Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






REZISTAM, daca vrem sa EXISTAM!

 


REZISTAM, daca vrem sa EXISTAM!


Parca suntem blestemati!


Echipa asta saracuta, inca de la infiintare si-a atras o gramada de dusmani si antipatii, avand parte de-a lungul istoriei sale glorioase si zbuciumate, de multi dusmani, mincinosi, profitori, neaveniti si tot felul de "binevoitori", care de care mai "pregatit", care sub o forma sau alta au aparut in momente cheie, erijandu-se in salvatori. De ce am avut soarta asta? Sa fie oare blestem?


In perioada comunista ne-am luptat cu familia Ceausescu, doar ca din fericire aveam si noi "piese grele" , ne mai ascundeam sub umbrela MI-ului, erau multi oameni de calitate in club, profesionisti care stiau ce,  cum si ce sa faca. A incercat "plumbuitu'" sa ne desfiinteze dar nu a reusit. 


Sa le fie tarana usoara acelor oameni care au condus destinele acestui club in acele vremuri tulburi. Ieseam in Europa si scriam istorie, din micuta Romanie comunista, fara caldura si apa calda, din Romania buzunarelor goale dar plina de talente si oameni priceputi. I-am avut  pe fratii Numweiler, Parcalab, Dudu, Lucescu, Dinu, Dumitrache, Doamne iarta-ma, nici nu am curajul sa-mi amintesc toate numele grele care au scris istoria acestui club. Acei jucatori ar fi jucat titulari la orice mare echipa din lumea larga.


A preluat apoi Il Luce echipa si am dat de pamant cu multe forte ale Europei, cu Mateo, Raducioiu, Lupescu, Lupu, Cleo, Andone, Rednic. Imi amintesc un interviu al lui Valeri Lobanowski intr-un cotidian de sport francez  prin anii '90, intrebat fiind daca se teme de cineva, el a raspuns sec: "da, de Dinamo condus de Mircea Lucescu". 


Doar ca, ce sa vezi, a venit Revolutia ( ma rog, ceva de genul) si au profitat anumiti smecheri, si-au frecat palmele si au vandut aproape toata echipa prin occident, dar fara sa umple conturile clubului, nuuu taticu, in fond Dinamo era a lor, nu a noastra sau a lui Mircea Lucescu.


 Degeaba s-a rugat Lucescu de Ianul: " mai lasa-ma un an si castig tot". Nu s-a putut, era nevoie de argintzi, ca doar nu l-am impuscat pe Plumbuitu'  degeaba. Ba inca,culmea tupeului, ne-a mai si amagit cu un proiect de stadion nou, zice-se dupa modelul lui OM. Si ne-a tras-o!  De atunci am tot tinut-o in crize, intrerupte sporadic de Halagian in 92 ( odihneasca-se in pace) cu un event si acei 9-10 ani cu Borcea - Badea & Co cand am mai scos capu-n lume si am mai agonisit ceva trofee.


Dar ce sa vezi ? Iaca din nou probleme si vine Negoita in galop, descaleca in "groapa" de pe-al sau cal alb, cu armura, cu palos, coif, tot tacamul. NEW DINAMO, zice el catre noi, " ACEST CLUB NU A FOST BINE GESTIONAT, IN VIITOR UN CLUB CA DINAMO SE VA AUTOFINANTA",  iar noi ca prostii: Negoita viteazul, Negoita salvatorul, etc. 


 Si da, intr-adevar, l-a gestionat Domnia Sa , de ne doare curul si o sa ne mai doara multa vreme. Nici nu mai vreau sa-mi amintesc numele "marilor specialisti" la care a apelat Negoita pentru a gestiona problemele clubului. A vandut jucatori pe banda rulanta, zice-se pentru bugetul clubului, orice jucator tanar si talentat, produs al clubului, devenea peste noapte de vanzare. Orice ban investit era de fapt un imprumut oferit clubului. 


Si ne primim in sfarsit desertul, bomboana de pe coliva, in anul de gratie 2020. In plina pandemie de covid19, ajung la Bucuresti conquistadorii iberici, cu piepturile in fata, plini de fite si figuri, la fel ca si conationalii lor care debarcau in Octombrie 1492 in San Salvador, cu biblia in mana, gata sa-i crestineze pe bastinasi, doar ca aia saracii erau salbatici, analfabeti. 


Chiar se gandeau domnii spanioli ca au nimerit intr-o tara cocotiera , doar ca s-au cam inselat , desi dupa  "comunicatele oficiale" de pe fb pare ca nu au inteles mare lucru. In fine, prima conferinta de presa:  "Luam echipa, vrem sa ridicam stacheta, vrem performanta", spun ei. Se pune la cale  o intalnire cu oficialitati locale, primari, ministrii, lucru serios domne ce draq, doar se apropiau alegerile. "Vrem sa facem stadion" ! Bai, esti nebun? Nu-mi venea sa cred, ajunsesem sa visez la grupele UCL. De fapt o mare vrajeala, un circ menit sa ne adoarma si sa ne faca sa credem in alba-neagra spaniola. Si noi ne gandeam ca romanii sunt cei mai mari hotomani ! 


Acum gata, ne-am luat-o pana in prasele, ce ar mai fi de spus? Doar ca, eu unul,nu ma impac cu ideea ca ne-au prostit mancatorii astia de paella. Nuevo Dinamo, e de fapt acelasi scenariu cu New Dinamo, doar ca mult mai grobian, dureros si banditesc. Salvarea nu poate veni de la nimeni, doar o reorganizare a clubului, fara datorii si cu persoane competente in conducere, MUSAI DINAMOVISTI, acesta esta singurul mod prin care mai putem supravietui. 


Trebuie trasa linie si luat totul de la capat, mereu de la capat, iarasi un nou inceput, e greu si dureros, dar ce putem face? Nu avem cui sa ne plangem, nu are cine sa ne ajute, politicienii dinamovisti se apropie de echipa doar in campania electorala si da, ati ghicit, doar din iubire pentru Dinamo.


Trebuie sa ne pregatim pentru ce e mai rau, in fond Dinamo e a noastra si Noi suntem Dinamo. Ajutorul trebuie sa ni-l oferim singuri, asa cum putem si cum ne va fi la indemana. Investitorii, antrenorii, jucatorii, " salvatorii" vin si pleaca, doar noi ramanem, mereu aceeasi, la bine dar mai ales la greu, cu inima cat un purice, cu pulsul la maxim , in ploaie, ger, crivat samd. 


Am fost si vom ramane sufletul acestei echipe, noi suntem speranta intr-un viitor mai bun. Dinamo nu moare, nu are VOIE SA MOARA. Cum sa ne privim copiii si nepotii in ochi peste vreo 20 de ani si sa le spunem: "am asistat la moartea echipei Dinamo Bucuresti, dar nu am facut nimic" ! 


Dinamo traieste prin noi, prin tot ceea ce am facut si mai ales prin ceea ce vom face. Atata vreme cat noi traim si respiram, Dinamo va trai prin noi, asta este datoria si mostenirea Noastra.


Nu uitati cuvintele lui Stefan:


DINAMO NU E A MEA SI NU E A VOASTRA, CI A URMASILOR VOSTRI SI A URMASILOR URMASILOR VOSTRI IN VEACUL VECILOR ! 


Te iubesc Dinamo oriunde ai fi!



Articol scris de: Dorin Marian

sursa foto: gsp.ro

Comentarii