Ultima Postare

Surpriză pentru fanii Dinamo: O veste care vă va uimi cu siguranță!

  foto: colaj Fanatik După ce Guvernul României a dat undă verde prin Hotărâre de Guvern, ProSport vă aduce informații  proaspete despre planurile de demolare a vechiului stadion din „Ștefan cel Mare” și construirea Arenei  Multifuncționale Dinamo. Se preconizează că utilajele vor începe lucrările în zona respectivă începând cu anul viitor. În prezent, se află în desfășurare procesul de elaborare a caietului de sarcini pentru organizarea licitațiilor privind demolarea și construcția. Recent, clubul sportiv a reușit să obțină prelungirea certificatului de urbanism, care urma să expire în luna mai. Pe data de 21 martie, entuziasmul oficialilor și al fanilor dinamoviști a fost alimentat de o veste istorică. Guvernul României a pus semnătura pe Hotărârea de Guvern ce a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția Arenei Multifuncționale Dinamo, noul stadion ce urmează să se ridice în locul celui vechi din „Ștefan cel Mare”. Noua arenă va avea o capacitate de 25.041 lo

Post Top Ad






Ultima „aroganță” a lui Cortacero

 













Nebunia de la Dinamo e intrată pe o spirală halucinantă, iar un nou document pune gaz pe foc în debandada din Ștefan cel Mare. Clubul trebuie să plătească până pe 30 noiembrie datoriile la zi, circa 164.000 de euro, pentru a evita pierderea a 6 puncte, Cortacero forțează mărirea de capital cu 5 milioane de euro, dar nimeni în „Groapă” nu mai crede balivernele ibericilor.

Ibericii au prezentat board-ului DDB un act fără valoare bancară, prin care societatea Logaro Capital Ltd., cu sediul în capitala Angliei și cu trei spanioli acționari cu câte o liră sterlină, se angajează că va vira până pe 2 decembrie un avans de 1,5 milioane de euro în beneficiul lui Dinamo, în baza unui contract secret încheiat cu o companie imobiliară a lui Don Pablo!

Societatea a fost înființată în 2019 și are sediul la o locație din Londra, unde funcționează birouri pentru meetinguri și spații de co-working, adresă alternativă folosită de multe companii trișoare, închise în ultimii ani de fiscul britanic pentru implicare în escrocherii financiare.

Banii ar trebui să intre azi pentru a fi utili raportat la datoria de 164.000 de euro, pe care Dinamo e obligată să-i achite până pe 30 noiembrie, zi liberă, spre a evita pierderea a 6 puncte.

Ultimul act apărut pe circuit arată ca o nouă posibilă manevră pentru a mai trage de timp și indică faptul că Don Pablo intenționează să apeleze la un împrumut pe o filieră bizară pentru operațiunile promise în sfârșitul anului.

Societate de management financiar condusă de trei directori iberici

Concret, prin surse din club, Gazeta a intrat în posesia unei adrese emisă pe 25 noiembrie de compania Logaro Capital Ltd, prin care i se confirmă lui Cortacero că, în baza unui contract semnat în 19 octombrie cu o societate a sa, NL Albolut SL (imobiliare), urmează să încaseze în interval de 5 zile un avans de 1,5 milioane de euro pentru preconizata creștere de capital. Totalul nu e precizat, rămâne doar presupunerea că ar putea fi vorba despre cele 5 milioane de euro destinate operațiunii.

Adrese-alternativă pentru a masca adevăratele sedii

Londra, 20-22, Wenlock Road, N17GU este o adresă la care se pot înregistra firme pentru a-și stabili sedii virtuale, ceea ce le ajută să-și mascheze adevăratele locații de acțiune. Adresele sunt trecute într-un registru public, devin disponibile spre a fi găsite de orice cetățean, motiv pentru care mulți afaceriști preferă sedii alternative pentru a nu se știi exact de unde activează. 


În martie 2016, pe pagina de internet a Guvernului britanic apărea un comunicat de presă în care se anunța că Înalta Curte a închis șase companii-fantomă, implicate în mecanisme ilegale de afaceri, cu cifre rulate de peste 13 milioane de lire sterline.


Rețeta de pe Wenlock Road: „Creșteri dramatice de capital, conturi false, active umflate”

„Ancheta a arătat cum cele șase companii aveau caracteristici comune, cum ar fi creșteri inexplicabile și dramatice ale capitalului social, numirea unor administratori fictivi, furt de identitate, depunerea de conturi false, raportarea eronată de active semnificative, crearea de site-uri web cu conținut preluat de obicei de pe alte portaluri autentice, toate pentru a da impresia unei afaceri de bună-credință”, era una dintre explicațiile legate de subiect.


Ei bine, două dintre firmele respective aveau sediul exact pe 20-22, Wenlock Road, N17GU, Londra, o clădire cu spații de meeting și co-working, acolo unde e înregistrată de un an și jumătate și Logaro Capital Ltd., compania de la care Cortacero pretinde că va împrumuta banii pentru mărirea de capital de la Dinamo.


Episoade similare cu grupuri de firme lichidate pentru înșelătorii masive au apărut însă aproape anual, iar 20-22, Wenlock Road, N17GU, Londra e una dintre adresele favorite ale societăților trișoare.


Act pompos pentru o nouă păcăleală?

Documentul a fost prezentat deja de conducerea lui Dinamo și către DDB, numai că hârtia n-a făcut decât să adâncească lipsa de încredere, fiindcă nu are nicio putere bancară și nu prezintă, de fapt, niciun fel de garanții că banii vor fi într-adevăr livrați. E numai o simplă comunicare între două entități comerciale, care evocă un contract necunoscut, iar în spate se află o companie stranie, gestionată cu metode administrative ascunse de conaționali ai lui Cortacero.


De altfel, printr-un mesaj postat joi, 26 noiembrie, pe pagina de facebook, membrii PCH au scris că „ni s-a fluturat o hârtie cu valoare zero, prin care cineva garantează că săptămâna viitoare vor intra 1,5 milioane de euro. Domnul șahist (n.r. președintele Dorin Șerdean) crede că ne face să schimbăm pionul pe regină”. 


Este vorba fix despre actul de la Logaro Capital Ltd., invocat de DDB în contextul în care conducerea lui Dinamo a refuzat un împrumut dinspre fani. Ei ceruseră ca banii să fie garantați cu un gaj pe acțiuni, propunere respinsă de șefii roș-albilor.


Azi ar trebui închise sau reeșalonate datoriile la Dinamo

Oricum, chiar dacă grămezile de euro ar veni în mod magic în interiorul perioadei precizate în document, adică 2 decembrie (5 zile lucrătoare de la emiterea adresei, 25 noiembrie), ar fi inutil să intre chiar în ultima zi, fiindcă s-ar depăși termenul de 30 noiembrie pentru plățile obligatorii către salariați și alte cluburi.


De fapt, Dinamo ar trebui să închidă chiar de vineri, 27 noiembrie, datoriile fierbinți, pentru că urmează zilele de week-end și liberele legale de Sf. Andrei (30 noiembrie) și Ziua Națională (1 decembrie), când băncile sunt închise și nu se poate opera nicio tranzacție.

Nu sunt genul care să renunț la greu, dacă aș fi un laș, ar fi fost foarte ușor, m-am simțit și eu păcălit din mai multe puncte de vedere - Cosmin Contra, antrenor Dinamo, 8 noiembrie


E ridicol să afirmi că noi suntem amatori, dar voi păcăliți lumea încontinuu! Nu poți să mai ai încredere în cineva care te minte de 7-8 ori. Am tăcut atât timp, nu se mai poate! Opriți-vă! Respectați-ne! Au venit niște oameni care s-au declarat profesioniști, ne-au umplut capul cu proiecte pompoase, dar n-au cinci bani în buzunar? - Gheorghe Mihali, antrenor Academie Dinamo



sursa: gsp.ro

Comentarii