Ultima Postare

Așteptând Cu Nervii Încordați: Fanii Dinamo Cu Sufletul la Gura!

  foto: Colaj Fanatik Compania Națională de Investiții a avansat în etapele procedurale pentru implementarea proiectului  "construirea Arenei Multifuncționale Dinamo". În vederea clarificării așteptărilor pentru perioada  viitoare, prezentăm un cronogram complet al etapelor pe care urmează să le parcurgem în continuare până la realizarea obiectivului nostru visat. În urma aprobării indicatorilor tehnico-economici prin Hotărârea de Guvern din 21.03.2024, CNI a inițiat procesul deja consacrat și utilizat în alte proiecte similare, conform informațiilor disponibile pe pagina Noul Stadion "Dinamo". Termenele necesare pentru CNI sunt următoarele: Elaborarea caietului de sarcini și a procedurilor de validare: 1.5 luni Lansarea procedurii de achiziție prin licitație publică pentru serviciile de demolare și construcție și termenul limită pentru depunerea ofertelor: 2 luni Evaluarea ofertelor de către CNI în ceea ce privește respectarea condițiilor legale, financ

Post Top Ad






Dinamo scrie istorie! Trupa ”alb-roşie” este prima echipă masculină din România care ajunge atât de departe

[starttext]





Dinamo scrie istorie! ”Câinii” au învins la Thun cu 33-29 şi s-au calificat în playoff-ul pentru optimile Ligii Campionilor. Trupa ”alb-roşie” este prima echipă masculină din România care ajunge atât de departe


Bannour a revenit pe teren după accidentare şi a fost omul primei reprize, cu 6 goluri. Tunisianul a fost tamponat înainte de pauză de un adversar şi nu a mai intrat până la final
Saeid Heidarirad a fost din nou fabulos în poartă. Iranianul a marcat un gol de pe un semicerc pe celălalt şi a terminat meciul cu 38% sută procentaj (41% în repriza secundă)
Dinamo are şanse mari de a câştiga grupa, dacă Ademar Leon nu pierde pe teren propriu cu Elverum
Campioana României la handbal masculin a încheiat en-fnfare meciurile din Grupa D a Ligii Campionilor. Trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare a câştigat meciul din deplasare cu Wacker Thun, scor 33-29 (15-14) şi s-a calificat în play-offul pentru optimile de finală ale competiţiei supreme la nivel de cluburi. Nicio altă echipă masculină din România nu a mai ajuns atât de departe în noul format al Ligii.



Dinamo are 14 puncte în clasament, la fel ca şi Wisla Plock, însă le este superioară polonezilor la meciurile directe. Campioana României mai aşteaptă meciurile de sâmbătă şi duminică, Ademar Leon - Elverum (1 decembrie, Grupa D) şi Silkeborg - Sporting Lisabona (2 decembrie, Grupa C), pentru a cunoaşte adversarul pe care îl va întllni în play-off în februarie anul viitor.

Dinamo s-a desprins repede la 5-2, însă în pofida startului favorabil miza jocului s-a resimţit din plin în tabăra dinamovistă. Komogorov nu a găsit uşor drumul spre gol, la fel ca şi Negru, pe extrema stângă. Bannour a fost întâmpinat mereu sus, iar mingea a ajuns greu la pivot. În aceste condiţii, Alouini a luat jocul pe cont propriu, dar a avut şi bune, şi mai puţin bune. Astfel, Wacker Thun a revenit şi a trecut la conducere, scor 9-7 în minutul 18.

A fost momentul în care şi-a intrat în rol Amine Bannour. Interul tunisian, care a lipsit la ultimele două meciuri ale campioanei României din cauza unei probleme musculare, a marcat la foc continuu până la pauză, menţinând Dinamo în avantaj. Golurile lui, dar mai ales intervenţiile portarului Saeid Heidarirad, au făcut ca la pauză Dinamo să intre cu avantaj de un gol, 14-13. Din păcate, la ultimul gol înscris, chiar înainte de pauză, Bannour a fost tamponat dur de un adversar şi nu a mai putut reveni în teren după pauză.

În repriza a doua, Dinamo s-a descătuşat. Komogorov a redevenit gura de tun de care Dinamo avea nevoie, Gavriloaia a jucat impecabil în extrema dreaptă, Szasz a marcat şi a scos aruncări de la 7 metri (executate impecabil de Zulfic), iar toţi ceilalţi s-au completat reciproc, cu un spirit de echipă mai rar văzut la echipele româneşti. Acest aspect s-a văzut în special în apărare, unde ”căpitanul” Savenco şi-a mobilizat perfect colegii. Peste toţi a fost însă Heidarirad, care a reuşit chiar să şi marcheze din poartă în poartă la jumătatea reprizei secunde, când scorul era numai 19-17 pentru Dinamo.


Campioana României s-a distanţat decisiv în ultimele zece minute. Mai întâi la patru goluri (27-23), apoi la cinci (29-24), ambele ”sprinturi” venind din mâna lui Gavriloaia. Când tabela a arătat şase goluri în plus, 31-26, ”câinii” au redus turaţia, savurând ultimele secunde de joc, alături de cei 60-70 de suporteri fanatici care au făcut deplasarea pe cont propriu în Elveţia. 

Însă nu toţi jucătorii au lăsat scutul jos. În ultimul minut, Heidarirad a avut trei intervenţii în situaţii de ”unu la unu”, ca pentru a nu lăsa interpretări vizavi de ”omul meciului”.

Prin această calificare, Dinamo a făcut istorie, fiind prima echipă masculină din România care ajunge în barajul pentru optimile Ligii Campionilor.

Wacker Thun – Dinamo 29-33 (14-15)

M. Winkler, Wick - Holm 5, Felder 1, Raemy 5, Daehler 2, Suter 2, Giovanelli, Lanz 6, R. Caspar, Friedli 2, Simon Huwyler, Guignet 1, Stefan Huwyler, Manse 3, Witternbach 2.

Heidarirad, Missaoui, Grigoraş - Descat 2, Bannour 6, Alouini 5, Savenco, Szasz 2, Negru 1, Gavriloaia 4, Şandru, Komogorov 5, Zulfic 3, Kuduz, Mousavi 2, Acatrinei 2.



sursa:  www.prosport.ro
[endtext]

Comentarii