Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Războiul dintre " Dinamo Negoiță" și "Dinamo Badea" este abia la început

[starttext]







Războiul dintre " Dinamo Negoiță" și "Dinamo Badea" este abia la început, însă suporterii sunt deja speriați de faptul că echipa lor va ajunge într-o situație similară cu cea a Stelei.

În ajutorul dinamoviștilor a sărit avocatul Gabriel Dragomir, un avocat cu experiență relevantă în procese civile și specializat în litigii legate de mărci și branduri.

Suporter dinamovist, prezent la majoritatea meciurilor pe care Dinamo le dispută pe teren propriu, Gabriel susține și explică de ce marca "Dinamo" înregistrată de Asociația condusă de Nicolae Badea reprezintă, în opinia sa, un mod de a "perturba activitatea clubului de fotbal".

"În primul rând titulatura mărcii europene Dinamo, cea invocată de domnul Badea, este o asociație. Această asociație nu reprezintă forma de organizare juridică a clubului de fotbal. Scopul ei nu cred că a fost vreodata acela de a organiza activități sportive, meciuri de fotbal, în numele clubului Dinamo.

Cred că scopul asociației a fost acela de a sprijini mișcările sportive din cadrul clubului Dinamo, de a organiza întalniri. Dacă greșesc, pot fi ușor contrazis de Obiectivul Asociației înscris în Statutul și Actul Constitutiv al acesteia. Aceste acte nu au fost făcute publice și nici nu se face mentiune ca însoțesc notificarea transmisă d-lui Negoiță. Oare de ce?", își începe discursul Gabriel.

"CEI DE LA DINAMO-BADEA SIMT CĂ AU PIERDUL CONTROLUL MĂRCII"

Apropiații lui Nicolae Badea susțin că tot acest scandal n-ar fi pornit dacă Ionuț Negoiță n-ar fi încercat să folosească marca în scop comercial, ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, când patronul lui Dinamo a deschis un magazin în incinta hotelului RIN.

Avocatul Gabriel Dragomir explică exact cum stau lucrurile în tot acest scandal.

"În primul rând vorbim de doua marci similare. Marca românească Dinamo, al cărei titular este înca din anul 1999 Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București și marca europeană, al carei titulară este din 2009 Asociatia Fotbal Club Dinamo Bucuresti.  Se vede în acel tabel (RO / EM).

Analizând se poate constata cu ușurință asemănarile dintre cele două marci Dinamo, în special în privința simbolului grafic - cei doi câini. În tabel, la poziția 7, se observă clar marca din 1999 a Clubului Sportiv Dinamo București și marca din anul 2009 a Asociației Fotbal Club Dinamo București (Nicolae Badea) la pozitia 5", continuă Gabriel dezvăluirile.

euro ro

MĂSURĂ DE SIGURANȚĂ?

Gabriel Dragomir crede că înregistrarea mărcii în numele Asociației poate reprezenta o diversiune sau o măsură de siguranță pentru situația în care Nicolae Badea pierde controlul asupra clubului. Avocatul explică acest lucru prin faptul că nu înțelege daca intenția domnului Badea a fost de a-și vinde acțiunile, de ce nu a predat sau nu a informat și despre documentele referitoare la brand. Mai mult, dacă a vandut, de ce il mai interesează ce se întâmplă?

"Sunt indreptățit să cred că Badea și apropiații săi au înființat o Asociație în numele căreia au înregistrat la nivel european marca Dinamo cu scopul clar de a nu pierde niciodată controlul asupra clubului și de a obține cât de mulți bani pot din alte tranzacții care privesc clubul.

Ei au pus această marcă pe tricouri și pe toate materialele promoționale pentru a dobâni notorietate și acum, după ce au vândut acțiunile, interzic utilizarea mărcii înregistrate în numele Asociației. Care ar fi logica dacă nu cea expusă de mine?" se intreabă Gabriel.

EROARE LA EMITEREA NOTIFICĂRII CĂTRE NEGOIȚĂ?

Zilele trecute "Dinamo Badea" a emis prin intermediul presei o notificare în numele Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București prin care îl "somau" pe Ionuț Negoiță să renunțe la activitățile comerciale de la Dinamo, altfel vor lua măsuri dure.

Gabriel Dragomir a urmărit atent tot ceea ce a apărut și susține că oamenii lui Badea au comis o gravă eroare.

"Din documentele prezentate de dumneavoastră pe site-ul Gazetei rezultă că notificarea a fost trimisă în numele Asociației Fotbal Club Dinamo București. Titulara mărcii este Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București.

notificare 2

asociatie dinamo

În consecință Asociația în numele căreia a fost emisă notificarea nu este titulara mărcii Dinamo. Dacă este vorba despre o eroare, mi se pare lipsit de etică să emiți o notificare în numele unei asociații al carui nume sa il scrii greșit.

Acest lucru mă îndreptățește să cred că totul poate reprezenta o 
diversiune planificată încă din momentul vânzării acțiunilor", anunță avocatul.

DINAMO-NEGOIȚĂ POATE ANULA MARCA LUI DINAMO BADEA, DAR MOMENTAN TREBUIE SĂ-ȘI SCHIMBE SIGLA ȘI SĂ O FOLOSESACĂ PE CEA ÎNREGISTRATĂ ÎN 1999

Suporterul dinamovist merge mai departe și îi învață pe oficialii dinamoviști cum pot scăpa destul de ușor de războiul cu Nicolae Badea.

"Marca al cărei titular este Badea este anulabilă potrivit EUTMR (Regulamentul European privitor la înregistrarea mărcilor europene).

Ce înseamna art. 8 al. 1 si al. 2 lit b raportat la art. 53 al. 1 lit a?
Marca romanească al cărei titular este Clubul Dinamo condus de Negoiță este reprezentată la poziția 7 din tabel. În mod normal, această marcă poate fi folosită de club. Adică cea cu doi câini, dar cu acea minge.
Marca europeană al cărei titular este « Dinamo-Badea » cum ați numit dumneavoastră echipa pentru a fi pe înțelesul cititorilor, poate fi anulată deoarece este identică cu o marca anterioară, iar produsele și serviciile pe care le protejează sunt indentice.
badea negoita

În acest sens este evident că marca europeană este copia mărcii românești înregistrată de echipa condusă acum de Ionuț Negoiță",susține Gabriel.

- Ce înseamnă art. 52 al. 1 lit b din EUTMR?

"În termeni simpli e legat de faptul ca înregistrarea mărcii europene, adică cea a lui Badea, care s-a făcut cu rea credință. Pe scurt, reaua-credință reprezintă o stare subiectivă bazată pe intențiile avute în vedere de Nicolae Badea în momentul depunerii mărcii europene la inregistrare.

Sunt îndreptățit să cred că este vorba de rea credință pentru că dacă ar fi fost vorba de bună credință, marca ar fi fost înregistrată în numele Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucuresti. Înregistrarea mărcii în numele Asociației este firesc să îmi nască semne de întrebare și să mă facă să cred că Badea&Co doresc blocarea activității clubului". a zis Dragomir pentru GSP.RO.

A ATICIPAT NEGOIȚĂ ACEST SCANDAL?

Gabriel Dragomir a analizat atenți pașii făcuți de Ionuț Negoiță în anii precedenți și e de părere că patronul lui Dinamo și-a dat seama de intențiile pe care le are Nicolae Badea.

"Eu cred că a aflat cum stau lucrurile cu înregistrarea acelei mărci de către Badea și cred că a aticipat că va urma acest război. De ce spun asta?

Pentru că la începutului acestui an, în calitate de suporteri, noi eram întrebați dacă dorim sigla antrerioară. A fost și subiect în presă pe tema asta". Citește aici detalii!

EMBLEMĂ VS MARCĂ ȘI CUM POATE CONTRAATACA NEGOIȚĂ

Gabriel Dragomir explică diferențele dintre cei doi termeni și le dă sfaturi conducătorilor lui Dinamo cum pot intra în posesia siglei deținute acum de Nicolae Badea.

"Emblema deosebește un comerciant de alt comerciant, în timp ce mărcile și indicațiile geografice reprezintă un semn care distinge produsele sau serviciile unei intreprinderi de produsele sau serviciile altei intreprinderi.

În cazul lui Dinamo, simbolul grafic, adică cei doi câini, deosebește Dinamo de alt club similar. Deci, câinii reprezintă emblema clubului și ajută la diferențierea lui Dinamo de alt club. Domnul Negoita ar putea înregistra la ORC, ca emblemă, marca domnului Badea, pentru că aceasta reprezintă emblema clubului. Pe materialele promoționale poate fi folosită marca veche.

Aș înregistra chiar eu marca lui Badea ca emblemă și aș cere la EUIPO anularea mărcii al cărei titular este Asociația. Anularea se cere la EUIPO, este supusă unei taxe de 720 euro, dar nu am eu dreptul să o fac.

Inițial am crezut că este vorba de o marcă națională și în calitate de persoană interesată, aș fi avut dreptul să introduc o acțiune în anularea mărcii la Tribunalul București. Chiar mai multi suporteri au fost dispuși să ma ajute, dar din păcate, acum, după ce am vazut înscrisurile, aceasta nu reprezintă o soluție.

De ce am crezut asta? Pentru că în notificarea din articolul 
dumneavoastră nu se face referire la felul mărcii (europene sau 
naționale) și nici nu se indică vreun număr, din modul de redactare am crezut că este vorba de o marcă romanească deoarece este vorba de un club din Romania a cărui activitate se desfășoară în Romania", a conchis Gabriel.




sursa : www.gsp.ro

[endtext]

Comentarii