Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Gigi, Mimi si Fake News GSP

[starttext]








În primul rand îi urăm lui Gigi Mulțescu un "La mulți ani" cu jumătate de gură, pentru ca ambițiile lui personale ne-au privat de o șansă reală la titlu acest sezon. Din mandatele lui la Dinamo avem doar triste amintiri - singurele lucruri demne de remarcat sunt câțiva tineri promovați la echipa mare. Este meritul lui ca formează echipe tinere, dar asta și pentru ca are un caracter greu de suportat de jucătorii cu personalitate.

 Nu spunem că trebuia să se dea la o parte din fața noastră, spunem doar că în meciul de ieri Craiova (Craiolguța sau Craiova Mititelu, încă nu știm care a fost) a practicat un joc exagerat de agresiv, în totală contradicție cu spusele lui de acum câteva săptămâni în care declara că el pregatește echipa pentru fotbal curat, că îi e teamă de jocul agresiv. Acest joc agresiv nu l-am văzut în jocurile cu FCSB sau Viitorul - unde cum bine preciza Contra - au stat capră. De neînțeles atitudinea mâncătorilor de praz - au trecut atâția ani ei și ei tot mai suferă după jucătorii plecați la Dinamo. Rivalitate sublima și extremă - dar care lipsește cu desăvârșire pentru că din partea noastră nu-i bagă nimeni în seamă. 


Revenind la jocul lui Mulțescu, mi-a adus aminte cu drag de melodia "Țăranul e pe câmp" cu coregrafia asigurată de noua sa echipă de suflet. Gesturile din finalul întâlnirii ale unui neica-nimeni din echipa sa adresate lui Cosmin Contra (73 selecții în naționala României, fost jucător al AC Milan sau Atletico Madrid) noi i le dedicăm lui Gigi Mulțescu de onomastica sa, și îi spunem că iși merită pe deplin soarta de antrenor pe făraș al echipei fanion a Olteniei. Îi va putea admira de la televizor în sezonul viitor pe baieții sai agresivi, conduși de pe bancă în cupele europene de noul antrenor (altul decat domnia sa). Pentru noi, încă un mâncător de praz în plus, nu se bagă de seamă.

Despre meciul de ieri - nu putem să zicem decât că Romera nu e bun fundaș dreapta. A greșit la ambele goluri, el este bun pe faza ofensiva - a înscris ieri un gol superb - și dezordonat pe faza defensivă. Poate ar fi mai bun în zona mediană (de vorbit cu nea' Ando, ca el știe d-astea) și în locul lui încercat un M. Popescu sau vreun alt copil de la Dinamo2.

Despre Mimi nu are rost să mai comentăm. L-am botezat Mimi deoarece din majusculele atașate numelui sau de familie putem obține orice combinație dorim - mama, meme, mimi, momo sau mumu. Toata suflarea dinamovistă îl știe drept un om fără simțul ridicolului, fără coloană vertebrală, mereu pornit să arunce rahat în adversari - cu precădere în Dinamo. Scriitor prolific, urmaș al unor M. Eliade, M. Preda, M. Eminescu, M. Sadoveanu ale căror inițiale și le-a trecut înaintea numelui de familie drept marcă înregistrată, Mimi dă dovada și de un umor rafinat, deprins parcă din schițele lui Caragiale. PCH i-a dedicat și un cântecel - un umil omagiu care probabil îi va fi cântat din mii de glasuri și peste o săptămână, la meciul cu FCSB.

Cu frustrare în suflet a afirmat că dacă dinamoviștii se adresează stelei cu apelativul FCSB, și el se va adresa acestora cu FCD. Aici sunt necesare unele clarificări. Probabil Mimi nu știe că nu numai dinamoviștii ci toata suflarea fotbalistică se refera la clubul lui Becali ca la FCSB - aici incluzând și toată mass-media - televiziuni, radio, ziare etc. Îl rugăm pe această cale să poarte la gât și un fular "FCD în ADN" atunci când va menționa FCD în loc de Dinamo, pentru a fi în ton cu patronul său obișnuit deja să poarte la gât fulare alb-roșii.

Despre GSP - ne mulțumim să constatăm că rămân în continuare amatorii jurnalismului sportiv. Deși au printre ei nume grele ale presei sportive românești de la care cei tineri ar avea multe de învățat, ei continuă să posteze articole nesemnate la pagina echipei Dinamo - acolo putându-se găsi doar ce spun mimi și reghe despre.. orice. Orice dinamovist care intră pe această pagină, iese urgent, iar sutele de reclame ramân neafișate. La sfârșit de lună dragi gesepiști, cand faceți bilanțul, să știți că rezultatele proaste se datorează în mare parte siktirului cu care vă tratați publicul. Ediția tipărită la care tot faceți referire are șanse mari sa dispară complet pentru că - supriză! - lumea preferă deja mediul online.

Dinamo a existat cu mult timp înainte să apăreți voi pe piață, și o să existe și după ce voi - ca multe alte publicații efemere - o sa dispareți din cauza amatorismului pe care îl afișați.



Articol scris de: Robert Mihai Muntean

sursa photo: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii