Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Veste uriaşă pentru suporterii "câinilor roşii": Badea a acceptat modificarea contractului de asociere cu CS Dinamo şi stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare va fi reconstruit

[starttext]



EXCLUSIV | Veste uriaşă pentru suporterii "câinilor roşii": Badea a acceptat modificarea contractului de asociere cu CS Dinamo şi stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare va fi reconstruit




Cel de-al patrulea stadion din Bucureşti reconstruit pe banii statului în vederea Europenelor din 2020 va fi, în cele din urmă, Dinamo. Nicolae Badea şi-a dat acceptul pentru modificarea contractului de asociere dintre SC FC Dinamo (societate pe care o controlează) şi CS Dinamo (care ţine de Ministerul de Interne), iar actele vor fi parafate săptămâna viitoare, după revenirea din vacanţa de 1 mai (cel mai probabil, totul se va încheia chiar a doua zi, marţi, 2 mai). Se încheie astfel, în ultima clipă, o criză care a ţinut cu sufletul la gură suporterii „roş-albilor“ şi care era să lase fără stadion tocmai ultima echipă de tradiţie rămasă în Bucureşti.

Contactat de ProSport, Nicolae Badea a confirmat criptic informaţia: „Da, e adevărat că lucrurile sunt foarte avansate“.

După ce s-a rezolvat şi această problemă, cele patru stadioane care vor fi refăcute în vedere meciurilor programate la Bucureşti la Euro 2020 sunt Rapid, Steaua, Dinamo şi Arcul de Triumf.

Impasul juridic care a ţinut pe loc în ultimele două luni proiectul Dinamo era provocat de acordul de asociere dintre Clubul Sportiv (al Ministerului de Interne) şi SC FC Dinamo (societate în insolvenţă care îi aparţine lui Badea). Prin intermediul a două Hotărâri de Guvern, date în 2000 şi 2002, SC FC Dinamo (care pe vremea aceea deţinea echipa de fotbal) a primit stadionul, pe termen nelimitat, în baza unui contract de asociere cu Clubul Sportiv Dinamo. Începând din 2010, SC FC Dinamo a intrat în insolvenţă. Între timp, echipa de fotbal, trecută în proprietatea lui Ionuţ Negoiţă, a fost mutată şi ea pe altă societate.

Având statut de proprietate privată a statului şi controlat, prin contractul de asociere, de Nicolae Badea, stadionul Dinamo (construit în 1951) nu putea fi reconstruit de Compania Naţională de Investiţii. Badea şi-a dat cum acceptul pentru întocmirea unui act adiţional la contractul dintre SC FC Dinamo şi CS Dinamo, prin intermediul căruia stadionul să fie scos din asociere.

După ce, săptămâna viitoare, când angajaţii Clubului Sportiv Dinamo se vor întoarce din vacanţa de 1 mai, actele vor fi parafate oficial, următorul pas va fi trimiterea lor la Compania Naţională de Investiţii. CNI va prezenta documentaţia comisiei interministeriale constituite în vederea acestui proiect al refacerii stadioanelor pentru Euro 2020. Apoi se va aştepta avizul ministerelor cu atribuţii în domeniu.

Conform planurilor, stadionul Dinamo va fi demolat din temelii şi reconstruit, va avea capacitatea de 30.000 de locuri, va cuprinde sub tribune şi facilităţi pentru alte sporturi (mai ales o sală modernă de pregătire pentru atleţi, sub tribuna I, loc care şi în trecut a fost folosit în acest scop) şi va costa circa 40 de milioane de euro.

Pentru „roş-albi“, e pe cale astfel să se încheie o poveste care a bântuit periodic, în Şoseaua Ştefan cel Mare, atât birourile, cât şi suporterii. Aceştia din urmă au fost amăgiţi des de cei care s-au perindat pe la conducerea clubului, promiţându-le că vechiul stadion, rămas ca infrastructură la nivelul anilor ’60 ai secolului trecut, va fi modernizat.

A rămas de pomină, pentru suporterii mai în vârstă, întâmplarea de la începutul anilor ’90, când luat la rost pentru dispariţia milioanelor de dolari intrate în club pe jucătorii echipei construite de Mircea Lucescu, preşedintele Vasile Ianul a prezentat o machetă a stadionului San Paolo din Napoli, păcălindu-i pe fani că ar fi vorba de proiectul noii arene Dinamo.



sursa: www.prosport.ro
[endtext]

Comentarii