Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Transferul lui Obinna la Dinamo a picat! "Nu putem aduce un fotbalist care să joace un meci şi două luni să stea"

[starttext]







UPDATE 10:20: ÎN DIRECT la Digi Sport Matinal, Dănuţ Lupu a vorbit despre problemele întâmpinate de Dinamo în cazul transferului lui Victor Obinna. Oficialul grupării din Ştefan cel Mare susţine că problemele medicale vor face ca, în cele din urmă, mutarea să nu se concretizeze.


"Eu mi-aş fi dorit să treacă vizita medicală şi să rămână. E un jucător cu un CV impresionant. Cred că ne putea ajuta foarte mult, dar nu puteam să aducem un jucător care să joace un meci şi două luni să stea. Cred că are o problemă pe care...nu pot să-mi dau seama de ce a ajuns în situaţia asta. Din câte ştiu nu e picat încă, dar are o problemă medicală. Până la urmă nu sunt eu cel care decide dacă rămâne sau nu.

Eu cred că Dinamo are nevoie de jucătorul Obinna, dar avem nevoie de el să fie sănătos, nu să nu poată să joace. Până la urmă să vedem ce spune doctorul, eu îmi doresc să fie ok. Jucătorul spune că e ok din toate punctele de vedere, dar e o problemă pe care eu am semnalat-o şi am spus-o. Nu e corect să joci un meci şi două luni să stai. Dacă ar fi sănătos...Obinna are nişte calităţi extraordinare. Toţi care facem parte din scouting facem un raport asupra jucătorilor pe care îi urmărim. Eu am spus că are o problemă, de ce joacă aşa rar?", a declarat Dănuţ Lupu, la Digi Sport Matinal. 

UPDATE 10:01: Transferul lui Victor Obinna la Dinamo a picat! Nigerianul de 29 de ani nu a apucat să efectueze toate testele medicale, dar nu acolo a fost problema conducerii din Ştefan cel Mare. Inconvenientul a fost reprezentat de actele jucătorului, care nu i-ar fi permis acestuia să joace sub comanda lui Ioan Andone înainte de play-off.  

Dinamo a reușit primul transfer al iernii. Echipa antrenată de Ioan Andone s-a înțeles cu fostul jucător al Stelei, Taher Bawab. Alb-roșiii au fost în negocieri și cu Victor Obinna, un atacant nigerian de 29 de ani care a evoluat la cluburi de top în cariera sa, dar şansele să se mai ajungă la un acord sunt mici. 

Transferul este însă ”suspendat” momentan pentru probleme cu actele, conform colegilor de la Fotbal Club. Nu este însă exclus ca odată cu achiziționarea lui Bawab, conducerea ”câinilor” să nu mai fi fost dispusă să plătească salariul pentru Obinna. Bawab a acceptat un salariu de 7000 de euro/lună, iar cei doi jucători evoluează pe acelaşi post. Ca atare, e posibil ca oficialii lui Dinamo să fi mers pe varianta sigură, iordanianul oferind garanţia că se va integra mult mai uşor, ca urmare a backgroundului avut în fotbalul românesc.

De notat şi faptul că nigerianul ar fi semnat cu echipa din Ștefan cel Mare din postura de jucător liber, acesta evoluând ultima dată în Germania, pentru SV Darmstadt 98. Ca atare, el ar fi avut pretenţii financiare mai mari, deşi iniţial Dinamo părea dispusă să îi satisfacă doleanţele.

Ilie Dumitrescu consideră că fostul jucător al lui Inter  ar fi putut ajuta mult echipa lui Andone., dar ridică şi o altă problemă: transferul ar fi putut intra în impas din cauza vizitei medicale. 

”Ca CV, este un jucător care poate să ajute foarte mult Dinamo. Eu zic că are nevoie de puțin timp de adaptare. Ca valoare, este un jucător bun. A jucat la Inter, nu sunt foarte mulți români care se pot lăuda cu asta.

Cred că ar fi o lovitură de imagine pentru Dinamo. Cred că experiența lui Mutu ca și fost fotbalist contează foarte mult. Când sună Adi Mutu i se deschid foarte multe uși”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Fotbal Club, de la Digi Sport, pentru ca apoi să puncteze că transferul ar fi putut intra în impas și din cauze medicale: "Să nu fie probleme din punct de vedere medical".

Fost atacant al ”câinilor”, Claudiu Niculescu, este de părere că Obinna ar putea să se impună la Dinamo, dar consideră că transferul este unul de nota 7 sau 8. ”Este un jucător interesant, care ar putea fi util echipei. Rămâne de văzut unde va juca, probabil va fi folosit în partea stângă. Acolo Dinamo a avut de suferit din cauza plecării lui Lazăr.

Mutarea e de nota 7-8, pentru că nu ştiu la ce nivel e acum. Dacă el e sănătos, cu siguranţă că în Liga 1 poate face faţă cu brio”, a spus și Claudiu Niculescu.

Obinna a evoluat în cariera sa la Plateau United, Kwara United, Enyimba, Chievo, Inter, Malaga, West Ham, Lokomotiv Moskova, MSV Duisburg și SV Darmstad 98. Internaționalul Nigerian are în palmares un titlu al Italiei, obținut în tricoul lui Inter.

500.000 de euro este cota de piață a lui Obinna, conform transfermarkt.com.



sursa : www.digisport.ro

[endtext]

Comentarii