Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






VIDEO | Amical Dinamo VFL-Bochum. Impresii dupa meci












Dinamo a jucat ieri un meci amical cu formatia VFL Bochum. Un meci echilibrat, meci de verificare in care Dusan Uhrin a rulat mai multi jucatori pentru a-i vedea la lucru in fata unui adversar cu multa istorie in spate.  

Cum spuneau unii glumeti prin tribuna, cand ei se apucau de fotbal, noi abia faceam revolutii. VFL Bochum mi-a adus aminte de anii copilariei, cand singura distractie era aceea ca trimiteam scrisori pe la echipele mari din vestul Europei ca sa primim poze cu autografe de la jucatori. VFL Bochum era echipa care-si respecta mereu fanii, de la ei primeai intotdeauna poze frumoase, profesionale, de o calitate rar intalnita in anii respectivi, spre deosebire de alte echipe ca Bayern sau Borussia, de unde niciodata nu primeai nimic. Avand un stadion de 27.000 locuri, in prezent pe locul 14 in liga a 2-a germana, VFL Bochum se afla in aceeasi situatie ca si Dinamo, fiind in cautarea gloriei cu care, candva, isi obisnuise fanii.

Desfasurarea meciului.
Meciul a fost echilibrat, un simplu amical - jucatorii celor doua echipe menajandu-se reciproc, de teama accidentarilor. Duritatile au inceput sa apara abia in ultimele 5 minute ale partidei, pe fondul oboselii, cand arbitrul a si decis sa incheie partida cu cateva secunde inainte de expirarea timpului regulamentar. 

Dintr-o  lovitura libera obtinuta de Fabbrini, Sorescu inscrie frumos, in minutul 27 cu un sut sec. O ocazie mare apare in minutul 53 la centrare de pe dreapta a lui Mihaiu cand unul dintre fundasii nemti a fost aproape sa inscrie in propria poarta, salvat fiind de portar.

Golul nemtilor din min 65 gol a fost inscris de un om introdus dupa pauza - Tom Weilandt , din 6 metri, dupa o combinatie de pase frumoasa, si a fost precedat de o alta ocazie dinamovista - in minutul 63 Puljic reluand cu capul pe langa poarta din 6 metri o centrare venita de la Moldoveanu.

In minutul 86 dupa o greseala Puljic, nemtii sunt aproape sa inscrie din nou, un sut aparat de Piscitelli. Meciul se incheie cu o ultima ocazie in minutul 87, un sut al lui Perovic pe langa poarta.

Ce nu mi-a placut.
Desi a fost o partida amicala, s-a putut vedea cu ochiul liber ca pe partea dreapta a fost bulevard, mai toate ocaziile nemtilor (inclusiv golul) venind din aceasta parte. De Moura a jucat slab, inlocuit fiind la pauza de Corbu, un pic mai activ si mai implicat in joc. Cei doi oameni din aceasta zona - Mihaiu si Corbu - mai au doua saptamani sa puna la punct faza defensiva, la cea ofensiva stand binisor deocamdata. 
Nu mi-au placut gafele lui Puljic si Piscitelli. Primul pierde mingea nepermis in preajma careului, provocand o ocazie imensa de gol, cel de-al doilea degajeaza intr-un atacant, fiind aproape sa primeasca un gol de generic, din filmele cu prosti - marca "Delwarte". Astfel de greseli denota lipsa de concentrare prezenta in timpul unui meci.

Fara legatura cu echipa noastra, salutam initiativa nemtilor de a transmite meciul live, cat si comentariul linistit, laudativ de multe ori la adresa noastra. Insa cei din partea grafica s-au intrecut in gafe - pocind numele jucatorilor "Deja Sosescu, Fabrinni" sau bagand in ecuatie jucatori inexistenti, cu nume fictive.

Pe Vali Lazar l-am revazut la lucru - stie ce are de facut, insa e iesit din forma in care il stiam cand a plecat. Deocamdata isi cauta locul in echipa, insa nu-l vad inca jucand in locul lui Sorescu.

Ce mi-a placut.
Mi-a placut jocul din partea stanga - cu Lukas Skovajsa si Dejan Sorescu, ambii foarte activi si siguri pe ei. Moldoveanu, folosit varf si apoi mijlocas dreapta, nu are inca viteza de reactie pe care o asteptam de la el, insa e o solutie pentru viitor, daca va mai creste. Perovic e mult mai implicat in joc, alearga mai mult, are viteza de reactie mai buna. Mi-a placut N'Diaye - alaturi de Mrzljak in prima repriza, doi inchizatori buni care n-au lasat sa treaca mingii pe langa ei.

Putem ajunge in play-off?
Da, putem. Rednic ar fi putut, cu siguranta. Cu un joc defensiv bun, fara greseli in aparare, o singura ocazie pe meci e suficienta. 4 jocuri de aparare, cu 4 contraatacuri ar fi - dupa parerea mea - cheia succesului. Dusan Uhrin are un stil de fotbal cinstit, fara pacaleli, insa argumentul meu consta in singurul gol al acestei partide, obtinut printr-o lovitura libera - Fabbrini a stiut cand sa cada si unde sa cada, iar Sorescu a stiut sa profite. Ajungem in play-off doar daca pacalim fotbalul, altminteri, e foarte greu.



Articol scris de: Robert Mihai Muntean
sursa  foto: www.digisport.ro

Comentarii