Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Miha Mevlja: ''Fanii sunt motivul pentru care, deși am plecat de doi ani din București, continui să urmăresc ce face Dinamo''

[starttext]







Miha Mevlja, fostul fundaș al lui Dinamo, acum la Zenit Sankt Petersburg, vorbește de viața sa legată de marea pasiune: "Nu-mi doresc decât să mă bucur în fiecare zi de fotbal"




Nu l-ați uitat pe Miha Mevlja, nu? Fundașul sloven de 28 de ani a jucat un sezon la Dinamo, 2015-2016, trambulină ce l-a propulsat spre națională și spre cluburi tot mai bune. De altfel, întreaga lui carieră a fost mereu în ascensiune, fiecare echipă fiind un pas înainte. Acum e la Zenit, unde joacă și se simte perfect. El, jucătorul transferat gratis la Dinamo, a fost cumpărat în 2017 cu 8 milioane de euro de la Rostov. Nu s-a calificat la Mondial și nu e azi la Sankt Petersburg. Va relua pregătirea în câteva zile, dar nu în oraș. Zenit are cantonament în străinătate.

Totuși, chiar dacă era încă în vacanță, Miha m-a sunat el, văzând mesajul primit de la un ziarist român. Nu e doar un fotbalist de calitate, e și un tânăr simpatic, amabil, entuziast.

"FOTBALUL E CIUDAT. NU ÎNTOTDEAUNA CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ CÂȘTIGĂ"
- Salut, Miha. Azi împlinești 28 de ani, vârsta de vârf a unei cariere. Cum te simți?
- Extraordinar. Sună prea mult? Chiar așa e. Joc la cel mai înalt nivel, cum aș putea să mă simt? Totul e foarte bine.

- Mereu ai făcut un pas înainte și mereu ai rămas doar un sezon, după ce te-ai despărțit de Gorica: Lausanne, Bnei Sakhnin, Dinamo, Rostov. La Zenit ai deja un an. Continui sau mai urci puțin?
- (Râde). Nuuu, nu mai plec acum, vreau să stau aici cât mai mult. Mă simt excelent. Totul îmi place, totul e cum mă așteptam. Orașul, clubul, fanii...

- Cum ți-a fost la început în Rusia?
- Nu mi-a fost ușor. În primul rând, când am ajuns la Rostov, nu cunoșteam limba. După șase luni, am început să mă descurc, a fost din ce în ce mai bine.

- Ai avut profesor de rusă?
- Nu, am învățat singur.

- De ce Zenit?
- De când jucam la Rostov, mi-am dat seama că Zenit e cea mai bună în Rusia.

- Poate, dar nu a mai cucerit titlul din 2015. Și e al doilea an la rând când ratează Champions League.
- (Oftează) Fotbalul e ciudat. Nu întotdeauna cea mai bună echipă câștigă. Și cred că Zenit e cea mai bună.

- De ce nu ai schimbat iar țara?
- Pentru că îmi place și am vrut să rămân aici. Cunoșteam Rusia, campionatul... M-am adaptat, iar oamenii mă respectă și sunt corecți. Când găsești oameni care te respectă, răspunzi la fel.

- În România nu i-ai găsit?
- Am fost respectat și la Dinamo, a fost o perioadă frumoasă. Ce fani! Nu vezi peste tot asemenea suporteri. M-au susținut mereu. Și ei sunt motivul pentru care, deși am plecat de doi ani din București, continui să urmăresc ce face Dinamo.

- Și nu e chiar momentul ideal...
- (Trist) Nu e deloc. Se schimbă antrenori, se schimbă jucători. E dificil să ai rezultate... Dar fruntea sus, nu poate fi decât mai bine sezonul viitor. Dinamo are o istorie, e un club important, trebuie să fie mereu în lupta pentru primele locuri.

"VREAU SĂ MAI JOC ZECE ANI"
- Ai jucat la Rostov împotriva Zenitului antrenat de Mircea Lucescu și ai jucat pentru Zenit antrenat de Roberto Mancini. Care e diferența?
- Mi-e greu să fac o paralelă. Ambii sunt antrenori mari, dar diferiți ca stil, ca strategie. Și e dificil să-i compar pentru că echipa nu mai e aceeași. Lucescu avea niște jucători, Mancini a adus alții. Formația s-a modificat profund. Când am venit eu, era aproape nouă.

- Mancini a plecat și el. Cum crezi că va fi cu Semak antrenor?
- Semak a fost deja asistentul lui Spalletti la Zenit, iar sezonul trecut, la primul lui club ca antrenor principal, a avut rezultate foarte bune la Ufa lui Nedelcearu, locul 6 înseamnă ceva la o echipă mică. E un tip foarte ambițios.

- Și-a încheiat cariera de jucător tot la Zenit, nu?
- (Semnalul cade un pic, nu înțelege întrebarea) Cine, eu?

- Nu, Semak!
- (Se amuză copios) Credeam că vorbim deja de retragerea mea. Mai am zece ani de jucat.

- Zece?
- De ce nu? Ți-am zis, mă simt foarte bine.

"E UN ORAȘ CARE IUBEȘTE FOTBALUL"
- Cum e să trăiești într-un oraș unic, unul dintre cele mai frumoase din lume?
- Înainte de orice, să-ți spun că Sankt Petersburg iubește fotbalul. Ei bine, și hocheiul, dar mai mult fotbalul. Toți te cunosc în oraș. Iar fanii vin peste tot după tine.

- Orașul cum ți se pare?
- E splendid. Peste tot găsești ceva frumos de făcut, de văzut, de vizitat. Și e atâta istorie aici, și sunt atâtea muzee...

- Ai avut timp și de vizitat?
- Am fost la Hermitage. Să nu crezi acum că sunt specialist în artă, dar la Hermitage am fost. Nu poți să ratezi Hermitage.

- Stadionul-OZN Krestovski?
- E special. N-am mai văzut un stadion atât de frumos. Îți dai seama ce simți când joci pe Krestosvki etapă de etapă! În fiecare meci, ești numai adrenalină.

- Ai trecut de la un transfer gratis, cum a fost la Dinamo, la un transfer de 8 milioane de euro, cum a fost la Zenit. Te gândeai că vei putea atinge o asemenea cotă?
- Eu sunt genul de om care nu-și face planuri. Pur și simplu, mă bucur de fiecare zi, de fiecare antrenament, de fiecare meci. Sunt foarte fericit.

"PE TEREN, SUNTEM CEI MAI MARI INAMICI. DUPĂ MECI, REDEVENIM FOȘTII COLEGI CU GLUMELE LOR"
- Ai fost coleg cu Eric Bicfalvi la Dinamo, apoi ai jucat contra lui, tu la Rostov și Zenit, el la Ural. Cum a fost reîntâlnirea din Rusia?
- Am o relație foarte bună cu Eric. Pe teren suntem cei mai răi inamici, dar, odată meciul terminat, suntem iar foștii colegi cu amintirile lor, cu glumele lor.

- Țineți legătura la telefon?
- Vorbim din când în când. E o persoană aparte și un jucător valoros.

- Nu ați ajuns doar voi doi în Rusia din acea echipă a lui Dinamo. Și Nedelcearu, și Anton... Rusia e o atracție atât de mare?
- Nivelul fotbalului e ridicat, iar infrastructura e de top, mai ales acum, cu Mondialul. Sunt motive bune să vii aici.

- Cu fratele tău geamăn ai fost coleg la Gorica și la naționala U21. Visezi să jucați împreună și la națională?
- Am fost împreună și acum, în vacanță, cu familiile. El e tot la Schaffhausen, dar nu știi ce se poate întâmpla în viitor. Normal, sper asta, ar fi foarte frumos.

- Nu ești la Mondial cu Slovenia. Unde crezi că s-a rupt drumul vostru, la eșecul din Slovacia?
- Nu neapărat atunci, am pierdut prea multe puncte în deplasare. Degeaba joci bine acasă, dacă risipești ce ai adunat...

"E UN VIS REALIZAT. E PASIUNE, E PLĂCERE"
- Cine crezi că va câștiga titlul mondial?
- E dificil să-ți zic. Sunt aceleași favorite. Brazilia, Germania, Spania, Franța... Dar, cine știe, poate apare vreo surpriză.

- Ce îți dorești în a doua parte a carierei?
- (Râde) Cine spune că s-a încheiat prima parte? Nu-mi doresc decât să mă bucur la fel de mult de fotbal.

- Ce înseamnă fotbalul pentru tine?
- E un vis realizat. Asta visam de mic, asta fac. E pasiune, e plăcere. Sigur, există sacrificii, muncă, accidentări, nu-ți vezi familia... Dar, la sfârșit, tot iubești fotbalul.

"În 2015, situația mea nu era bună la Bnei Sakhnin, nu mai voiam să joc în Israel. Nu-mi plăcea viața acolo. Atunci, am primit telefonul de la Dinamo. În trei zile am venit la București și în alte două zile am semnatMiha Mevlja

"Pentru mine, transferul la Dinamo a fost foarte bun. M-a ajutat să joc la naționala Sloveniei și să ajung în Rusia. Au fost și momente rele... Nu, nu la club. Moartea lui Patrick Ekeng... Te rog, nu mă întreba, nu pot vorbi de acele clipe" Miha Mevlja, fundaș Zenit, ex-Dinamo

Citește AICI toate corespondențele din Rusia trimise de jurnalistul GSP Theodor Jumătate
52
de meciuri are Mevlja la Dinamo, marcând 3 goluri

Programul meciurilor de la CM 2018:
Grupa A:
14 iunie, ora 18:00 - Rusia - Arabia Saudita (Moscova, Lujniki)
15 iunie, ora 15:00 - Egipt - Uruguay (Ekaterinburg)
19 iunie, ora 21:00 - Rusia - Egipt (Sankt Petersburg)
20 iunie, ora 18:00 - Uruguay - Arabia Saudita (Rostov-pe-Don)
25 iunie, ora 17:00 - Uruguay - Rusia (Samara)
25 iunie, ora 17:00 - Arabia Saudita - Egipt (Volgograd)

Grupa B:
15 iunie, ora 18:00 - Maroc - Iran (Sankt Petersburg)
15 iunie, ora 21:00 - Portugalia - Spania (Soci)
20 iunie, ora 15:00 - Portugalia - Maroc (Moscova, Lujniki)
20 iunie, ora 21:00 - Iran - Spania (Kazan)
25 iunie, ora 21:00 - Spania - Maroc (Kalinigrad)
25 iunie, ora 21:00 - Iran - Portugalia (Saransk)

Grupa C:
16 iunie, ora 13:00 - Franta - Australia (Kazan)
16 iunie, ora 19:00 - Peru - Danemarca (Saransk)
21 iunie, ora 15:00 - Franta - Peru (Ekaterinburg)
21 iunie, ora 18:00 - Danemarca - Australia (Samara)
26 iunie, ora 17:00 - Danemarca - Franta (Moscova, Lujniki)
26 iunie, ora 17:00 - Australia - Peru (Soci)

Grupa D:
16 iunie, ora 16:00 - Argentina - Islanda (Moscova, Spartak)
16 iunie, ora 22:00 - Croatia - Nigeria (Kalinigrad)
21 iunie, ora 21:00 - Argentina - Croatia (Novgorod)
22 iunie, ora 18:00 - Nigeria - Islanda (Volgograd)
26 iunie, ora 21:00 - Islanda - Croatia (Rostov)
26 iunie, ora 21:00 - Nigeria - Argentina (Sankt Petersburg)

Grupa E:
17 iunie, ora 15:00 - Costa Rica - Serbia (Samara)
17 iunie, ora 21:00 - Brazilia - Elvetia (Rostov)
22 iunie, ora 15:00 - Brazilia - Costa Rica (Sankt Petersburg)
22 iunie, ora 21:00 - Serbia - Elvetia (Kalinigrad)
27 iunie, ora 21:00 - Serbia - Brazilia (Moscova, Spartak)
27 iunie, ora 21:00 - Elvetia - Costa Rica (Novgorod)

Grupa F:
17 iunie, ora 18:00 - Germania - Mexic (Moscova, Lujniki)
18 iunie, ora 15:00 - Suedia - Coreea de Sud (Novgorod)
23 iunie, ora 18:00 - Germania - Suedia (Soci)
23 iunie, ora 21:00 - Coreea de Sud - Mexic (Rostov)
27 iunie, ora 17:00 - Mexic - Suedia (Ekaterinburg)
27 iunie, ora 17:00 - Coreea de Sud - Germania (Kazan)

Grupa G:
18 iunie, ora 18:00 - Belgia - Panama (Soci)
18 iunie, ora 21:00 - Tunisia - Anglia (Volgograd)
23 iunie, ora 15:00 - Belgia - Tunisia (Moscova, Spartak)
24 iunie, ora 15:00 - Anglia - Panama (Novgorod)
28 iunie, ora 21:00 - Anglia - Belgia (Kalinigrad)
28 iunie, ora 21:00 - Panama - Tunisia (Saransk)

Grupa H:
19 iunie, ora 15:00 - Polonia - Senegal (Moscova, Spartak)
19 iunie, ora 18:00 - Columbia - Japonia (Saransk)
24 iunie, ora 18:00 - Japonia - Senegal (Ekaterinburg)
24 iunie, ora 21:00 - Polonia - Columbia (Kazan)
28 iunie, ora 17:00 - Senegal - Columbia (Volgograd)
28 iunie, ora 17:00 - Japonia - Polonia (Samara) 

sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii