Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Omul care a înfiinţat Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo a făcut marele anunţ: "Atunci se poate spune oficial: 'Domnule Negoiţă, asta e oferta noastră!'". Cum se va negocia preţul?

[starttext]




EXCLUSIV | Omul care a înfiinţat Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo a făcut marele anunţ: "Atunci se poate spune oficial: 'Domnule Negoiţă, asta e oferta noastră!'". Cum se va negocia preţul? Există o teorie a conspiraţiei?



Răzvan Oprea, cel care a iniţiat proiectul Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo, a venit cu ultimele detalii privind vânzarea clubului. Imediat cum proiectul a căpătat notorietate, fix atunci au apărut diverşi investitori dispuşi să cumpere brandul.





UPDATE | Proiectul iniţiat de Răzvan Oprea, Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo, a primit un nou termen pentru obţinerea personalităţii juridice. A fost fixată data de 16 Mai, la Judecătoria Cornetu, după ce cei din PCH încearcă şi ei să înregistreze aceeaşi asociaţie, dar la Judecătoria Sectorului 2.

ProSport: La Ministerul Justiţiei, mai exact la evidenţa denumirilor pentru care se eliberează dovada disponibilităţii şi rezervării numelor, Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo figurează de două ori. De ce?
Răzvan Oprea: Cererea pentru numele Asociaţiei lor e făcută de doi băieţi care au fost puşi de liderii PCH, sunt sută la sută convins! Noi am făcut o cerere de intervenţie în dosarul lor de la Judecătoria Sector 2, iar ei au făcut la Judecătoria Cornetu, în dosarul nostru. Ei au încercat să fure acest nume. Noi avem o rezervare pentru nume făcută în 17 ianuarie, valabilă până în 19 iulie, iar ei cu un act care ori e fals ori e trimis în mod abuziv către Ministerul Justiţiei cer acelaşi nume. Nu se poate aşa ceva. Ei au cerut pentru Dinamovişti Pentru Dinamo, noi pentru Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo. Noi am făcut înainte, deci nu pot exista două ONG-uri cu acelaşi nume! S-a încercat să se fure acest nume, dar nu ne pot fura conţinutul. Ei fac nişte acţiuni fără minte! Să zicem că nu luăm noi numele, se poate înregistra altul, dar esenţa proiectului nostru nu stă în nume.

Deci se încearcă furtul.

Da. Au fost unii care au dorit publicarea statului înainte de a depune actele...de aceea nu am vrut să fac publică nici denumirea, până nu am depus actele...şi nici sigla, am pus alta la început, dar cea de acum va fi aceea ce va apărea la înfiinţare, există pe acte. Prima era în lucru, am pus-o fiindcă ştiam că vor fi unii care vor doi să o copieze...Îţi explic cum a fost. Noi i-am contactat foarte devreme, pe 10 ianuarie, pe cei care conduc Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan, de fapt pe unul dintre ei, printr-un coleg de-al meu, şi i-am anunţat de demersul nostru, care era într-o stare sub incipientă fiindcă făcusem doar o postare pe facebook-ul meu personal.

Deci totul era verbal, nimic scris.
Da. Colegul meu a sunat, eu nu-i ştiam până atunci. I-a spus respectivului despre ce e vorba şi dânsul a spus că aşa ceva e o prostie, că pe ei nu-i interesează. Că nu e viabil, cam asta a fost discuţia. Dar, peste un timp, când proiectul nostru a luat avânt, a devenit interesant şi foarte apreciat de către dinamovişti, am avut mai multe convorbiri telefonice...şi au spus că de fapt şi ei aveau de nu ştiu cât timp această idee, acest proiect.

Şi ce s-a întâmplat?
Bun, au spus că au şi ei acest proiect de nu ştiu cât timp...am zis că nu e cazul să fim divizaţi pentru că se va distruge totul. Am fost de acord să ne întâlnim, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie.

De ce?
Dânşii doreau ca noi să intrăm în PCH (n.red. - Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan) şi să dezvoltăm acest proiect prin suportul juridic al PCH.  Nu aveam nimic împotriva, dar Asociaţia lor nu are un statut care să-i permită să achiziţioneze acţiuni, ba, mai mult, să-i permită din postura de acţionar majoritar să conducă destinele lui Dinamo. Era nevoie de o trambalare juridică şi mai mare decât înfiinţarea unei noi Asociaţii. Deci, se putea dilua totul...nu se mai înţelegea nimic.

Concret ce s-a propus?
Am zis să facem o asociere între cele două părţi, asta după ce dobândim noi personalitate juridică, şi eu sunt deschis în continuare pentru acest lucru, în aşa fel încât să se facă prin PCH ceea ce înseamnă reprezentativitatea acelei peluze, acei oameni care au creat acele coregrafii...Adică PCH şi ADPD să se dezvolte împreună, împărţind în mod clar responsabilităţile.

De data aceasta s-a ajuns la vreo concluzie?
Urma să ne mai vedem, nu s-a mai întâmplat...Am fost cinci persoane la întâlnirea respectivă, doi lideri cunoscuţi de-ai lor, şi cineva...nu am dovezi cine, dar s-a produs o înregistrare, fără să ştim. Nu cred că ei liderii, dar un apropiat de-al lor care a fost acolo, nu ştiu cine sigur, a înregistrat, au dat-o online de pe un cont...pe facebook poate să apară orice. A fost totul trunchiat...eu spuneam că o parte din ideile din campania lui Băsescu din 2009 au venit de la mine. Nu am ascuns niciodată că anumite idei au venit de la mine...nu am primit niciun ban, totul a pornit din convingere...nu are rost să dezvoltăm. Am votat cu el din convingere, nu am carnet de partid şi...aşa mai departe.

Ce a vrut să se arate? Te întreb fiindcă au fost multe zvonuri: omul lui Adrian Năstase, Nicolae Badea, Traian Băsescu...
S-a încercat crearea idei că sunt omul Serviciilor...s-a tot spus că sunt omul lui Adrian Năstase sau al lui Nicolae Badea. Păi, dacă eram omul lor, luam singur Dinamo! Cert e că eu nu aş face niciodată lucruri ilegale. Pe Năstase nu l-am cunoscut, iar pe Badea l-am cunoscut acum o lună şi jumătate. Am mers la dânsul şi i-am vorbit despre ce vrem să facem, despre demersul nostru. L-am întrebat dacă ar vrea să colaborăm, dacă noi, Asociaţia, putem deveni acţionari principali. Altă întrebare nu am pus! Decât dacă are deschiderea să cedeze partea dumnealui.

A fost deschis către propunerea voastră?
Da. Aceeaşi întrebare i-am pus-o şi domnului Negoiţă. În continuare am suportul lor să vorbesc public că acceptă varianta...de la domnul Badea nu am obţinut ceva concret, discuţiile sunt generale, dar cu domnul Negoiţă discuţiile sunt exacte. Dânsul doreşte să vândă cu preponderenţă către noi, avem întâietate.

Nu e ciudat că după apariţia Asociaţiei Dinamovişti Pentru Dinamo au apărut tot felul de investitori?
E clar că există un interes, nu pot să pun degetul să spun exact al cui este, însă există un interes de înbuşire a proiectului nostru. Nu e din partea lui Negoiţă, nu e din partea lui Badea. dar e o dorinţă ascunsă de a înăbuşi Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo.

Teoria Vestul acaparează Estul

Atunci din partea cui?
În ţările postcomuniste, mai ales cele din UE, există un interes ca branduri de tipul Dinamo, Steaua, Rapid, Petolul, TSKA Sofia şi aşa mai departe să fie distruse.

Ce fel de interes?
Unul de marketing, unul financiar de dezvoltarea a brandurilor de afară, unul similiar celui din Asia, dar acolo s-a putut construi fiindcă nu era tradiţie, acolo nu s-a distrus nimic...vă garantez că este  un interes tacit de a distruge brandurile naţionale din fotbal pentru a lăsa locul gol şi a se instaura o dominaţie a marilor branduri.

Adică echipele mari din Vest ar asimila toată "piaţa" din Est?
Exact. Ăsta e dezideratul, ca echipele de pe plan local să fie nişte 'sateliţi' ai acestor mari forţe din fotbalul mondial. Adică ce nu are loc pe acolo să fie pe aici şi să întreţină o dominaţie de tipul financiar, ideologolic...marketing.

Poţi dezvolta?
Îţi spun cu tărie! În România, Bulgaria, s-a încercat şi-n Ungaria, dar ăia sunt mai ai dracului ca noi...Se lucrează de ani de zile la distrugerea brandurilor naţionale în ideea ca aceste echipe să fie entităţi goale de conţinut pentru a putea crea un public pentru brandurile mondiale şi care au mare influenţă în zona arabă sau Asia. Acolo s-a putut crea aşa ceva fiindcă nu e niciun fel de tradiţie, dar în România trebuie întâi să distrugi, să laşi ani să treacă, să îmbătrânească suporterii, generaţia celor care mai ţine la tradiţie, iar cei din urmă, copiii să nu ştie decât de Real şi Barcelona. Poate e o prostie ce spun, dar oricui i se pare bizar că apar un milion de investitori, care mai de care mai bizari...începând cu venirea domnului Borcea, care e un dinamovist veritabil dincolo de toate...Însă, zvonurile lansate de Gigi Becali la o zi după ce proiectul nostru a făcut 80.000 de vizualizări...atunci a apărut că vine Borcea. Apoi, Thiess. E o persoană îndoielnică. Spune că se face totul imediat, că se face audit...

Ce să înţeleagă dinamoviştii?
Că nu se poate cumpăra un club imediat, de pe o zi pe alta, cum declară domnul Thiess. Legat de audit, sunt două forme, unul financiar şi unul juridic, şi ambele necesită timp. Sunt patru mari companii care fac asta, alţii nu o pot face. Faptul că a luat domnul Thiess nu ştiu ce acte  egal cu zero. Nu cumpără nimeni în orb, sunt poveşti de adormit copiii.

Care e planul Asociaţiei Dinamovişti Pentru Dinamo?
O să facem lucrurile aşa cum trebuie. Cel târziu la data de  10 Mai o să avem CUI (n.red. - Cod Unic de Identificare), personalitate juridică, tot. Atunci o să începem procedurile de cumpărare a lui Dinamo. Vom începe cu scrisoarea prin care ne anunţăm intenţia de a cumpăra Dinamo, cu menţiunea că trebuie semnată şi de domnul Negoiţă, şi atunci vom plăti noi un audit, fără să luăm bani de la nimeni, făcut de una dintre cele mari companii pe care le-am mai spus, de fapt am şi vorbit cu una dintre ele, dar nu avem nimic scris fiindcă nu aveam personalitate juridică.

Concluzia?
Pe 10 Mai se poate spune oficial: 'Domnule Negoiţă, asta e oferta noastră!'. Nu vom scrie un preţ. Vom explica că dorim să cumpărăm şi vom stabili suma în urma auditului...Sunteţi de acord să vindeţi? Semnaţi această hârtie. Tot ce vom scrie va rămâne între Asociaţie şi dumnealui,  nu se va scurge nicio informaţie, dar noi trebuie să ştim exact unde se află Dinamo atât financiar, cât şi juridic. După ce ştim aceste lucuri, vom face o ofertă în funcţie de ce spun auditorii.

Cine e Răzvan Oprea

Are 38 de ani şi e actor, având apariţii în show-uri tv, dar şi pe scena  Teatrului Naţional Bucureşti. A primit premiul pentru cel mai bun actor, ex aequo în cadrul Festivalului de Dramaturgie Contemporană, Braşov, pentru rolul Georgică din spectacolul Complexul Româniade Mihaela Michailov, regia  Alexandra Badea, 2008. A avut multiple roluri, în piese ca: "Cursa de şoareci", "Omul care a văzut moartea", "Vizita bătrânei doamne", "Livada de vişini" sau "Comedia norilor".

sursa: www.prosport.ro
[endtext]

Comentarii