Ultima Postare

Planul ingenios al lui Dinamo pentru a genera venituri: Cum să transformi piatra în aur

  Foto: Sport Pictures La vârsta de 55 de ani, Ionuț Lupescu, figura emblemată în Clubul Sportiv Dinamo, a discutat despre posibilele denumiri ale viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”. Potrivit fostului mijlocaș, reprezentanții Ministerului de Interne, par să își îndrepte atenția către obținerea unei sponsorizări pentru această structură. Un exemplu relevant este echipa rivală din Giulești, Rapid, care a semnat un acord de sponsorizare cu o companie de pariere pentru arena de lângă podul Grant. Pe data de 21 martie 2024, suporterii dinamoviști au primit vestea mult așteptată: prin Hotărârea de Guvern adoptată în acea zi, autoritățile au eliminat toate blocajele în calea construcției noii arene din ”Groapă”. ”Indicii” despre numele noului stadion al lui Dinamo: ”Așa se întâmplă în lume!” Astfel, durata totală a proiectului nu va depăși 45 de luni și va fi gestionată de Compania Națională de Investiții. Ionuț Lupescu, în calitate de președinte de onoare al CS Dinamo, a expri

Post Top Ad






Cornel Dinu: ''La Dinamo nu s-a mai vizat peformanța!"

[starttext]




FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor



Cornel Dinu, 70 de ani, consideră că lipsa jucătorilor dinamoviști de la națională în ultimul an este cauzată de lipsa de mentalitate a fotbaliștilor, dar și de conducerea defectuoasă a clubului alb-roșu.



- Domnule Dinu, ce înseamnă pentru Dinamo faptul că în 2018 nu a avut niciun jucător selecționat la echipa națională?
- Dovedește clar faptul că în ultimii ani nu s-a mai vizat performanța la Dinamo. S-a vrut doar să existăm și să avem senzația că suntem și noi fotbaliști. Cea mai mare nenorocire la Dinamo este faptul că în echipă și în conducere nu mai sunt oameni care să fie legați de performanțele din trecut ale lui Dinamo, să știe ce înseamnă asta. Nu întâmplător s-a ajuns aici. Cei care conduc Dinamo sunt steliști la origine.

- Majoritatea tehnicienilor au fost totuși dinamoviști.
- Haideți să fim serioși! Contra a jucat 3 ani, Miriuță un an, iar Bratu 2-3 ani. Nu au nimic în comun cu istoria lui Dinamo. Problema cea mai mare este că nu ai pe cine să selecționezi. Și nu e o problemă doar pentru Dinamo. Fotbaliștii din campionatul intern care ajung la națională nu reușesc să se impună în echipă sau sunt foarte puțini.

- E vorba de lipsă de valoare?
- Când într-o țară se petrec calamități de organizare, oamenii pleacă. Așa se întâmplă și în fotbal, e decadență. Copiii pleacă vânduți în speranța unei sorți mai bune. E dramatic că nu poți să îți ții copiii acasă. Care e mai bun pleacă în străinătate de la o vârstă fragedă. O altă problemă este cea a mentalității fotbaliștilor noștri.

- La ce vă referiți?
- Nici acum nu s-a încheiat discuția după meciul cu Muntenegru, dacă "tricolorii" știau sau nu că trebuia să marcheze două goluri. Dar nimeni nu realizează că această generație a jucat mereu numai la ciuguleală, jucătorii nu au atitudine, nu au fost crescuți altfel. La echipa națională se merge mereu pe ideea "Lasă, domne, avem 1-0, stăm liniștiți!". Și la Dinamo e la fel. Ce se întâmplă în mod special de 3 ani e o mare rușine. Înainte, cine lua doar 3 goluri de la Dinamo era fericit. Acum, ne bucurăm noi că facem 1-1 cu Gaz Metan. Păi, cum să fie selecționat vreun jucător care se bucură de un punct scos norocos cu Mediaș? Atenție, cu un singur șut pe poartă în 95 de minute!

- Chiar nu merita nimeni selecționat din actualul lot al lui Dinamo?
- Hai să spunem că ar fi putut intra într-o oarecare discuție Dan Nistor. Dar nici el nu are valoare internațională, care e cu totul altceva. Ar fi putut intra într-un oarecare calcul de selecție, dar atât.

"La Mondialul din 1970, jucătorii echipei naționale erau de la Dinamo, Steaua și Rapid. Atât. În 1990 a fost iar o generație de excepție, care a ținut până prin 1998-2000. La Mondialul din Italia, din 25 de jucători, 22 erau de la Dinamo și Steaua, iar 3 de la Craiova"
Cornel Dinu

"Într-o țară mică valorile trebuie concentrate, nu dispersate. Asta a fost strategia ce a făcut să scoatem capul în lume începând cu 1982-1983, când s-au fortificat Dinamo și Steaua"
Cornel Dinu

"Înainte aveai două cluburi extrem de puternice, Dinamo și Steaua, iar pe lângă mai apăreau, din când în când, Craiova, UTA, Rapid, Argeș. Asta era baza de selecție. Aveai mereu două cluburi extrem de puternice. Acum, nu mai ai niciun club care să fie locomotiva trenului. Campioana e eliminată din Europa de Dudelange"
Cornel Dinu




sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii