus la echipă și folosit în Derby. Popa, golgeterul primăverii, nu l-a mulțumit în ultimele săptămâni, a fost spectator cu FCSB: "N-am nimic cu nimeni, nici prietenii, nici dușmănii. Eu vreau concurență loială între toți. Azi poți fi în tribună, mâine titular. Eu discut permanent cu băieții. Pe mine mă bucură faptul că au fost 7 jucători care nu s-au aflat în lot pentru Derby, iar ei, toți șapte, au fost la vestiar și înainte, și după meci alături de grup. Nu există ranchiună că nu joacă, nu e supărare, nu se pleacă la mare sau la munte când e meci, iar ei nu sunt pe teren".

5. IMAGINE
E îmbrăcat mereu casual fit, ca un antrenor modern, n-are fes pe cap și trening, țopăind precum Bambi după ce echipa a dat gol rivalului. E vulcanic pe margine, însă atent la ținuta de scenă. A mers să salute galeria după Derby, a scandat cu patimă cu ea împotriva rivalului istoric, însă fără alte gesturi teatrale și vorbind fair-play despre adversar la final. "Gestul cu mitraliera a fost acum zece ani, un moment al tinereții. Atunci eram fotbalist, sunt mândru că am rămas în memoria fanilor, dar acum sunt antrenor, trebuie să am altă ținută, un look pentru meseria mea actuală", a explicat Bratu.

6. FORȚĂ FIZICĂ
Dinamo e egalat în finalul Derby-ului, revenind a treia oară pe tabelă, n-a mai fost egalată ca în februarie cu Miriuță, în prelungiri, după ce-a avut 2-0 pe tabelă. "Sezonul trecut, după minutul 60 puneam plapuma pe noi și ne băgam la somn", au comentat conducătorii clubului. Roș-albii au presat pe finalul meciului duminică, iar Nistor a avut o ocazie imensă de a face 4-3 în minutul 90Ă3. "N-am avut emoții deloc, chiar dacă am fost conduși. Îmi cunosc fotbaliștii și le știu calitatea. Steaua are echipă de valoare, dar ai mei au arătat caracter. Dacă-mi zicea cineva înainte că se termină 3-3, i-aș fi zis că e nebun. Dar când tratezi corect fotbalul, ți se întoarce la fel" este opinia antrenorului.

7. IMPUNE IAR RESPECT
"Sunt convins un milion la sută că Dinamo intră în play-off, chiar are șanse la titlu", a spus Mihai Stoica fix înainte de startul meciului. Gigi Becali și-a cerut și el scuze că a comparat Dinamo cu Rudar. Bratu a fost măgulit de laude, însă și-a păstrat capul pe umeri: "Eu sunt prieten cu Mihai Stoica, vreau să-i mulțumesc. Este un om cu experiență în fotbal, a făcut performanță, se pricepe la oameni, îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase adresate mie, îmi dă încredere pentru viitor. Dar eu nu mă gândesc la titlu. Obiectivul meu e calificarea în play-off, vedem ce mai putem după, dacă ne putem bate la campionat".

"Duminică noaptea am reușit să adorm abia după ce am tot revăzut meciul în minte. A fost o partidă bună ofensiv, am creat fotbal, am arătat caracter, dar mai avem de corectat niște greșeli. O să insistăm mai mult la antrenamente. Sunt chestii de detaliu, de miza meciului, de concentrare. Sunt greșeli ce pot fi evitate" Florin Bratu, antrenor Dinamo

"Am primit multe mesaje de felicitare, dar nici să supralicităm acest meci. Este un egal cât o victorie, însă nu e o victorie! Și nu ne-a adus vreun trofeu. Bine că am revenit pe tabelă, că am arătat caracter, asta mă bucură"Florin Bratu, antrenor Dinamo

"Domnul Negoiță a sunat să ne felicite, era mulțumit. Avem o relație apropiată, în sensul că dânsul se interesează mereu de echipă, de jucători, e un respect reciproc. Niciodată nu mi-a sugerat să joace cineva anume. Nici acum, nici înainte, la juniori" Florin Bratu, antrenor Dinamo

12
victorii în 17 meciuri are Bratu ca antrenor, două remize și 3 eșecuri, golaveraj 34-15

3

este cea mai bună poziție ocupată de Dinamo în campionat în ultimii 5 ani, în 2017, cu Contra antrenor

7
 este locul pe care a terminat Dinamo ediția precedentă

FOTO: Cristi Preda
sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii

  1. Felicitari, asa sa mergem mai departe cum era DINAMO odata cu TALNAR, AUGUSTIN,ORAC o echipa ofensiva-HAI DINAMO

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu