Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Viitorul și Dinamo


Viitorul și Dinamo


Viitorul și trecutul 

Sunt a filei două fețe

Vede-n capăt începutul 

Cine știe să le-nvețe..


Se spune că lui  Eminescu îi plăcea fotbalul, dar ce e sigur e că iubea trecutul și detesta Viitorul.. Nu știu de ce am scris cu literă mare ..


Suntem cu toții curioși ce va fi făcut Cosmin Contra pentru a debloca jocul lui Dinamo. Timp a avut, nu știu dacă și idei. Eu le-aș fi desenat o poartă în vestiar, asta e  singura problema a  băieților, nu văd poarta, iar  altă problemă nici că-ți trebuie în fotbal,  e cât toate celelalte la un loc.


La Ovidiu am fost de 10 ori, prima vizită s-a incheiat 1-1, pe 7 noiembrie 2012, ultima pe 2 iulie 2020 un 1-0 pentru ei.  Acest meci putea fi urmat de doborârea unui "record" din 2003 când de pe 8 martie pe 16 Aprilie  am pierdut 7 meciuri consecutive și ne-am ales cu supranumele de "Agenți 007". Și pentru că tot suntem la..


 bile albe, bile negre, 

viață grea de câine roșu,

 avem și cu ce ne mândri la acest capitol. În 1988 între 12 iunie și 27 noiembrie DINAMO a câștigat 17 meciuri consecutiv. Dar the best record, contabilizat  între 26 mai 1991 și 20 septembrie 1992  a însemnat 47 de meciuri la rând fără a pierde,  cu o echipă încântătoare,  antrenată de românul Florin Halagian și olandezul Rinus Israel.


În total Dunamo vs Viitorul s-au intalnit de 21 de ori: 5 egaluri, 9 victorii ei, 7 victorii noi. În deplasare stăm mai bine, dar asta datorită egalurilor în număr de 5. 


Ne băgăm la un pronostic ?Batem cu 1 la 0 și să dea gol...Nemec ?

Proxima maniana am vrea să fie una liniștită pentru noi,  poate vine și infuzia aceea de capital care să ne scoată din pandemia asta de  incertitudine. Singura problemă de întâmpinare până una alta e acest Rubens Alfonso de la Barerra Fernandez și Viitorul lui. Și Viitorul lui Contra e în peligro..


 Echipa de pe malul Pontului Euxin  joacă cu garda jos ca și în vremea lui Hagi, avem oameni să-i surprindem și nu numai Valle...poate un Camara, Guye, Sorescu.. Dacă nu Pablito Cortacero îi pregătește un înlocuitor lui Cosmin Contra, in persoana lui Jose Luis Oltra, antrenor trecut pe la echipe ca Deportivo la Coruna, Mallorca, Santander, având  la activ 100 de meciuri în Primera și peste 300 în Segunda,  cel puțin așa ne povestește Telekom Sport. Până la urmă suntem pe locul 15 cu 5 puncte, nu-i așa ? Daca îl aveam pe Mulţescu antrenor,  acuma  eram pe 5 cu 15 puncte... Apropo ! Pe 5 e Academica Clinceni cu 16 puncte..Aferim !!! Noi sperăm, suntem dinamovişti, vrem să traim așa bine, rău, dar douăzeci douăzeci ne-a cam întors pe dos și mi-e să nu fi căzut din lac în puţă cu noul proiect, nuevo projecto, însă noi suntem fosta Nouva Guardia, actuala PCH, deci avem si cu ce și cu cine. Păcat că nu suntem pe stadion, păcat că nu avem nici un nou stadion, nici de acele nesfârșite PUZ-uri nu mai trâmbiţează preacinstita presă de ulei mai ușor ca apa. A spus domnul ministru că în 2021 sigur, dar dânsul e ministru.. Și a avut dreptate Contra când a spus că fără un stadion in viitorul apropiat și fără un centru de copii și juniori bine proiectat ne paște falimentul. Deci stadionul ne asigură viitorul pe termen îndelungat iar victoria  cu Viitorul ne asigură viitorul apropiat..


Privitor ca la teatru

Tu în lume să te-nchipui:

Joace unul şi pe patru,

Totuşi tu ghici-vei chipu-i,

Şi de plânge, de se ceartă,

Tu în colţ petreci în tine

Şi-nţelegi din a lor artă

Ce e rău şi ce e bine.


Fericiți cei ce țin cu Dinamo și  în veci fie cinstiți !!! Căci stă acolo scris undeva pe o tăbliţă cu literă de lege: Doar Dinamo București !!!



Articol scris de: Constantin Vlădeanu  

sursa: Sport Pictures

Comentarii