Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Dusan Uhrin: "Pentru mine locul 6 nu e un obiectiv! De la anul vreau să reconstruim și ne batem sus de tot!”







Reporterii ProSport aflați în Spania au stat de vorbă cu Dusan Uhrin la finalul cantonamentului din Marbella al ”câinilor” Antrenorul lui Dinamo se declară mulțumit de pregătirea făcută în Spania și anunță că în sezonul viitor vrea să se lupte pentru câștigarea campionatului. Mai mult, tehnicianul ceh avertizează conducerea lui Dinamo să nu mai vândă în acest moment nicun fotbalist, eventualele goluri rămase în echipă fiind foarte greu de acoperit. Printre altele, Uhrin cere liniște, considerând că scandalurile din jurul echipei fac rău concentrării jucătorilor.


PROSPORT: Domnule Uhrin, final de cantonament. Cum vi s-a părut?


Dusan Uhrin: Sunt mulțumit pentru că am pregătit tot ce mi-am dorit, fără probleme medicale. Cred că suntem gata să jucăm în campionat. Perioada de pregătire a fost scurtă, dar am remediat niște lucruri, cred eu.

PSP: Ați jucat patru amicale, dar nu ați reușit să câștigați…

DU: Da, e adevărat, dar am jucat cu niște echipe puternice, am pierdut două jocuri dintre care unul 1-0 la penalty. Cu Krasnodar am condus și ei au marcat două goluri, dar am arătat foarte bine.  Nu s-a simțit diferența dintre noi și ruși. Cu toate acestea, am făcut niște greșeli pe care le vom repara. 


PSP: Ce trebuie scos în evidență din aceste partide pregătire?

DU: Cel mai important este că am jucat compact și stăm bine în teren. E foarte important pentru noi. 

”Fabbrini trebuie să fie noul Nistor!”
PSP: Ce sistem veți folosi în returul campionatului?

DU: Vom juca 4-3-3. Acesta e obiectivul nostru. Poate vom mai schimba în 4-2-3-1, dar clar 4-3-3 este modulul în care vom juca.

PSP: Este Fabbrini noul playmaker?

DU: A jucat bine în partide de pregătire, aproape excelent chiar în ultimele două jocuri!

PSP: Este Fabbrini noul Nistor? Pentru că toată lumea vorbește despre acest lucru.

DU: Trebuie să fie, da! Dar noi trebuie să fim atenți să nu se accidenteze. De asta l-am și schimbat de fiecare dată în aceste amicale, să nu intervină vreo problemă medicală. Mi-era frică să-l țin până la final în niște meciuri fără miză.

”Nu trebuie să mai vindem nimic! Automatismele se fomează greu!”
PSP: Mrzljak este la bază închizător, dar pare că în echipa dumneavoastră are sarcini mai ofensive decât un clasic număr 6.

DU: Da, i-am cerut de fiecare dată să urce mai mult și acum cu Krasnodar a și marcat. Va avea sarcini ofensive, este adevărat.

PSP: Sorescu pare că a crescut și el destul de mult în joc.

DU: Ar putea fi mai bun! Dar încet, încet va crește. Vrea să arate cât mai multe, dar are puține probleme la construcția jocului. Nu sunt probleme atât de mari. Le vom rezolva.

PSP: La Dinamo este totul de vânzare. Veți găsi alte soluții dacă vor pleca și alți jucători după Nistor și Ciobotariu?

DU: Nu, nu, nu trebuie să mai vindem jucători acum! Avem o perioadă foarte grea prin care vom trece și nu mai putem da nimic. Sunt de acord să mai vindem fotbaliști, dar nu în acest moment. E greu pentru mine să stabilesc un prim ”11” dacă tot pleacă jucători. Automatismele se formează greu. E nevoie de timp. În mod normal ai nevoie de trei luni chiar un an ca să pregătești bine o echipă.

”Dacă batem Astra, reintrăm în lupta pentru titlu!”
PSP: S-a vorbit despre Sorescu că este dorit de mai multe echipe. Ar fi o mare problemă dacă va pleca?DU: Eu vă spun sincer. În acest moment la ce lot este, pentru mine orice vânzare de jucători devine o problemă, indiferent de nume. Chiar dacă aducem pe altcineva de aceeași valoare, e dificil să o luăm de la zero cu el.

PSP: Când ați semnat cu Dinamo v-ați așteptat la atâtea probleme?

DU: Acum suntem bine, nu mă vait. E important pentru mine să fie liniște la echipă, să pot pregăti jocurile. Mă cunoașteți, știți că nu-mi plac scandalurile. Fiecare scandal face ca jucătorii mei să își piardă din concentrare.

PSP: Cât de mult contează ca salariile jucătorilor să fie plătite la zi?

DU: E foarte important! Așa trebuie să fie! Au familii și problemele trebuie rezolvate. Nu poți face performanțe serioase dacă jucătorii nu au salariile plătite!

PSP: Florin Prunea a spus că Dinamo se bate din nou la play-off dacă o învinge pe Astra în prima etapă de la reînceperea campionatului. Ce părere aveți?

DU: Sunt de acord cu Florin! Dacă vom câștiga cu Astra lucrurile se vor schimba. Bine, va fi foarte greu. Dacă trecem cu bine de Astra, suntem în aceeași situație. Trebuie să gândim fiecare meci ca o finală pe care trebuie să o câștigăm. Nu va fi ușor. Dar da, primul meci este extrem de important.

”Situația actuală a fost oribilă!”
PSP: Jucătorii tineri Ahmed Bani sau Andreias Mihaiu au arătat destul de bine în acest cantonament.

DU: Da, încet, încet au început să înțeleagă ce îmi doresc de la ei. Dar nu este suficient , trebuie să fie mai buni decât sunt acum. 

PSP: Mai aveți obiectiv și Cupa României. Realistic, poate Dinamo să spere la acest obiectiv?

DU: De ce nu? Depinde foarte mult de cum vom arăta în ansamblu ca echipă. E important să avem și un om care să marcheze, vom vedea. Poate vom aduce încă un atacant, ne uităm, urmărim. Mai vrem și un fundaș dreapta, dar nu e obligatoriu. Doar dacă găsim ceva foarte bun.

PSP: Cum vi s-au părut jucători aduși în această iarnă, Lukas Skovajsa și Vali Lazăr?

DU: Au jucat bine! Cred că ne pot ajuta. Mai au puțin până vor înțelege exact ce vrem noi să jucăm, dar lucrurile merg într-o direcție bună. Lukas a jucat bine, iar Lazăr își revine ușor, ușor pentru că e încă în urmă cu pregătirea fizică. Cred că sunt două transferuri bune.

PSP: Vorbeam despre problemele de la echipă. E posibil să se ajungă la un punct în care să spuneți că v-ați săturat și să doriți să plecați?

DU: Nu vreau să vorbesc despre asta! (râde) Obiectivele mele la Dinamo sunt să ajungem în play-off, să câștigăm Cupa României și să reconstruim echipa pentru sezonul viitor. Eu mi-aș dori ca sezonul viitor să fie toată lumea mulțumită de Dinamo pentru că până acum situația a fost una oribilă. Aș vrea să mă lupt cu Dinamo sus de tot. Pentru mine locurile 5 sau 6 nu înseamnă performanță.





sursa: www.prosport.ro
sursa foto: www.gsp.ro

Comentarii