Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Casă de piatră Steliano Filip, ești “câinele nostru roșu” tehnic, rapid, puternic, imprevizibil și sufletist!


[starttext]


Fotografia postată de FC DINAMO BUCURESTI.


După 6 etape ale play-off-ului, Dinamo ocupă locul 3: trei victorii, două egaluri și o înfrângere, un frumos bilanț pentru Contra! Acum, adunăm punctele să trecem pe locul 2! 
Un fapt demn de reținut și admirabil este acela că am învins Viitorul, slujitoarea Fcsb-ului, cu două assist-uri ale lui Steliano Filip. Mai întâi, Steliano Filip, fundașul stânga al ”câinilor” a trimis în fața porții, acolo unde Hanca a preluat pe piept, apoi a reluat în poartă cu piciorul stâng. La șase minute după primul gol, Filip a trimis în fața porții, mingea l-a depășit pe Rîmniceanu, iar Hanca a trimis în plasă, cu călcâiul, dintre Kevin Boli și Cristi Ganea. Cele două îmbrățisări dintre Sergiu Hanca, autorul a celor două goluri, și Steliano Filip, autorul celor două pase de gol, au parafat a treia victorie din play-off! Astfel, Dinamo a marcat începutul luptei pentru locul 2! 


Despre Steliano Filip, acum numai de bine! Pentru că a crescut odată cu echipa Dinamo, dar s-a maturizat odată cu “haita lui Contra”! Îi stă bine și cu banderola de căpitan! Să uităm, că voi și, chiar și eu personal, am strigat la el din tribună: că centrează aiurea, că face pe vedeta, că nu pasează, că lovește mingea defectuos, bla bla bla. Acum tac și să tăcem. Steliano Filip, “câinele roșu” fundaș stânga, a făcut un meci excelent! 


Privindu-i cariera de fotbalist, Steliano Filip era de meserie mijlocaş stânga, post pe care a jucat în perioada junioratului. Forţat de accidentările din lot, Cornel Ţălnar a fost nevoit să-l folosească pe tânărul fotbalist ca fundaş stânga la un meci contra Universităţii Cluj, iar de atunci, acesta a rămas pe acest post. “Chiar dacă joc fundaş sau intru ca mijlocaş... pentru mine este acelaşi lucru. Nu simt o mare diferenţă şi nu prefer un post anume. Vreau să joc, să fiu sănătos, acesta este cel mai important lucru pentru mine”, a concluzionat Steliano. Steliano Filip, fundașul stânga al lui Dinamo, este printre marcatorii cu un gol în Liga I, în sezonul actual al câinilor, alături de Claudiu Bumba și Antun Palic.
Steliano Filip, la 19 ani a avut prima convocare la selecţionata României, însă nu era străin de tricoul naţionalei, acesta fiind un obişnuit al loturilor de tineret, acolo unde a fost, în mai multe rânduri, lider de generaţie. Filip a fost adus la Dinamo în 2012, când declara: "Eu îmi doresc să joc şi să mă impun dar în acelaşi timp realizez că e greu, la Dinamo sunt jucători buni. Mă bucur că sunt jucători precum Dănciulescu, Niculae şi Munteanu, am multe de învăţat de la ei. Cu toţii m-au primit bine, sunt caractere". 


Înainte să ajungă la Dinamo, Steliano Filip a fost dorit de academiile celor de la Gatafe şi Juventus. În Spania a şi mers pentru un stagiu de mai multe zile, la recomandarea lui Cosmin Contra, însă nu a vrut să rămână. Actualul “câine” a mai fost dorit şi de Dinamo Zagreb. Însă a preferat Dinamo Bucureşti, formaţie la care s-a pliat excelent și a speculat şansele care i s-au dat. 
În 2012, Steliano Filip, pe atunci la LPS Banatul, a fost în probe la Juventus, iar şefii italienilor au rămas impresionaţi de jucătorul român, care atunci avea 18 ani. “El a venit în probe la Juventus şi a stat trei sau patru zile. Juve a vrut să-l ia şi a oferit o sumă pe el. După câteva zile, patronul de la LPS Banatul, echipa la care era legitimat, a cerut altă sumă și transferul a căzut imediat. Luase probele. S-a antrenat foarte bine. Alerga şi pe stânga şi pe dreapta și nu înțelegea nimic. Prima zi a fost grea, dar după aceea a prins ritmul și a impresionat. L-a văzut şi antrenorul şi totul era bine", a povestit coechipierul Brănescu la TV Digi Sport. 


După ce a ajuns la Dinamo, a devenit unul dintre oamenii de bază ai echipei. Steliano Filip spune că diferența între actualul antrenor și fostul tehnician Ioan Andone o reprezintă mentalitatea. "Sunt foarte fericit că ne-am atins în acea săptămână mai multe obiective. Jucăm finala Cupei Ligii, jucăm și în play-off. Noi am venit aici să atacăm, pentru că știam că ei vor face totul să ne încurce. Mister a venit cu o altă mentalitate. De când a venit dânsul adunăm victorii, suntem foarte fericiți. Sper să facem o figură frumoasă în play-off", a declarat Steliano Filip la TV Digi Sport. 


L-am studiat personal la fiecare meci, la care am fost pe stadion și am să-l caracterizez astfel: tehnic, rapid, puternic, imprevizibil și sufletist! Restul am dat uitării, pentru că, bine se spune: “cele bune să se adune, cele rele să se spele"! Și în viața de familie, Steliano Filip este de admirat, fiind extrem de apropiat de familia sa, una cu adevărat specială. Steliano are şapte fraţi mai mici şi o soră mai mare. Îi dorim întregii familii, sănătate și noroc și le transmitem că suporterii dinamoviști sunt mândri de Steliano, “câinele nostru roșu”, inimos! 

“Câinele roșu” a bifat în februarie 2017 meciul cu numărul 100 în Liga 1, în cariera profesională! Iar în viața de familie, internaționalul român, a punctat de nota ZECE: a cerut-o de soție pe iubita lui, imediat după victoria cu Viitorul (2-1), acolo unde s-a remarcat prin două pase de gol. După emoțiile primirii inelului, a doua zi, tinerii s-au și cununat, avându-i alături pe cei mai apropiați prieteni, dar și familia îndrăgită a acestuia. Căpitanului Steliano, îi dorim din adâncul inimii: "Casă de piatră, sănătate, noroc și bucurii alături de familie și de cei dragi!"

Cosmin Contra a creat “ECHIPA” DINAMO, “haita lui Contra”, cum îi zicem noi! Dacă luptăm și ne apărăm din primul minut și până în ultima secundă a meciului, ajungem pe locul doi, pentru că jucătorii au acum spiritul lui Dinamo, alături de Contra! 
DOAR DINAMO BUCUREȘTI!




Articol scris de: Ranete Aurora

sursa photo: www.facebook.com/FCDinamoOfficial

[endtext]


Comentarii