Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Prinde Dinamo grupele Ligii Campionilor pentru al treilea an la rând? Peste câteva zile, EHF decide echipele calificate direct în grupe

[starttext]



Prinde Dinamo grupele Ligii Campionilor pentru al treilea an la rând? Peste câteva zile, EHF decide echipele calificate direct în grupe



Federaţia Europeană de Handbal a anunţat echipele înscrise pentru Liga Campionilor la handbal (feminin şi masculin), sezonul 2018-2019. România şi-a anunţat intenţia de a participa cu trei echipe, CSM Bucureşti, Dinamo (echipe campioane) şi SCM Craiova (a solicitat wildcard).



Dacă în privinţa echipei CSM Bucureşti lucrurile sunt destul de clare, reprezentanta României va fi cap de serie în competiţia feminină, în privinţa celorlalte două formaţii persistă nişte semne de întrebare până la Comitetul Executiv al EHF de la Glasgow, când vor fi stabilite listele finale înaintea tragerilor la sorţi.

La masculin au depus cerere de înscriere în Liga Campionilor 34 de echipe din 23 de ţări. 22 de formaţii, printre care şi Dinamo, şi-au câştigat acest drept pe baza ierarhiei EHF şi a rezultatelor obţinute pe plan intern. Alte 12 grupări au cerut wildcard pentru a juca în Liga Campionilor. Este vorba despre Alpla HC Hard (Austria), SKA Minsk (Belarus), Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca), Montpellier HB, HBC Nantes (ambele din Franţa), Füchse Berlin (Germania), Telekom Veszprem (Ungaria), Maccabi Srugo Rishon Lezion (Israel), HC Metalurg (Macedonia), OCI/Lions (Olanda), Orlen Wisla Plock (Polonia), RK Gorenje Velenje (Slovenia).

Dacă EHF decide să se califice direct 26 de echipe în grupele Ligii Campionilor, atunci toate cele 12 formaţii care au solicitat wildcard vor primi aviz favorabil. Opt formaţii vor ajunge în două turnee preliminare pentru ultimele două locuri. Dacă EHF va reţine doar un loc rezervat pentru calificări, aşa cum s-a întâmplat în ultimul sezon, atunci trei echipe vor fi refuzate. Această scurtă prezentare a fost făcută pentru că în funcţie de varianta aleasă depinde în mare măsură şi calificarea echipei Dinamo direct în grupe. Dacă vor fi acceptate direct 26 de echipe, în principiu campioana României va lupta cu Sporting şi Elverum pentru ultimele două locuri. Dacă vor fi 27 de echipe în grupe, în principiu vor avea loc toate cele trei echipe în grupele secundare. Tragerea la sorţi pentru grupe va fi efectuată pe 29 iunie la Viena. Dinamo a participat în ultimii 2 ani direct în grupele Ligii Campionilor.

La feminin s-au înscris 26 de echipe, dintre care şase au solicitat wildcard: Brest (Franţa), Bietigheim (Germania). Larvik (Norvegia), SCM Craiova, Lada Togliatti (Rusia) şi Kastamonu (Turcia). Dacă în grupe vor fi acceptate direct 13 echipe, atunci alte 12 formaţii vor lupta în preliminarii pentru ultimele trei locuri. În acest caz va fi refuzat un wilcard. Dacă în grupe vor fi acceptate direct 14 formaţii, atunci alte 8 echipe vor juca în calificări. În acest caz, patru formaţii vor fi refuzate. Având în vedere că Vardar Skopje nu s-a înscris, iar SCM Craiova a câştigat Cupa EHF, există o şansă, micuţă într-adevăr, ca formaţia din Bănie să fie acceptată chiar direct în faza grupelor.

sursa: www.prosport.ro
[endtext]

Comentarii