Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Dinamo este singura echipă din Liga 1 care nu a reușit să marcheze din afara careului în acest sezon

[starttext]










Dinamo este singura echipă din Liga 1 care nu a reușit să marcheze din afara careului în acest sezon.




"Câinii" au dezamăgit crunt în prima parte a campionatului, având una dintre cele mai slabe defensive din istorie, dar și pentru că au stat mai multe etape în zona retrogradării.

Revenirea lui Mircea Rednic a mai limpezit puțin apele, dar nu total, "câinii" pontând negativ într-un clasament în care pe timpuri erau fruntași. În acest sezon de Liga 1, roș-albii au marcat un total de 15 goluri, dar nici măcar una dintre reușite nu a fost din afara careului.

MULȚESCU A RĂMAS ÎN ISTORIE
Astfel, a murit tradiția construită de nume celebre care au jucat Ștefan cel Mare cum ar fi: Gigi Mulțescu, Dorin Mateuț, Dorinel Munteanu, Daniel Iftodi și, mai recent, Claudiu Niculescu. Aceștia au uimit cu goluri spectaculoase marcate de la mare depărtare de poarta adversă. Poate cel mai celebru gol dinamovist de acest gen poartă semnătura lui Mulțescu.

În 1983, Dinamo a trecut de Hamburg în turul II al Cupei Campionilor Europeni. Manșa tur, de la București, a fost câștigată de "câini", 3-0, iar Mulțescu a marcat al doilea gol de la peste 35 de metri, cu o folha seca de senzație rămasă celebră în istoria fotbalului românesc.

"Golul pe care l-am marcat Hamburgului în minutul 60, de la mai mult de 37 de metri, a fost un fel de folha seca. În fotbalul de azi, am mai văzut doar la Gareth Bale și Toni Kroos execuții ca aceea"
Gheorghe Mulțescu

10 goluri
din acțiune și 5 din faze fixe a marcat Dinamo în acest sezon de Liga 1




sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii